Ухвала
від 15.01.2024 по справі 621/193/21
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №621/193/21

Провадження №1-кп/621/23/24

УХВАЛА

Іменем України

15 січня 2024 року м. Зміїв

Зміївський районний суд Харківської області:

головуючий - суддя ОСОБА_1 ,

за участі: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду кримінальне провадження №42019221440000032 за обвинуваченням:

ОСОБА_4 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 ум. Тираспіль Молдова, єгромадянином України, має вищу освіту, одружений, директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Технотіроль», зареєстрований та проживає в АДРЕСА_1 , раніше не судимий,

укримінальних правопорушеннях, передбачених частиною1 статті 366, частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України,

у с т а н о в и в :

Згідно з єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань, ОСОБА_4 є засновником та керівником товариства з обмеженою відповідальністю «Технотіроль» (надалі - ТОВ «Технотіроль»), код ЄДРПОУ 40249265, яке зареєстроване за адресою: 61058, Харківська області, м. Харків, вул. Ромена Роллана, буд. 12 кімната 18.

Відповідно до наказу №1-к від 01.02.2016 ОСОБА_4 призначено директором ТОВ «Технотіроль» та він приступив до виконання посадових обов`язків.

Так, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді директора ТОВ «Технотіроль», постійно обіймаючи на підприємстві посаду, пов`язану, відповідно до статуту Товариства з обмеженою відповідальністю «Технотіроль», в редакції, затвердженій загальними зборами засновників від 20 липня 2016 року, з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, тобто, згідно з ч. 3 ст. 18 КК України будучи службовою особою, вчинив кримінальні правопорушення в сфері службової діяльності за таких обставин.

Відповідно до п. 8.4.6. статуту Товариства з обмеженою відповідальністю «Технотіроль», в редакції, затвердженій протоколом №2 загальних зборами засновників від 20 липня 2016 року, директор виконує такі функції: - у межах чинного законодавства без довіреності вирішує питання діяльності Товариства; - у межах своїх повноважень видає накази та розпорядження, обов`язкові для виконання всіма працівниками та підрозділами Товариства; - представляє Товариство у державних та інших органах, відповідає за результати діяльності перед органами державної виконавчої влади; - є розпорядником майна та коштів Товариства; - укладає угоди, видає доручення, відкриває та закриває банківські рахунки; - приймає на роботу та звільняє з роботи працівників Товариства згідно чинного законодавства; - готує балансовий звіт по підсумкам діяльності Товариства за поточний рік та подає його на затвердження зборів; - відповідає за дотримання чинного законодавства при укладанні угод цивільно-правового та іншого характеру; - застосовує заходи морального та матеріального заохочення, притягує до відповідальності найманих працівників згідно чинного законодавства; - забезпечує охорону праці; - визначає функціональні обов`язки працівників Товариства; - контролює дотримання дисципліни та правил внутрішнього розпорядку у Товаристві; - розробляє положення колективного договору та несе відповідальність за його виконання; - захищає від незаконного використання іншими особами комерційної таємниці Товариства; - забезпечує зберігання печатки та іншого майна, що належить Товариству; - виконує інші функції.

Відповідно до рішення Зміївської районної ради ХLIХ сесії VII скликання №864-VII від 17.08.2018 року «Про внесення доповнень до Комплексної програми розвитку освітянської галузі Зміївського району на 2017- 2019 роки, затвердженої рішенням XX сесії районної ради VII скликання від 09.12.2016 року №347-VII» виділено та профінансовано кошти на капітальний ремонт покрівлі Височинівської філії Зміївського ліцею №1 імені двічі Героя Радянського Союзу З.К. Слюсаренка Зміївської районної ради Харківської області, розташованої за адресою: Харківська область, Зміївський район, с. Височинівка, вул. Шкільна, 2, у сумі 359 701 грн. 00 к., за рахунок коштів місцевого бюджету.

26 вересня 2018 року у м. Зміїв Харківської області, між відділом освіти Зміївської районної державної адміністрації в особі начальника ОСОБА_6 , (надалі - Замовник) та ТОВ «Технотіроль» в особі директора ОСОБА_4 (надалі - Підрядник) укладено договір № 325 підряду на виконання робіт по капітальному ремонту покрівлі Височинівської філії Зміївського ліцею №1 імені двічі Героя Радянського ОСОБА_7 Слюсаренка Зміївської районної ради Харківської області, розташованої за адресою: Харківська область, Зміївський район, с. Височинівка, вул. Шкільна, 2, загальною вартістю 351 204 грн. 00 к. за рахунок коштів місцевого бюджету.

Відповідно до п. 1.1. даного договору Замовник доручає, а Підрядник бере на себе виконання робіт з капітального ремонту покрівлі Височинівської філії Зміївського ліцею №1 імені двічі Героя Радянського Союзу З.К. Слюсаренка Зміївської районної ради Харківської області з використанням своїх матеріалів. ДК 021:2015 45260000-7 Покрівельні роботи та інші спеціалізовані будівельні роботи.

Відповідно до п. 1.2. даного договору обсяг робіт, характер і вартість зазначених робіт визначається кошторисом, що є невід`ємною частиною цього договору. Кошторис на виконання робіт, передбачених цим договором, складається Підрядником і підлягає затвердженню Замовником.

Відповідно до п. 2.1. даного договору ціна становить - 351204 грн. 00 к. в тому числі ПДВ 20% - 58534 грн. 00 к.

Відповідно до п. 3.1. даного договору Підрядник зобов`язується виконати роботи, передбачені цим договором, належним чином.

Відповідно до п. 4.1. даного до говору здача Замовнику виконаних робіт підтверджується і оформлюється актом здачі-приймання викоканих робіт, який підписується обома Сторонами.

Відповідно до п. 6.1. даного договору до початку робіт Замовник здійснює передоплату в розмірі 30% від загальної суми договору - 105361 грн. 20 к., в тому числі ПДВ 20% - 17560 грн. 20 к., для придбання будівельних матеріалів.

Відповідно до п. 6.3. даного договору остаточний розрахунок за виконані роботи здійснюється Замовником після остаточної здачі робіт Підрядником протягом 5-ти банківських днів після підписання обома сторонами акту приймання виконаних робіт.

Відповідно до п. 9.4. даного договору цей договір вступає в силу з дати його підписання і діє до 31.12.2018.

Згідно з ч. 1 ст. 9 Закону України «Про архітектурну діяльність» від 20.05.1999, будівництво (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) об`єкта архітектури здійснюється відповідно до затвердженої проектної документації, державних стандартів, норм і правил у порядку, визначеному Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Відповідно до ч. 4 ст. 11 Закону України «Про будівельні норми» від 05.11.2009, у разі якщо у будівельних нормах є посилання на стандарти, то ці стандарти є обов`язковими до застосування.

Відповідно до ч. 8 ст. 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 відповідальність за недостовірність відображених у первинних документах і регістрах бухгалтерського обліку даних несуть особи, які склали та підписали ці документи.

Так, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді директора ТОВ "Технотіроль", будучи службовою особою, перебуваючи у невстановленому місці, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, будучи достовірно обізнаним із Правилами визначення вартості будівництва (ДСТУ Б. Д .1.1-1:2013), затвердженими наказом Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства №293 від 05.07.2013, Загальними умовами укладання та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України №668 від 01.08.2005 (зі змінами), умовами виконання договору № 325 підряду на виконання робіт по капітальному ремонту покрівлі Височинівської філії Зміївського ліцею №1 імені двічі Героя Радянського Союзу З.К. Слюсаренка Зміївської районної ради Харківської області, у тому числі в частині складу та об`єму будівельних робіт відповідно до умов Робочого проекту та їх оплати, достовірно знаючи, що роботи не виконані, засвідчив своїм підписом та скріпив печаткою ТОВ «Технотіроль» акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в № 1 від 06.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонту покрівлі Височинівської філії Зміївського ліцею №1 імені двічі Героя Радянського Союзу З.К. Слюсаренка Зміївської районної ради Харківської області, який містив завідомо неправдиві відомості щодо обсягів та вартості фактично виконаних робіт.

Згідно з актом приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в № 1 від 06.11.2018, який підписано та скріплено печаткою Замовника в особі начальника відділу освіти Зміївської РДА ОСОБА_6 з одного боку та Генпідрядника в особі директора ТОВ «Технотіроль» ОСОБА_4 з іншого боку, ТОВ «Технотіроль» виконано капітальний ремонт покрівлі Височинівської філії Зміївського ліцею №1 імені двічі Героя Радянського Союзу З.К. Слюсаренка Зміївської районної ради Харківської області, загальною вартістю 351 204 грн. 00 к.

В результатіпроведення аналізуобсягів тавартості фактичновиконаних робітз капітальногоремонту покрівліВисочинівської філіїЗміївської ліцею№1імені двічіГероя РадянськогоСоюзу З.К.Слюсаренка Зміївськоїрайонної радиХарківської областіта їхвідповідності чиннимбудівельним нормамта правилам,згідно висновкуексперта зарезультатами проведеннясудової будівельно-технічноїекспертизи №23568від 24.09.2020встановлено,що обсягита вартістьфактично виконанихробіт зкапітального ремонтуне відповідаютьобсягам тавартості, визначеним в акті виконаних робіт №1 за 06.11.2018 форми КБ-2 в. Різниця між визначеною у вказаному акті виконаних робіт вартістю виконаних робіт та вартістю фактично виконаних робіт, становить 111589 грн. 00 к.

Таким чином, ОСОБА_4 , діючи в порушення пунктів 31, 76, 99 Загальних умов укладання та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 668 від 01.08.2005 (зі змінами), умов Договору підряду №325 від 26.09.2018, достовірно знаючи про те, що складені та видані ним документи: акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за 06.11.2018 форми КБ-2в та довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрат за листопад 2018 року форми КБ-3 до договору №325 від 26.09.2018, містять неправдиві відомості щодо обсягів та вартості фактично виконаних робіт, передав службовим особам відділу освіти Зміївської районної державної адміністрації (Замовнику) вищевказані офіційні документи з метою отримання грошових коштів в якості оплати за нібито виконані будівельні роботи, що були предметом цього договору. Після чого вказані документи були підписані начальником відділу освіти Зміївської районної державної адміністрації ОСОБА_6 та разом із дорученням про перерахування коштів направлені до управління Державної казначейської служби України у Зміївському районні Харківської області.

В результаті цього, з розрахункового рахунку відділу освіти Зміївської районної державної адміністрації на розрахунковий рахунок ТОВ "Технотіроль" було безпідставно перераховано грошові кошти на загальну суму 111 589 грн. 00 к., за фактично невиконані будівельні роботи по об`єкту капітальний ремонт покрівлі Височинівської філії Зміївського ліцею №1.

Директор ТОВ "Технотіроль" ОСОБА_4 , отримавши на розрахунковий рахунок ТОВ "Технотіроль" безпідставно перераховані грошові кошти відділу освіти Зміївської районної державної адміністрації у сумі 111 589 грн. 00 к. за фактично невиконані будівельні роботи, розпорядився ними на власний розсуд.

В результаті злочинних дій, ОСОБА_4 була завдана шкода охоронюваним законом громадським інтересам, а саме Зміївській районній раді на суму 111 589, 00 грн. 00 к.

Таким чином, ОСОБА_4 вчинив заловодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, тобто кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 191 Кримінаьного кодексу України.

Крім того, ОСОБА_4 , обіймаючи посаду директора товариства з обмеженою відповідальністю «Технотіроль» (надалі - ТОВ «Технотіроль»), код ЄДРПОУ 40249265, яке зареєстроване за адресою: 61058, Харківська області, м. Харків, вул. Ромена Роллана, буд. 12 кімната 18, пов`язану з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій, тобто будучи службовою особою, діючи умисно, використовуючи своє службове становище, достовірно знаючи, що роботи по капітальному ремонту покрівлі Височинівської філії Зміївського ліцею №1 імені двічі Героя Радянського ОСОБА_7 . Слюсаренка Зміївської районної ради Харківської області фактично виконані не в повному об`ємі та не відповідають обсягам та вартості, визначеним в акті виконаних робіт №1 за 06.11.2018 форми КБ-2в, склав неправдиві офіційні документи, а саме: акт виконаних будівельних робіт №1 за 06.11.2018 форми КБ-2в до договору № 325 від 26.12.2018 підряду на виконання робіт по капітальному ремонту покрівлі Височинівської філії Зміївського ліцею №1 та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за листопад 2018 року, шляхом внесення до зазначених документів відомостей, що не відповідають дійсності.

В подальшому підписав та завірив печаткою вищевказані офіційні документи, що містять неправдиву інформацію, чим надав їм юридичної сили, в той час як фактично вказані роботи виконані не були, посвідчивши тим самим факти, що мають юридичне значення, і надавши зазначеним документам статусу офіційних, тим самим видавши вказані завідомо неправдиві офіційні документи від імені ТОВ "Технотіроль", та надав їх до відділу освіти до відділу освіти Зміївської районної державної адміністрації, і на підставі вищевказаних завідомо неправдивих офіційних документів управлінням Державної казначейської служби України у Зміївському районні Харківської області за дорученнями начальника відділу освіти Зміївської районної державної адміністрації в Харківській області ОСОБА_6 на рахунок ТОВ "Технотіроль" були перераховані бюджетні кошти в загальній сумі 351 204 гри. 00 к., за фактично невиконані будівельні роботи, якими останній розпорядився на власний розсуд, таким чином заволодів чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Різниця між визначеною у вказаному акті виконаних робіт вартістю виконаних робіт та вартістю фактично виконаних робіт становить 111 589 грн.

Таким чином, ОСОБА_4 вчинив службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, складання і видача завідомо неправдивих документів, тобто кримінальне правопорушення передбачене частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України.

В ході судового розгляду стороною захисту подано письмове клопотання про звільнення ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності на підставі статті 49 Кримінального кодексу України та закриття кримінального провадження.

Прокурор ОСОБА_3 , заперечував проти звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження, посилаючись на переривання строків, визначених статтею 49 Кримінального кодексу України у зв`язку з тим, що 28.07.2023 ОСОБА_4 оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтею 28, частини 3 статті 191, статтею 28 частини 1 статті 366, частини 1 статті 366 Кримінального кодексу України.

Заслухавши думку учасників судового провадження, суд дійшов висновку, що клопотання сторони захисту підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до частини 4 статті 286 КПК України, якщо під час здійснення судового провадження щодо провадження, яке надійшло до суду з обвинувальним актом, сторона кримінального провадження звернеться до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності обвинуваченого, суд має невідкладно розглянути таке клопотання.

Згідно з частини 1 статті 285 КПК України особа звільняється від кримінальної відповідальності у випадках встановлення підстав, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Кримінальні правопорушення, передбачені частиною 1 статті 366, частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України, відповідно до статті 12 Кримінального кодексу України, є не тяжкими злочинами, та найсуворіше покарання за частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України передбачено у виді обмеження волі на строк до трьох років, частина 2 статті 191 Кримінального кодексу України позбавлення волі до п`яти років.

Об`єктивна сторона злочину, передбаченого частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України, характеризується активною поведінкою - діями, які полягають у перекручуванні винним істини в офіційних документах чи у видачі неправдивих офіційних документів шляхом використання для цього свого службового становища. Частина 1 ст. 366 КК злочин із формальним складом, який визнається закінченим з моменту вчинення хоча б однієї з таких альтернативно передбачених у диспозиції дій, як: а) складання неправдивого офіційного документа; б) видача неправдивого офіційного документа; в) внесення до офіційного документа неправдивих відомостей; г) інше підроблення офіційного документа.

Заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вважається закінченим з моменту отримання можливості розпорядитися ним на власний розсуд.

В ході судового розгляду встановлено, що злочин закінчено 06.11.2018, відомості про вчинення злочину внесені до ЄРДР 03 травня 2019 року.

Відповідно до пунктів 1-3 частини 1 статті 49 Кримінального кодексу України, особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею кримінального правопорушення і до дня набрання вироком законної сили минули такі строки: 1) два роки - у разі вчинення кримінального проступку, за який передбачене покарання менш суворе, ніж обмеження волі; 2) три роки - у разі вчинення кримінального проступку, за який передбачено покарання у виді обмеження волі, чи у разі вчинення нетяжкого злочину, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк не більше двох років; 3) п`ять років - у разі вчинення нетяжкого злочину, крім випадку, передбаченого у пункті 2 цієї частини.

Відповідно до пункту 1 частини 2, частини 8 статті 284 Кримінального процесуального кодексу України, кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Закриття кримінального провадження або ухвалення вироку з підстави, передбаченої пунктом 1 частини другої цієї статті, не допускається, якщо підозрюваний, обвинувачений проти цього заперечує. В цьому разі кримінальне провадження продовжується в загальному порядку, передбаченому цим Кодексом.

З дня вчинення кримінальних правопорушень пройшло більше пяти років, при цьому згода обвинуваченого ОСОБА_4 , є безумовною підставою для закриття кримінального провадження, у зв`язку із закінченням строків давності.

Також суд зазначає, що дотримання умов, передбачених частинами 1-3 статті 49 Кримінального кодексу України є безумовною і звільнення особи від кримінальної відповідальності на підставі закінчення строків давності є обов`язковим.

Стосовно доводівпрокурора пропереривання строківдавності визначених статтею 49 Кримінального кодексу України у зв`язку з тим, що 28.07.2023 ОСОБА_4 оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтею 28, частини 3 статті 191, статтею 28 частини 1 статті 366, частини 1 статті 366 Кримінального кодексу України суд зазначає наступне.

Пунктом 2 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод встановлено, що кожен, кого обвинувачено у вчиненні кримінального правопорушення, вважається невинуватим доти, доки його вину не буде доведено в законному порядку. Вказане положення становить підґрунтя для регламентації цього принципу в національному законодавстві.

Згідно із частиною 1 статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Також такий конституційний принцип презумпції невинуватості майже аналогічно закріплено безпосередньо в тексті закону України про кримінальну відповідальність (ч. 2 ст. 2 КК України), а також відображено у кримінальному процесуальному законі (ст. 7 та ч. 1 ст. 17 КПК України). Отже, згідно з чинним законодавством винуватість особи може бути встановлено лише обвинувальним вироком суду.

Ураховуючи вищезазначене, суд вважає, що оскільки на момент розгляду питання про застосування до ОСОБА_4 положень статті 49 КК України вирок щодо останнього за підозрою ухвалено не було, то підстави для переривання перебігу строків давності також відсутні.

Так, узагальнена практика Верховного Суду України вказує на те, що в теорії права існує виключно одне бачення щодо переривання строків давності притягнення особи до кримінальної відповідальності передбачене частиною 3 статті 49 КПК України, яке виражається в тому, що поняття вчинення злочину невід`ємно пов`язане з презумпцією невинуватості і має підтверджуватися виключно обвинувальним вироком суду, а наявність обвинувальних актів чи інших процесуальних документів щодо притягнення особи до кримінальної відповідальності не є достатніми для переривання строків давності притягнення особи до кримінальної відповідальності, оскільки не підтверджує факту вчинення особою злочину.

Тобто, суд, встановивши наявність усіх передбачених законом обставин, зобов`язаний звільнити особу від кримінальної відповідальності за цією підставою, незалежно від того, на якій стадії перебуває кримінальне провадження (справа) досудове розслідування, попередній розгляд справи суддею, підготовче судове засідання, судовий розгляд справи судом першої інстанції, на стадії провадження в суді апеляційної інстанції, але до набрання вироком суду законної сили.

Цивільний позов прокурора на підставі положень статтей 128, 129 КПК України, слід залишити без розгляду, роз`яснивши, що особа цивільний позов якої залишено без розгляду, має право пред`явити його в порядку цивільного судочинства.

Якщо особа звільняється від кримінальної відповідальності на підставі статті 49 КК України, то процесуальні витрати пов"язані з здійсненням кримінального провадження не стягуються з особи , а відносяться на рахунок держави. До такого висновку дійшла Велика Палата Верховного Суду в постанові в справі № 735/1121/20 від 02.02.2023 року.

На підставі викладеного, керуючись статтею 49 Кримінального кодексу України, частиною 1 статті 26, пунктом 1 частини 2, частиною 8 статті 284, статтями 350, 372 Кримінального процесуального кодексу України, суд,

п о с т а н о в и в :

Звільнити ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності за частиною 1 статті 366, частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України на підставі пункту 3 частини 1 статті 49 Кримінального кодексу України, у зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019221440000032 від 03.05.2019 року по обвинуваченню ОСОБА_4 за частиною 1 статті 366, частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України - закрити.

Цивільний позов прокурора Зміївського відділу Чугуївської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , в інтересах Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Технотіроль» про відшкодування завданих збитків залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду через Зміївський районний суд Харківської області протягом семи днів з дня її проголошення.

Головуючий:

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116310603
СудочинствоКримінальне
Суть: ОСОБА_4 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 ум. Тираспіль Молдова, єгромадянином України, має вищу освіту, одружений, директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Технотіроль», зареєстрований та проживає в АДРЕСА_1 , раніше не судимий, укримінальних правопорушеннях, передбачених частиною1 статті 366, частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України

Судовий реєстр по справі —621/193/21

Ухвала від 01.04.2024

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Савенко М. Є.

Ухвала від 05.02.2024

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Савенко М. Є.

Ухвала від 29.01.2024

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Савенко М. Є.

Ухвала від 15.01.2024

Кримінальне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

Ухвала від 15.01.2024

Кримінальне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

Ухвала від 15.12.2023

Кримінальне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

Ухвала від 04.12.2023

Кримінальне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

Ухвала від 08.06.2023

Кримінальне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 19.09.2022

Кримінальне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

Ухвала від 22.04.2021

Кримінальне

Зміївський районний суд Харківської області

Вельможна І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні