Ухвала
від 11.01.2024 по справі 643/12963/23
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 643/12963/23

Провадження № 2/643/999/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.01.2024 Московський районний суд м. Харкова у складі головуючого судді Скотаря А.Ю., за участю секретаря судового засідання Ширіної Я.В., розглянувши в залі суду в м. Харкові у відкритому підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Харківської міської ради про встановлення факту проживання разом зі спадкодавцем та визнання права власності в порядку спадкування за законом, -

встановив:

ОСОБА_1 11.12.2023 через свого представника адвоката Дерев`янченко Я.Ю. звернулась до Московського районного суду м. Харкова з позовною заявою до Харківської міської ради, в якій просить суд встановити факт постійного проживання ОСОБА_1 разом зі спадкодавцем ОСОБА_2 на час відкриття спадщини ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 ; визнати за ОСОБА_1 право власності на квартиру за адресою: АДРЕСА_2 в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Ухвалою Московського районного суду м. Харкова від 13.12.2023 провадження у справі відкрито за правилами загального позовного провадження.

Представник позивача подав суду клопотання про витребування доказів (спадкової справи), виклик свідка та його допит в режимі відеоконференції в приміщенні Галицького районного суду м. Львова, просив провести підготовче судове засідання без його участі.

Представник відповідача в підготовче судове засідання не з`явився, про час, дату та місце проведення підготовчого судового засідання повідомлений належним чином.

Суд, дослідивши доводи клопотань та матеріали справи, прийшов до наступного.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно ч. 1,2 ст. 91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити.

Клопотання про витребування доказів та виклик свідка є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

В зв`язку з витребуванням документів та неявкою представника відповідача, суд відкладає підготовче судове засідання.

Згідно ч.ч. 1, 2 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції подано в строки, встановлені ч. 2 ст. 212 ЦПК України.

Суд вважає клопотання про проведення відеоконференції між судами під час допиту свідка обґрунтованим та таким, що ґрунтується на вимогах закону, проте залишає його відкритим, оскільки призначення відеоконференції між судами вимагає дати судового засідання та бронювання відповідних дати та часу, а наразі підготовче провадження не закрито та справу до судового розгляду не призначено.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 84, 91, 199, 200, 258-260 ЦПК України, -

постановив:

Клопотання про витребування доказів та виклик свідків задовольнити.

Витребувати у Приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Кравченко Наталії Сергіївни ( АДРЕСА_3 ) належним чином посвідчену копію спадкової справи, заведеної після померлої ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_2 .

Витребувані матеріали направити до Московського районного суду м. Харкова на адресу: 61153, м. Харків, пр. Ювілейний, буд. 38Є.

У випадку неможливості надати вказані документи необхідно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5-ти днів.

Викликати та допитати в якості свідка ОСОБА_3 .

Підготовче судове засідання відкласти до 11:00, 05.02.2024.

Клопотання представника позивача про проведення відеоконференції між судами під час допиту свідка - залишити відкритим.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.Ю. Скотар

Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено15.01.2024
Номер документу116254260
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту проживання разом зі спадкодавцем та визнання права власності в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —643/12963/23

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні