Ухвала
від 11.01.2024 по справі 705/5356/23
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/5356/23

2/705/718/24

УХВАЛА

11.01.2024 м. Умань

Суддя Уманського міськрайонного суду Черкаської області Піньковський Роман Володимирович, дослідивши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (остання відома адреса проживання: АДРЕСА_1 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Орган опіки та піклування Дмитрушківської сільської ради Уманського району Черкаської області (ЄДРПОУ: 04410344, вул. Петропавлівська,19, с. Дмитрушки, Уманський район, Черкаська область, 20322, електронна пошта: dmitrushki2017@ukr.net) про позбавлення батьківських прав, встановлення опіки над малолітньою дитиною та стягнення аліментів, -

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Кушнеренко Тамара Валеріївна звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Орган опіки та піклування Дмитрушківської сільської ради про позбавлення батьківських прав, встановлення опіки над малолітньою дитиною та стягнення аліментів.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу передано для розгляду судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області Піньковському Р.В.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні, тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Враховуючи значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, суд не вбачає підстав для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, а тому справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.19 СК України, ст.ст.53, 189-191, 260, 261, 274 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Орган опіки та піклування Дмитрушківської сільської ради Уманського району Черкаської області про позбавлення батьківських прав, встановлення опіки над малолітньою дитиною та стягнення аліментів.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання у справі провести 23 лютого 2024 року о 11 год. 00 хв. у залі судових засідань Уманського міськрайонного суду Черкаської області, розташованому за адресою: вул. Кизила Андрія, 18 м. Умань Черкаська область, у яке викликати сторони.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення цієї ухвали, протягом якого вони мають право подати суду відзив, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів. Роз`яснити, що в разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов до позивача.

Позивач повинен не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі направити третій особі - органу опіки та піклування виконавчого комітету Уманської міської ради, копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

Запропонувати позивачу після отримання відзиву у строк до початку підготовчого засідання подати суду відповідь на відзив. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний її копію надіслати (вручити) іншим учасникам справи.

Третій особі для надання суду пояснень щодо позову або відзиву та доказів встановити строк п`ятнадцять днів, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Учасники справи мають право надати відповідь на пояснення третьої особи, свої письмові пояснення - до закінчення підготовчого провадження.

Відповідача ОСОБА_2 повідомити про дату розгляду справи шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-сайті суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці офіційного веб-порталу судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://um.ck.court.gov.ua/sud2318/info/csz/.

Копію цієї ухвали надіслати позивачу та представнику позивача.

Копію цієї ухвали разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу та третій особі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Р.В. Піньковський

Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено16.01.2024
Номер документу116249704
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав, встановлення опіки над малолітньою дитиною та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —705/5356/23

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні