Ухвала
від 16.01.2024 по справі 373/2808/23
ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 373/2808/23

Номер провадження 2/373/267/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження

16 січня 2024 року м. Переяслав

Суддя Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області Хасанова В.В., вивчившипозовну заяву про стягнення заборгованості за послуги вивезення твердих побутових відходів,

позивач: Товариство з обмеженою відповідальністю «Переяслав Буд», місцезнаходження: вул.Богдана Хмельницького, 32, м.Переяслав, Київська область, 08400,

відповідач: ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

27.12.2023 директор ТОВ «Переяслав Буд»Роїн Модебадзезвернувся до суду з позовом та просить стягнути з ОСОБА_1 на користь ТОВ «Переяслав Буд» заборгованість по оплаті послуг вивезення побутових відходів в розмірі 5602 гривні 85 копійок.

Також просить стягнути з ОСОБА_1 на користь ТОВ «Переяслав Буд» понесені судові витрати в розмірі 2684 гривні 00 копійок.

Позовна заява відповідає вимогамст.ст.175-177 ЦПК України. Цивільна справа, підсудна Переяслав-Хмельницькому міськрайонному суду Київської області.

Відповідно до ч.1ст.187ЦПКУкраїни підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається, тому вважаю за можливе відкрити провадження у справі.

Відповідно до ст. ст. 19 та 274 ЦПК України дана справа є малозначною.

Згідно ч. 4 ст. 19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ.

Керуючись ст. ст. 187, 274, 258-261 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти дорозгляду тавідкрити провадженняу справіза позовноюзаявою Товаристваз обмеженоювідповідальністю «ПереяславБуд» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за послуги вивезення твердих побутових відходів.

Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Відповідач або його представник має право:

- протягом 15 днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі надати (надіслати) суду відзив на позовну заяву, у порядку, передбаченому ст.191ЦПК України, по суті заявлених вимог та докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи;

- протягом 5 днів з дня отримання ним відповіді позивача на відзив, надати (надіслати) суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення, та докази направлення позивачу заперечень з доданими до нього документами на його адресу.

Позивач або його представник має право протягом 5 днів з дня отримання відзиву на позовну заяву надати (надіслати) суду відповідь на відзив з викладеними в ньому своїми поясненнями, міркуваннями і аргументами щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, відповідно до ст.ст.179,199ЦПК України, та докази направлення відповідачу відповіді на відзив з доданими до нього документами на його адресу.

Роз`яснити сторонам, що підготовче судове засідання в даній справі не проводиться. Суд розглядає дану справу без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої сторони про інше. За клопотанням однієї із сторін розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач може подати в строк для подання відзиву, а позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву на позов у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи, відповідно до ч.2 ст.191 ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Інформацію щодо справи, що розглядається можна отримати за електронною адресою суду: http://ph.ko.court.gov.ua/sud1019/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ В.В.Хасанова

Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено18.01.2024
Номер документу116321450
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за послуги вивезення твердих побутових відходів, позивач: Товариство з обмеженою відповідальністю «Переяслав Буд», місцезнаходження: вул.Богдана Хмельницького, 32, м.Переяслав, Київська область, 08400, відповідач: ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —373/2808/23

Рішення від 16.02.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Хасанова В. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Хасанова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні