Ухвала
від 10.01.2024 по справі 940/1066/23
ТЕТІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10.01.2024 Справа № 940/1066/23

Провадження по справі № 2/940/37/24

У Х В А Л А

10 січня 2024 року Тетіївський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Мандзюка С.В.

за участю секретаря судового засідання Мудрик Н.А.

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в режимі відеоконференції у залі суду в м. Тетієві цивільну справу за позовом Фермерського господарства «Червона калина» до ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

встановив:

У провадженні Тетіївського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом Фермерського господарства «Червона калина» до ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

У підготовчому засіданні представник позивача Фермерського господарства «Червона калина» Поліщук В.М. позовні вимоги підтримала та не заперечувала проти призначення справи до судового розгляду по суті. Крім того, просила задовольнити заяву про виклик свідка виконавчого директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Дібрівка» ОСОБА_4 .

Відповідач ОСОБА_3 у підготовче засідання не прибув.

26.10.2023 до суду надійшов відзив на позовну заяву, в якому відповідач ОСОБА_3 просить відмовити Фермерському господарству «Червона калина» у задоволенні позовних вимог. Разом з тим, просить викликати в якості свідка ОСОБА_5 та залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, а саме: Тетіївську державну нотаріальну контору та ТОВ «Агро-Дібрівка».

Представник відповідача адвокат Чернявський О.М. позовні вимоги не визнав. Разом з тим, не заперечував проти призначення справи до судового розгляду по суті.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, суд дійшов наступного висновку.

Вирішуючи питання про виклик свідків, суд зазначає наступне.

Відповідно до ст. 69 ЦПК Українисвідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи.

Відповідно до ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. В ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Отже, на забезпечення об`єктивного розгляду справи та з метою повного та всебічного встановлення її обставин, суд дійшов висновку, що заяви представника позивача та відповідача про виклик свідків необхідно задовольнити.

Разом з тим, з метою повного та всебічного встановлення обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати у Тетіївській державній нотаріальній конторі належним чином завірену копію спадкової справи № 54/2018, заведену 15.02.2018 року до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_6 .

Вирішуючи питання про залучення до участіу справітретіх осіб,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору,суд зазначає таке.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

З огляду на наведені норми процесуального права, виходячи з предмета спору та суб`єктного складу сторін, суд відмовляє у задоволенні клопотаннявідповідача ОСОБА_5 про залучення до участіу справітретіх осіб,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору,а самеТетіївської державноїнотаріальної конторита ТОВ«Агро-Дібрівка»,оскільки відповідачемне обґрунтованопідстави длязалучення цихосіб упроцесуальному статусітретіх осіб,та якимчином ухваленев майбутньомурішення судуможе вплинутина правачи обов`язкицих осібщодо однієїіз сторіну справі.

Відтак, підстави для відкладення підготовчого засідання та оголошення в ньому перерви відсутні.

Водночас, суд вважає за необхідне встановити наступний порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті: заслухати пояснення сторін, допитати свідків, дослідити письмові докази.

Судом вчинені всі процесуальні дії, необхідні для закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 2ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 53, 69, 84, 91, 189, 197, 200 ЦПК України, суд

постановив:

У задоволенні клопотання відповідача ОСОБА_3 про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, а саме: Тетіївської державної нотаріальної контори та ТОВ «Агро-Дібрівка» - відмовити.

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом Фермерського господарства «Червона калина» до ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини до судового розгляду по суті на 10 год. 00 хв. 20 лютого 2024 року в залі судових засідань Тетіївського районного суду Київської області.

Викликати у судове засідання для допиту як свідків: ОСОБА_5 , жителя АДРЕСА_1 , та виконавчого директора ТОВ «Агро-Дібрівка» Крамара Олександра Анатолійовича, попередивши їх про кримінальну відповідальність згідно зі статтями 384, 385КК України за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Витребувати у Тетіївській державній нотаріальній конторі належним чином завірену копію спадкової справи № 54/2018, заведену 15.02.2018 року до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_6 .

Встановити наступний порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті: заслухати пояснення сторін, допитати свідків, дослідити письмові докази.

У судове засідання викликати учасників справи, свідків.

Копію ухвали надіслати сторонам та до Тетіївської державної нотаріальної контори.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Дата складення повного тексту ухвали: 11 січня 2024 року.

Суддя С.В.Мандзюк

СудТетіївський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення10.01.2024
Оприлюднено15.01.2024
Номер документу116248709
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —940/1066/23

Рішення від 08.05.2024

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Рішення від 08.05.2024

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні