Ухвала
від 23.02.2024 по справі 705/5356/23
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/5356/23

2/705/718/24

УХВАЛА

23.02.2024 Уманський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Піньковського Р.В.

при секретарі Романовій О.М.

за участю представника позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в місті Умань цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Орган опіки та піклування Дмитрушківської сільської ради Уманського району Черкаської області про позбавлення батьківських прав, встановлення опіки над малолітньою дитиною та стягнення аліментів,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Уманського міськрайонного суду Черкаської області перебувають матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Орган опіки та піклування Дмитрушківської сільської ради Уманського району Черкаської області про позбавлення батьківських прав, встановлення опіки над малолітньою дитиною та стягнення аліментів.

Позивач в підготовче засідання не з`явилась, про день, час та місце розгляду справи повідомлялась у встановленому порядку, причини неявки суду не відомі.

У підготовчому засіданні представник позивача - адвокат Кушнеренко Т.В. зазначила, що позовні вимоги підтримують та вважала за можливе призначити справу до розгляду по суті.

Відповідач в підготовче засідання повторно не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлявся у встановленому порядку, причини неявки суду не відомі. Заяв про відкладення підготовчого розгляду справи не надходило.

Представник третьої особи в підготовче засідання не з`явився, на адресу суду надійшла заява про розгляд справи у відсутність представника, позовні вимоги підтримують та просять задовольнити в повному обсязі.

Суд, вислухавши думку представника позивача, врахувавши процесуальну позицію інших учасників справи, вивчивши письмові матеріали справи, прийшов до наступного.

Відповідно до ст.196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно ч.1 ст.197 ЦПК України, підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи. У відповідності до п.п.15, 16 ч.2 вказаної статті, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань у разі складності справи) для розгляду справи по суті; встановлює порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

В підготовчому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, клопотань про залучення до участі у справі відповідачів, третіх осіб до суду не надійшло. Підстав для відкладення підготовчого засідання судом не встановлено.

У зв`язку з викладеним суд вважає можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.196-200, 259, 260 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Закрити підготовчепровадження усправі запозовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог настороні позивача:Орган опікита піклуванняДмитрушківської сільськоїради Уманськогорайону Черкаськоїобласті пропозбавлення батьківськихправ,встановлення опікинад малолітньоюдитиною тастягнення аліментівта призначитиїї досудового розглядупо сутів загальномупозовному провадженніна 22березня 2024 року о 12 годині 30 хвилин в приміщенні Уманського міськрайонного суду Черкаської області за адресою: Черкаська область, м. Умань, вул. Кизила Андрія, 18.

Встановити наступний порядок дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи, з`ясування обставин, на які учасники посилаються як підставу своїх вимог і заперечень, дослідження письмових доказів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо цієї справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою e-mail: inbox@um.ck.court.gov.ua

У відповідності до вимог ст.353 ЦПК України ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Р.В. Піньковський

Дата ухвалення рішення23.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117294261
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав, встановлення опіки над малолітньою дитиною та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —705/5356/23

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні