Ухвала
від 08.01.2024 по справі 953/12225/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/12225/23

н/п 1-кс/953/112/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"08" січня 2024 р. м.Харків

Слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові клопотання слідчого СУ ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42023220000000216 від 21.08.2023, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України,

у с т а н о в и в:

18 грудня 2023 року слідчий СУ ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором Харківської обласної прокуратури ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів, які були подані до ІНФОРМАЦІЯ_1 посадовими особами, а саме: ДП ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ДП ІНФОРМАЦІЯ_3 ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ДП Дослідне господарство ІНФОРМАЦІЯ_5 (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ДП ІНФОРМАЦІЯ_6 (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ДП " ІНФОРМАЦІЯ_7 " ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ДП ІНФОРМАЦІЯ_9 ІНФОРМАЦІЯ_4 (код з ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ДП " ІНФОРМАЦІЯ_10 " ІНФОРМАЦІЯ_11 " (код НОМЕР_7 ).

Клопотання обґрунтовано тим, що СУ ГУНП в Харківській області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42023220000000216 від 21.08.2023, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України за фактом того, що службові особи державних підприємств ІНФОРМАЦІЯ_12 , що розташовані на території Харківської області, діючи всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди вчинили зловживання службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки державним інтересам.

Під час подальшого досудового розслідування слідчим у порядку ст. 93 КПК України направлена вимога до ІНФОРМАЦІЯ_1 про надання інформації про форми статистичної звітності, які подавали вищевказані суб`єкти господарювання за період з 01.01.2022 року по теперішній час. Однак, на адресу органу досудового розслідування надійшла відповідь від ІНФОРМАЦІЯ_1 , зі змісту якої слідує, що запитувані документи будуть надані лише на підставі ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів.

Слідчий зазначає, що документи, які перебувають у розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_1 мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні та необхідні для встановлення істини у кримінальному провадженні, зокрема необхідні для проведення судово-економічної експертизи з метою встановлення спричинених збитків, тому з метою забезпечення проведення повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні у органу досудового розслідування виникла необхідність в отриманні доступу до вище вказаних документів.

Слідчий ОСОБА_3 у судове засідання не прибув, надав до суду заяву про розгляд справи за його відсутності та просив клопотання задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 у судове засідання не з`явився, був повідомлений своєчасно і належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Оскільки учасники кримінального провадження у судове засідання не з`явились, відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів не здійснювалося.

Дослідивши матеріли клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя приходить до висновку, що дане клопотання підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до положень ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

У клопотанні зазначаються:

1) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається клопотання;

2) правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

3) речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати;

4) підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

5) значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні;

6) можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю;

7) обґрунтування необхідності вилучення речей і оригіналів або копій документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Харківській області, яке надійшло до суду, відповідає вимогам КПК України.

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Сторона кримінального провадження, яка звернулась з даним клопотання, довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи перебувають або можуть перебувати у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42023220000000216 від 21.08.2023, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, надані в обґрунтування клопотання документи, вважає можливим задовольнити клопотання та надати тимчасовий доступ до документів, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ з можливістю отримання належним чином завірених копій вищевказаних документів, оскільки ці документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, при цьому іншим способом неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.131-132, 159-166, 309 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42023220000000216 від 21.08.2023, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України задовольнити.

Надати слідчомуСУ ГУНПв Харківськійобласті ОСОБА_3 дозвіл натимчасовий доступдо документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю отримання належним чином завірених копій документів, які були подані у період часу з 01.01.2022 по 08.01.2024 до ІНФОРМАЦІЯ_1 посадовими особами, а саме:

- ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО " ІНФОРМАЦІЯ_2 "ГОНТАРІВКА" ІНФОРМАЦІЯ_13 " (код з ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) № 4-сг (річна) "Звіт про посівні площі сільськогосподарських культур", № 2-інвестиції (квартальна) "Звіт про капітальні інвестиції", № 2К-C (квартальна) "Обстеження ділової активності сільськогосподарського підприємства", № 1-ПВ (квартальна) "Звіт із праці", № 1-П (місячна) "Звіт про виробництво промислової продукції за видами", № 1-ПВ (місячна) "Звіт із праці", № 3-борг (місячна) "Звіт про заборгованість з оплати праці", № 1-торг (місячна) "Звіт про товарооборот торгової мережі", № 21-заг (місячна) "Звіт про реалізацію продукції сільського господарства", № 37-сг (місячна) "Звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур", № 24-сг (місячна) "Звіт про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин", № 4-мтп (місячна) "Звіт про використання та запаси палива";

- ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ДОСЛІДНЕ ГОСПОДАРСТВО "АГРАРНЕ" ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) № 1-ПВ (місячна) "Звіт із праці", № 3-борг (місячна) "Звіт про заборгованість з оплати праці", № 21-заг (місячна) "Звіт про реалізацію продукції сільського господарства", № 24-сг (місячна) "Звіт про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин", № 4-мтп (місячна) "Звіт про використання та запаси палива";

- ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО " ІНФОРМАЦІЯ_14 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) № 2К-C (квартальна) "Обстеження ділової активності сільськогосподарського підприємства", № 1-ПЕ (місячна) "Звіт про економічні показники короткотермінової статистики промисловості", № 1-П (місячна) "Звіт про виробництво промислової продукції за видами", № 1-ПВ (місячна) "Звіт із праці", № 3-борг (місячна) "Звіт про заборгованість з оплати праці", № 21-заг (місячна) "Звіт про реалізацію продукції сільського господарства", № 24-сг (місячна) "Звіт про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин", № 4-мтп (місячна) "Звіт про використання та запаси палива";

- ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) № 24 (річна) "Звіт про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами", № 11-мтп (річна) "Звіт про постачання та використання енергії", № 1-відходи (річна) "Звіт про утворення та поводження з відходами", № 1-екологічні витрати (річна) "Звіт про витрати на охорону навколишнього природного середовища", № 1-підприємництво (річна) "Структурне обстеження підприємства", № 1П-НПП (річна) "Звіт про виробництво та реалізацію промислової продукції", № 21-заг (річна) "Звіт про реалізацію продукції сільського господарства", № 29-сг (річна) "Звіт про площі та валові збори сільськогосподарських культур, плодів, ягід і винограду", № 2-ТП (повітря) (річна) "Звіт про викиди забруднюючих речовин і парникових газів в атмосферне повітря від стаціонарних джерел викидів", № 2-тр (річна) "Звіт про роботу автотранспорту", № 4-мтп (річна) "Звіт про використання та запаси палива", № 4-сг (річна) "Звіт про посівні площі сільськогосподарських культур", № 50-сг (річна) "Звіт про основні економічні показники роботи сільськогосподарських підприємств", № 9-сг (річна) "Звіт про використання добрив і пестицидів", Анкета № 1-РСО (актив) (1 раз на рік) "Анкета обстеження стану економічної активності підприємства", № 1-заборгованiсть (ЖКГ) (квартальна) "Звіт про оплату населенням житлово-комунальних послуг", № 2-інвестиції (квартальна) "Звіт про капітальні інвестиції", № 1-ПВ (квартальна) "Звіт із праці", № 1-ПВ (місячна) "Звіт із праці", № 3-борг (місячна) "Звіт про заборгованість з оплати праці", № 21-заг (місячна) "Звіт про реалізацію продукції сільського господарства", № 37-сг (місячна) "Звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур", № 24-сг (місячна) "Звіт про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин", № 4-мтп (місячна) "Звіт про використання та запаси палива";

- ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) № 24 (річна) "Звіт про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами", № 11-мтп (річна) "Звіт про постачання та використання енергії", № 1-Б (річна) "Звіт про взаєморозрахунки з нерезидентами", № 1-підприємництво (річна) "Структурне обстеження підприємства", № 1П-НПП (річна) "Звіт про виробництво та реалізацію промислової продукції", № 21- заг (річна) "Звіт про реалізацію продукції сільського господарства", № 29-сг (річна) "Звіт про площі та валові збори сільськогосподарських культур, плодів, ягід і винограду", № 2-ОЗ ІНВ (річна) "Звіт про наявність і рух необоротних активів, амортизацію та капітальні інвестиції", № 2-тр (річна) "Звіт про роботу автотранспорту", № 4-мтп (річна) "Звіт про використання та запаси палива", № 4-сг (річна) "Звіт про посівні площі сільськогосподарських культур", № 50-сг (річна) "Звіт про основні економічні показники роботи сільськогосподарських підприємств", № 9-сг (річна) "Звіт про використання добрив і пестицидів", №1-заборгованiсть (ЖКГ) (квартальна) "Звіт про оплату населенням житлово-комунальних послуг", № 2- інвестиції (квартальна) "Звіт про капітальні інвестиції", № 1-ПВ (квартальна) "Звіт із праці", № 2К-C (квартальна) "Обстеження ділової активності сільськогосподарського підприємства", № 1-ПВ (місячна) "Звіт із праці", № 3-борг (місячна) "Звіт про заборгованість з оплати праці", № 21-заг (місячна) "Звіт про реалізацію продукції сільського господарства", № 37-сг (місячна) "Звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур", № 24-сг (місячна) "Звіт про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин", № 4-мтп (місячна) "Звіт про використання та запаси палива";

- ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ДОСЛІДНЕ ГОСПОДАРСТВО "ПАНТЕЛЕЙМОНІВСЬКЕ" ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) № 24 (річна) "Звіт про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами", № 11-мтп (річна) "Звіт про постачання та використання енергії", № 1-відходи (річна) "Звіт про утворення та поводження з відходами", № 1-екологічні витрати (річна) "Звіт про витрати на охорону навколишнього природного середовища", № 1П-НПП (річна) "Звіт про виробництво та реалізацію промислової продукції", № 21-заг (річна) "Звіт про реалізацію продукції сільського господарства", № 29-сг (річна) "Звіт про площі та валові збори сільськогосподарських культур, плодів, ягід і винограду", № 2-ТП (повітря) (річна) "Звіт про викиди забруднюючих речовин і парникових газів в атмосферне повітря від стаціонарних джерел викидів", № 2-тр (річна) "Звіт про роботу автотранспорту", № 4-мтп (річна) "Звіт про використання та запаси палива", № 4-сг (річна) "Звіт про посівні площі сільськогосподарських культур", № 50-сг (річна) "Звіт про основні економічні показники роботи сільськогосподарських підприємств", № 1 - заборгованість (ЖКГ) (квартальна) "Звіт про оплату населенням житловокомунальних послуг", № 1-ПВ (квартальна) "Звіт із праці", № 2К-C (квартальна) "Обстеження ділової активності сільськогосподарського підприємства", № 1-П (місячна) "Звіт про виробництво промислової продукції за видами", № 1-ПВ (місячна) "Звіт із праці", № 3-борг (місячна) "Звіт про заборгованість з оплати праці", № 21-заг (місячна) "Звіт про реалізацію продукції сільського господарства", № 37-сг (місячна) "Звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур", № 24-сг (місячна) "Звіт про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин", № 4-мтп (місячна) "Звіт про використання та запаси палива";

- ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО " ІНФОРМАЦІЯ_15 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) № 24 (річна) "Звіт про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами", № 11-мтп (річна) "Звіт про постачання та використання енергії", 1-Б (річна) "Звіт про взаєморозрахунки з нерезидентами", № 1-екологічні витрати (річна) "Звіт про витрати на охорону навколишнього природного середовища", № 1-підприємництво (річна) "Структурне обстеження підприємства", № 1П-НПП (річна) "Звіт про виробництво та реалізацію промислової продукції", № 21-заг (річна) "Звіт про реалізацію продукції сільського господарства", № 29-сг (річна) "Звіт про площі та валові збори сільськогосподарських культур, плодів, ягід і винограду", № 2-ОЗ ІНВ (річна) "Звіт про наявність і рух необоротних активів, амортизацію та капітальні інвестиції", № 2-тр (річна) "Звіт про роботу автотранспорту", № 4-мтп (річна) "Звіт про використання та запаси палива", № 4-сг (річна) "Звіт про посівні площі сільськогосподарських культур", № 50-сг (річна) "Звіт про основні економічні показники роботи сільськогосподарських підприємств", № 9-сг (річна) "Звіт про використання добрив і пестицидів", № 1-заборгованiсть (ЖКГ) (квартальна) "Звіт про оплату населенням житлово-комунальних послуг", № 1-ПВ (квартальна) "Звіт із праці", № 2-інвестиції (квартальна) "Звіт про капітальні інвестиції", № 1-ПВ (місячна) "Звіт із праці", № 3-борг (місячна) "Звіт про заборгованість з оплати праці", № 21-заг (місячна) "Звіт про реалізацію продукції сільського господарства", № 37-сг (місячна) "Звіт про збирання врожаю сільськогосподарських культур", № 24-сг (місячна) "Звіт про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин", № 4-мтп (місячна) "Звіт про використання та запаси палива".

Строк дії ухвали два місяці з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу116251374
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —953/12225/23

Ухвала від 07.05.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 07.05.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 07.05.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 07.05.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні