Ухвала
від 17.01.2024 по справі 686/24483/21
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/24483/21

Провадження № 2/686/1472/24

УХВАЛА

17 січня 2024 року

Хмельницький міськрайонний суд

в складі: головуючого судді - Салоїд Н.М.,

при секретареві Лоб І.А,

за участі позивача ОСОБА_1 ,

та відповідача ОСОБА_2 та його представника ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому ідготовчому засіданні в залі суду в м. Хмельницькому цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третьої особи служби у справах дітей Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способів у вихованні дитини

та за об`єднаним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третьої особи Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області проо усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способів у вихованні дитини,-

в с т а н о в и в :

В провадженні Хмельницького міськрайонного суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третьої особи - служби у справах дітей Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області про усунення перешкод у спілкуванні з дитиноюм та визначення способів у вихованні дитини та справа за об`єднаним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третьої особи - Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способів у вихованні дитини.

В підготовчому судовому засіданні представник відповідача заявив клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи на стороні позивача ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з самостійними вимогами на предмет спору законним представником якого є батько ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визначення способів участі матері у його вихованні.

Законний представник малолітнього ОСОБА_4 ОСОБА_2 та його представник просять задовольнити таке клопотання та притягнути його до участі у справі в якості третьої особи на стороні позивача із самостійними вимогами про визначення участі способів у його вихованні.

Позивач за первісним позовом - ОСОБА_1 в судовому засіданні заперечує щодо прийняття такого позову. Вважає, що вказаний позов поданий батьком дитини, як його законним представником, фактично повністю дублює поданий позов ОСОБА_2 . Крім того, зважаючи на судову практику спір фактично виник між батьками, тому слід відмовити у його прийнятті..

Заслухавши думку учасників судового процесу, суд вважає заяву такою, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно частини 1 статті 52 ЦПК України треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, можуть вступити у справу до закінчення підготовчого провадження або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, подавши позов до однієї або декількох сторін.

У січні 2022 року до Хмельницького міськрайонного суду надійшла позовна заява (зустрічна позовна заява) третьої особи малолітнього ОСОБА_4 , в інтересах якого діє його законний представник батько позивач за об`єднаним позовом ОСОБА_2 в якій просить відмовити матері ОСОБА_1 у задоволенні її позову повністю та визначити способи участі матері ОСОБА_1 у його вихованні шляхом встановлення побачень спочатку по телефону, потім на нейтральній території за участі батька та психолога, зрештою лише у присутності психолога, при умові добрих стосунків із нею, ра з на два тижня по четвергах та кожної першої та третьої суботи у присутності батька та з урахуванням бажання дитини.

Суд знаходить підставним клопотання про залучення в якості третьої особи із самостійними вимогами ОСОБА_5 поданого законним представником батьком дитини до ОСОБА_1 на стороні позивача за об`єднаним позовом ОСОБА_2 про визначення способів участі матері у його вихованні.

Керуючись ст.ст. 52, 353 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи з самостійними вимогами малолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , поданого його законним представником батьком ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визначення способів участі матері у його вихованні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення17.01.2024
Оприлюднено18.01.2024
Номер документу116352554
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способів у вихованні дитини та за об`єднаним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третьої особи Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області проо усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способів у вихованні дитини

Судовий реєстр по справі —686/24483/21

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Салоїд Н. М.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Салоїд Н. М.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Салоїд Н. М.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Павловська А. А.

Постанова від 20.07.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Янчук Т. О.

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Павловська А. А.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Янчук Т. О.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Янчук Т. О.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Янчук Т. О.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Янчук Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні