Ухвала
від 11.01.2024 по справі 595/29/24
БУЧАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 595/29/24

Провадження 2/595/113/2024

У х в а л а

"11" січня 2024 р.

Суддя Бучацького районного суду Тернопільської області Содомора Р.О., ознайомившись із матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Бучачагрохлібпром» про стягнення моральної шкоди,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Бучачагрохлібпром» про стягнення моральної шкоди.

Проте, позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана без додержання вимог, викладених у статті 175 Цивільного процесуального кодексу України.

Так,згідно п.2ч.3ст.175ЦПК України, позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Як вбачається із позовної заяви, відповідач вказаний Товариство з обмеженою відповідальністю «Бучачагрохлібпром», адреса м.Бучач, вул.Галицька,160, Чортківського району Тернопільської області.

Із відповіді № 403053 від11.01.2024 з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що відповідач, вказаний у позовній заяві, а саме Товариство з обмеженою відповідальністю «Бучачагрохлібпром», адреса м.Бучач, вул.Галицька,160, Чортківського району Тернопільської області, відсутній.

Відповідно до частин першої, другоїстатті 185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, оскільки позовна заява не відповідає вимогам, встановленим статтями175 ЦПК України, її належить залишити без руху, встановивши строк для усунення недоліків - десять днів з дня отримання ухвали про залишення заяви без руху.

Позивачу у цей строк необхідно усунути вказані недоліки позовної заяви шляхом подання до суду позовної заяви із зазначенням належного відповідача, та інформації щодо нього, передбаченої п.2ч.3ст.175ЦПК України.

Керуючись статтями177,185 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Бучачагрохлібпром» про стягнення моральної шкоди - залишити без руху, надавши позивачу строк протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали суду, для усунення вказаних недоліків.

Роз`яснити позивачу, що у разі невиконання ухвали в зазначений строк позовна заява буде вважатись неподаною та буде повернена зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р. О. Содомора

Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено15.01.2024
Номер документу116245752
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —595/29/24

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні