Ухвала
від 15.01.2024 по справі 754/14047/23
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/754/779/24

Справа № 754/14047/23

У Х В А Л А

Іменем України

15 січня 2024 року Суддя Деснянського районного суду м.Києва Зотько Т.А., розглянувши клопотання представника позивачки - адвоката Буженка Юрія Сергійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поданого по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Ритуальна служба спеціалізоване комунальне підприємство «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про визнання співкористувачем місця поховання та зобов`язання не чинити перешкод у встановленні на цвинтарі надмогильної споруди та огорожі,-

В С Т А Н О В И В:

Позивачка в особі свого представника - адвоката Буженка Ю.С. звернулася до Деснянського районного суду м.Києва з позовом до ОСОБА_2 , третя особа: Ритуальна служба спеціалізоване комунальне підприємство «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про визнання співкористувачем місця поховання та зобов`язання не чинити перешкод у встановленні на цвинтарі надмогильної споруди та огорожі.

Ухвалою судді від 09.10.2023 було відкрито провадження у вказаній справі та призначено підготовче засідання.

Ухвалою судді Деснянського районного суду м.Києва від 30.11.2023 вказану позовну заяву було залишено без руху та надано строк на усунення недоліків.

13.12.2023,18.12.2023 на адресу суду від представника позивачки - адвоката Буженка Ю.С. надійшли заяви про усунення недоліків, разом з якою містилося клопотання про звільнення від сплати судового збору, яке мотивовано тим, що позивачка є особою з ІІ групою інвалідності, що підтверджується довідкою до акта огляду медико-соціальною експертною комісією серії 12 ААБ №786497.

Згідно ухвали судді від 14.12.2023 ОСОБА_1 було звільнено від сплати судового збору та призначено підготовче засідання.

02.01.2024 ( передано судді по виходу з відпустки 15.01.2024 ) на адресу суду від представника позивачки - адвоката Буженка Ю.С. надійшло клопотання про проведення судового засідання у режимі відео конференції. Клопотання обґрунтоване тим, що у представника позивача відсутня можливість безпосереднього прибуття до приміщення суду, у зв`язку з територіальною віддаленістю, а саме у м. Львові. Тому є доцільність скористатись правом на розгляд справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. Для участі в судовому засіданні, представник просить провести судове засідання, призначене на 17 січня 2024 року на 14:00 хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із використанням особистих технічних засобів.

Статтею 212 ЦПК України встановлено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно з ч.5 ст. 212 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що вказане клопотання представника позивачки про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів підлягає задоволенню, а відтак для забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, суд вважає за необхідне надати можливість представнику позивачки - адвокату Буженку Ю.С. у даній справі приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «ВКЗ».

На підставі викладеного та керуючись ст. 212 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивачки - адвоката Буженка Юрія Сергійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Судове засідання, призначене на 17 січня 2024 року об 14 год. 00 хв. за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Ритуальна служба спеціалізоване комунальне підприємство «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про визнання співкористувачем місця поховання та зобов`язання не чинити перешкод у встановленні на цвинтарі надмогильної споруди та огорожі, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «ВКЗ», за участю представника позивачки - адвоката Буженка Юрія Сергійовича

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «ВКЗ», за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua/.

Копію ухвали негайно надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116311615
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання співкористувачем місця поховання та зобов`язання не чинити перешкод у встановленні на цвинтарі надмогильної споруди та огорожі

Судовий реєстр по справі —754/14047/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Болотов Євген Володимирович

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Болотов Євген Володимирович

Рішення від 21.02.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Рішення від 21.02.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Зотько Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні