Ухвала
від 12.01.2024 по справі 526/1370/23
ГАДЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 526/1370/23

Провадження № 2/526/109/2024

У Х В А Л А

12 січня 2024 року Гадяцький районний суд Полтавської області в складі

головуючої судді Максименко Л.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Гадяч цивільну справу № 526/1370/23 за заявою ОСОБА_1 до територіальної громади в особі Петрівсько-Роменської сільської ради, третя особа Гадяцька державна нотаріальна контора про визнання права власності на спадкове майно,

у с т а н о в и в:

01 травня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до територіальної громади в особі Петрівсько-Роменської сільської ради, третя особа Гадяцька державна нотаріальна контора про визнання права власності на спадкове майно.

Позивач ОСОБА_1 надав заяву, в якій просив справу розглянути без його участі.

Представник відповідача територіальної громади в особі Петрівсько-Роменської сільської ради надав заяву про розгляд справи без його участі.

У відповідності до Наказу Мін`юсту від 3 травня 2023 року реорганізовуютьсяДруга Миргородська державна нотаріальна контора,Великобагачанська державна нотаріальна контора,Гадяцька державна нотаріальна контора, Шишацька державна нотаріальна контора шляхом їхнього приєднання до Першої миргородської держаної нотаріальної контори з перейменуванням уМиргородську державну нотаріальну контору, яка і є правонаступником державних нотаріальних контор, які реорганізуються.

Таким чином Гадяцьку державнунотаріальну контору ліквідовано, однак її правонаступником є Миргородська державна нотаріальна контора, яку і слід залучити до участі в справі.

Відповідно доч.1ст.55ЦПК Україниу разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Виходячи з вищевикладеного, суд вважає, що третю особу: Гадяцьку державнунотаріальну контору слід замінити на належну третю особу: Миргородську державну нотаріальну контору, як правонаступника.

Керуючись ст. 55 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до територіальної громади в особі Петрівсько-Роменської сільської ради, третя особа Гадяцька державна нотаріальна контора про визнання права власності на спадкове майно, замінити первісну третю особу: Гадяцьку державнунотаріальну контору на належну третю особу: Миргородську державну нотаріальну контору (37600, вул. Гоголя,133, м. Миргород Полтавської області.)

Направити Миргородській державній нотаріальній конторі копію ухвали до відома та копію заяви з додатками для ознайомлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча: Л. В. Максименко

СудГадяцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення12.01.2024
Оприлюднено16.01.2024
Номер документу116275429
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —526/1370/23

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Тищенко Л. І.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Тищенко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні