Ухвала
від 16.01.2024 по справі 177/178/22
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/225/24 Справа № 177/178/22 Суддя у 1-й інстанції - Строгова Г.Г. Суддя у 2-й інстанції - Кішкіна І. В.

УХВАЛА

16 січня 2024 року м. Кривий Ріг

Дніпровський апеляційний суд у складі:

судді-доповідача Кішкіної І.В.,

суддів: Агєєва О.В., Корчистої О.І.,

розглянувши апеляційну скаргу Голови Правління Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Союз-1» Паламарчука Сергія Михайловича на рішення Криворізького районного суду Дніпропетровської області від 10 травня 2023 року у цивільній справі №177/178/22 за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Союз-1» про стягнення заборгованості по заробітній платі,

в с т а н о в и в:

Рішенням Криворізького районного суду Дніпропетровської області від 10 травня 2023 року позов ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Союз-1» про стягнення заборгованості по заробітній платі задоволено.

10 липня 2023 року не погодившись із вказаним судовим рішенням, Голова Правління ОК «Садівниче товариство «Союз-1» Паламарчук С.М. подав апеляційну скаргу.

Ухвалою Дніпровського апеляційного суду від 11 грудня 2023 року відкрито апеляційне провадження за вказаною апеляційною скаргою.

26 грудня 2023 року справу призначено до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

До апеляційного суду від Голови Правління Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Союз-1» Ільченка Анатолія Григоровича надійшла заява, в якому він просив закрити апеляційне провадження у справі, посилаючись на те, що апеляційну скаргу підписано особою, яка не мала права її підписувати від імені Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Союз-1».

Дослідивши матеріали справи, доводи апеляційної скарги та заяву Голови Правління Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Союз-1» Ільченка Анатолія Григоровича, колегія суддів вважає, що апеляційне провадження підлягає закриттю з таких підстав.

За правилом частин першої, другої статті 367 ЦПК України суд апеляційної інстанції переглядає справу за наявними в ній і додатково поданими доказами та перевіряє законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межах доводів та вимог апеляційної скарги. Суд апеляційної інстанції досліджує докази, що стосуються фактів, на які учасники справи посилаються в апеляційній скарзі та (або) відзиві на неї.

Частинами першою, третьою статті 58 ЦПК України передбачено, що сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника. Юридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

За правилом частини першої статті 60 ЦПК України представником у суді може бути адвокат або законний представник.

З матеріалів справи вбачається, що 10 липня 2023 року була подана апеляційна скарга Голови Правління Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Союз-1» Паламарчука Сергія Михайловича на рішення Криворізького районного суду Дніпропетровської області від 10 травня 2023 року.

По своїй суті підписання та/або подання апеляційної скарги є процесуальною формою реалізації повноважень з представництва, яке у даному випадку в Дніпровському апеляційному суді здійснювалось ОСОБА_2 відповідно до Виписки з Єдиного Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 10 жовтня 2022 року, яка надана скаржником до апеляційної скарги.

Проте, згідно з виписками з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Правління Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Союз-1» створено 28 листопада 1989 року, номер запису у реєстрі - 1002041070016003262, ідентифікаційний код юридичною особи - 24988803 місцезнаходження Україна, 53032, Дніпропетровська область, Криворізький район, село Вільне, керівник Ільченко Анатолій Григорович (з 06 грудня 2023 року).

Відповідно до частини першої статті 10 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» якщо документи та відомості, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, внесені до нього, такі документи та відомості вважаються достовірними і можуть бути використані у спорі з третьою особою.

За змістом частини третьої цієї статті якщо відомості, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, не внесені до нього, вони не можуть бути використані у спорі з третьою особою, крім випадків, коли третя особа знала або могла знати ці відомості.

Разом з тим, у матеріалах справи відсутні відомості про внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань в частині уповноваженої особи - керівника Правління Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Союз-1» Паламарчука Сергія Михайловича. Отже, апеляційна скарга подана особою, яка не мала права її підписувати.

Приписами частини 1 статті 2 ЦПК України визначено, що завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до пункту 1 та 2 частини 1 статті 362 ЦПК України суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо після відкриття апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, заявила клопотання про відмову від скарги; після відкриття апеляційного провадження виявилося, що апеляційну скаргу не підписано, подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, або підписано особою, яка не має права її підписувати.

Оскільки апеляційну скаргу подано особою, яка не мала права її підписувати, апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою Голови Правління Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Союз-1» Паламарчука Сергія Михайловича на рішення Криворізького районного суду Дніпропетровської області від 10 травня 2023 року підлягає закриттю.

Керуючись статтями 362, 367, 368 ЦПК України, апеляційний суд,

у х в а л и в:

Закрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Голови Правління Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Союз-1» Паламарчука Сергія Михайловича на рішення Криворізького районного суду Дніпропетровської області від 10 травня 2023 року у цивільній справі №177/178/22 за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Союз-1» про стягнення заборгованості по заробітній платі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена у касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня її підписання.

Судді: І.В. Кішкіна

О.В. Агєєв

О.І. Корчиста

Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено18.01.2024
Номер документу116337723
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі

Судовий реєстр по справі —177/178/22

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Кішкіна І. В.

Рішення від 10.05.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Рішення від 10.05.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні