Ухвала
від 12.01.2024 по справі 579/2657/23
КРОЛЕВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 579/2657/23

2/579/110/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

12 січня 2024 року місто Кролевець

Суддя Кролевецького районного суду Сумської області Кибець І.А., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальність Центр сервісного обслуговування «Київський регіональний центр» в особі представника позивача адвоката Адвокатського об`єднання «Печерська колегія адвокатів м.Києва» Івахненка Юрія Олександровича до ОСОБА_1 про відшкодування матеріальної шкоди, заподіяної в результаті дорожньо-транспортної пригоди,-

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальність Центр сервісного обслуговування «Київський регіональний центр» в особі представника позивача адвоката Адвокатського об`єднання «Печерська колегія адвокатів м.Києва» Івахненка Юрія Олександровича звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1 , в якому просить суд стягнути з останнього завдану матеріальну шкоду, завдану внаслідок дорожньо-транспортної пригоди у розмірі 104 003 грн. 66 коп., моральну шкоду у зв`язку із простоєм транспортного засобу та упущену вигоду у розмірі 10 000 грн. Окрім того, просить стягнути сплачений судовий збір, витрати на правову допомогу, витрати за проведення авто-товарознавчого дослідження.

Однак, зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України, а саме у позовній заяві відсутні відомості про наявність або відсутність електронного кабінету в учасників справи.

Так, згідно п. 2 ч.3 ст. 175 ЦПК України позовна заява, серед іншого, повинна містити відомості про наявність або відсутність електронного кабінету в учасників справи.

Відповідно до абз.1,2 ч.6 ст.14 ЦПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Однак, всупереч вказаній нормі Закону в позовній заяві не зазначені відомості про наявність або відсутність електронного кабінету в учасників справи.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно з ч.2 ст.185 ЦПК України в ухвалі про залишення заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховучи викладене, положення ч.1 ст.185 ЦПК України, суд приходить до висновку, що позовна заява Товариства з обмеженою відповідальність Центр сервісного обслуговування «Київський регіональний центр» в особі представника позивача адвоката Адвокатського об`єднання «Печерська колегія адвокатів м.Києва» Івахненка Юрія Олександровича до ОСОБА_1 про відшкодування матеріальної шкоди, заподіяної в результаті дорожньо-транспортної пригоди підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку для усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175, 185, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В:

позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальність Центр сервісного обслуговування «Київський регіональний центр» в особі представника позивача адвоката Адвокатського об`єднання «Печерська колегія адвокатів м.Києва» Івахненка Юрія Олександровича до ОСОБА_1 про відшкодування матеріальної шкоди, заподіяної в результаті дорожньо-транспортної пригоди залишити без руху з наданням позивачу строку 5 (п`ять) днів з дня отриман-ня ухвали для усунення недоліків, а саме: зазначити відомості про наявність або відсутність елект-ронного кабінету в учасників справи.

Роз`яснити позивачу, що в разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя: І. А. Кибець

Дата ухвалення рішення12.01.2024
Оприлюднено15.01.2024
Номер документу116247628
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди, заподіяної в результаті дорожньо-транспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —579/2657/23

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Кролевецький районний суд Сумської області

Кибець І. А.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Кролевецький районний суд Сумської області

Кибець І. А.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Кролевецький районний суд Сумської області

Кибець І. А.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Кролевецький районний суд Сумської області

Кибець І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні