Ухвала
від 15.01.2024 по справі 142/11/24
ПІЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Єдиний унікальний номер 142/11/24

Номер провадження 2/142/138/24

15 січня 2024 року смт. Піщанка

Піщанський районний суд Вінницької області

в складі:

головуючого судді Гринишиної А.А.,

секретаря Курасевич В.В.,

розглянувши заяву судді Гринишиної А.А. про самовідвід у справі за позовною заявою керівника Тульчинської окружної прокуратури Вінницької області, який діє в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, - Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача,- фермерське господарство "Рекро", про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації,-

В С Т А Н О В И В :

10 січня 2024 року в порядку повторного авторозподілу суддею отримано позовну заяву керівника Тульчинської окружної прокуратури Вінницької області, який діє в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, - Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача,- фермерське господарство "Рекро", про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації.

12 січня 2024 року суддя Гринишина А.А. заявила самовідвід, оскільки зі змісту позовної заяви та доданої до неї довіреності від 26 травня 2016 року слідує, що відповідачеві ОСОБА_1 у справі № 142/1393/16-ц, в якій її визнано спадкоємцем першої черги на спірну земельну ділянку та на підставі рішення в якій за нею зареєстровано право власності на спірну земельну ділянку, правничу допомогу надавала адвокат ОСОБА_2, яка є матір"ю судді Гринишиної А.А. , що виключає її участь як головуючого по справі судді.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.36 ЦПК, суддя не може брати участь в розгляді цивільної справи, якщо він є членом сім`ї або близьким родичем (чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, брат, сестра, дід, баба, внук, внучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, член сім`ї або близький родич цих осіб) сторони або інших учасників судового процесу, або осіб, які надавали стороні або іншим учасникам справи правничу допомогу у цій справі, або іншого судді, який входить до складу суду, що розглядає чи розглядав справу.

Учасники справи про розгляд заяви не повідомлялись.

За частиною 1 статті 40 ЦПК України питання про відвід (самовідвід) судді може бути вирішено як до, так і після відкриття провадження в справі.

На підставі викладеного вважаю за необхідне заявлений самовідвід задовольнити.

Керуючись ст.ст.36, 39-40, 259,260 ЦПК,-

У Х В А Л И В :

Задовольнити заяву судді Гринишиної Анжели Анатоліївни про самовідвід у справі за позовною заявою керівника Тульчинської окружної прокуратури Вінницької області, який діє в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, - Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача,- фермерське господарство "Рекро", про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації.

Справу передати до канцелярії суду для повторного розподілу в порядку, передбаченому ст. 33 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено16.01.2024
Номер документу116279693
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації

Судовий реєстр по справі —142/11/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Нестерук В. В.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Нестерук В. В.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні