Ухвала
від 15.01.2024 по справі 645/7303/23
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 645/7303/23

Провадження № 2/645/783/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження та призначення у судове засідання

15 січня 2024 року м.Харків

Фрунзенський районний суд м. Харкова у складі судді Алтухової О.Ю., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Підприємство з експлуатації і обслуговування житлових будинків «КОМФОРТ» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлові (експлуатаційні) послуги,

Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю «Підприємство з експлуатації і обслуговування житлових будинків «КОМФОРТ», код ЄДРПОУ 40102581, адреса: м. Харків, вул. Культури, буд. 20 В;

Відповідач - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ,-

в с т а н о в и в :

Товариство з обмеженою відповідальністю «Підприємство з експлуатації і обслуговування житлових будинків «КОМФОРТ», від імені та в інтересах якого діє представник - Бочарова О.В., через підсистему «Електронний суд» звернулось до Фрунзенського районного суду м. Харкова з позовною заявою до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлові (експлуатаційні) послуги в розмірі 24443,65 грн, витрат по сплаті судового збору уи розмірі 2684,00 грн просять покласти на відповідача.

Ухвалою Фрунзенського районного суду м. Харкова від 25 грудня 2023 року позовна заява залишена без руху.

28 грудня 2023 року через підсистему «Електронний суд» надійшла заява представника позивача - ОСОБА_2 проусунення недоліківпозовної заяви. Заява була отримана суддею 15 січня 2024 року.

При вивченні позовної заяви та доданих до неї документів, після усунененя недоліків позову, невідповідності її вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК України судом не встановлено, тому суд приходить до висновку про відкриття провадження у справі.

Згідно з ч. 1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у

Частина 1 статі 30 ЦПК України встановлює виключну підсудність для позовів, що виникають із приводу нерухомого майна, які пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини.

Майно, щодо утримання якого виник спір, знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , що територіально знаходиться в Немишлянському районі м. Харкова.

Верховний суд неодноразово у своїй практиці зазначав, що виключна підсудність застосовується до тих позовів, вимоги за якими стосуються нерухомого майна як безпосередньо, так і опосередковано, тобто спір може стосуватися як правового статусу нерухомого майна, так і інших прав та обов`язків, що пов`язані із нерухомим майном (зокрема, див. постанову від 10 квітня 2019 року, справа № 638/1988/17).

Відповідно Інформаційної довідки з Реєстру територіальної громади міста Харкова та відповіді з Єдиного державного демографічного реєстру відповідач зареєстрованою за вказаною в позовній заяві адресою не значиться тв. Зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідно до ч.1 ст. 121 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» від 15.04.2014 № 1207-VII, якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання.

Враховуючи відомості з Реєстру територіальної громади та Єдиного держвного демографічного реєстру, подальший виклик відповідача у судове засідання буде здійснено в порядку ч. 11 ст. 128 ЦПК України через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Частиною другою статті 19ЦПК України визначено, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно з ч. 1, ч. 2 ст.274ЦПКУкраїни у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи та справи що виникають з трудових відносин. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Суд приходить до висновку, що позовна заява підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Керуючись ст.ст. 274, 260, 277 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Підприємство з експлуатації і обслуговування житлових будинків «КОМФОРТ» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлові (експлуатаційні) послуги.

У відповідності до ч. 5 ст.279ЦПК України справу розглянути в порядку спрощеного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судове засідання на 14.00 год. 14.02.2024 року, у приміщенні Фрунзенського районного суду м. Харкова, каб. № 18 (м.Харків, б-р Богдана Хмельницького, 32/38).

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом судовою повісткою направити позивачу, копію ухвали про відкриття провадження по справі, судову повістку, з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб - адресою: https://court.gov.ua/fair/sud2033/на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.Ю. Алтухова

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116302804
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за житлові (експлуатаційні) послуги, Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю «Підприємство з експлуатації і обслуговування житлових будинків «КОМФОРТ», код ЄДРПОУ 40102581, адреса: м. Харків, вул. Культури, буд. 20 В; Відповідач - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —645/7303/23

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Алтухова О. Ю.

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Алтухова О. Ю.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Алтухова О. Ю.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Алтухова О. Ю.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Алтухова О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні