Ухвала
від 18.01.2024 по справі 209/3788/20
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

Справа № 209/3788/20

Провадження № 2-др/209/1/24

У Х В А Л А

18 січня 2024 року м. Кам`янське

Дніпровський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Лобарчук О.О.

при секретарі Золотих Л.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Кам`янське заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Редько С.М. про ухвалення додаткового рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , представника позивача - адвоката Редько Сергія Миколайовича, до Акціонерного товариства "Сенс Банк", треті особи: Державний реєстратор Комунального підприємства "Дніпровське міське бюро технічної інвентаризації" Дніпровської міської ради Дворецька Юлія Олексіївна, Служба у справах дітей Кам`янської міської ради Дніпропетровської області, ОСОБА_2 , про скасування запису про державну реєстрацію права власності,-

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Дніпровського районного суду м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 13 вересня 2023 року позовні вимоги ОСОБА_1 ,представника позивача-адвоката РедькоСергія Миколайовича,до Акціонерноготовариства "СенсБанк",треті особи:Державний реєстраторКомунального підприємства"Дніпровськеміське бюротехнічної інвентаризації"Дніпровської міськоїради ДворецькаЮлія Олексіївна,Служба усправах дітейКам`янськоїміської радиДніпропетровської області, ОСОБА_2 ,про скасуваннязапису продержавну реєстраціюправа власності задоволені. Скасовано запис про державну реєстрацію права власності №32215127, зареєстрований 25.06.2019 року державним реєстратором Комунального підприємства "Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації" Дніпропетровської обласної ради Дворецькою Юлією Олексіївною. Стягнуто зАкціонерного товариства "Сенс Банк" (ЄДРПОУ 23944714),на користь ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ,судові витрати по сплаті судового збору в сумі 840 грн.80 коп.

26 вересня 2023 року надійшла заява представника позивача адвоката Рдько С.М. про ухвалення додаткового рішення, в якій віна просить стягнути з Акціонерного товариства "Сенс Банк" на користь ОСОБА_1 : судовий збір, сплачений ним за подання заяви про забезпечення позову в сумі 420 грн.40 коп.; витрати на професійну правничу допомогу адвоката у розмірі 23000 грн.

Постановою Дніпровського апеляційного суду від 12 грудня 2023 року апеляційна скарга Акціонерного товариства "Сенс Банк" задоволена. Рішення Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 13 вересня 2023 року скасовано. В задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 , представника позивача - адвоката Редько Сергія Миколайовича, до Акціонерного товариства "Сенс Банк", треті особи: Державний реєстратор Комунального підприємства "Дніпровське міське бюро технічної інвентаризації" Дніпровської міської ради Дворецька Юлія Олексіївна, Служба у справах дітей Кам`янської міської ради Дніпропетровської області, ОСОБА_2 , про скасування запису про державну реєстрацію права власності відмовлено. Стягнуто з ОСОБА_1 на користь Акціонерного товариства "Сенс Банк" судовий збір у розмірі 1261,20 грн.

Відповідно до ст. 270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо: 1) стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення; 2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної грошової суми, присудженої до стягнення, або майно, яке підлягає передачі, або дії, що треба виконати; 3) судом не вирішено питання про судові витрати; 4) суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановлених статтею 430 цього Кодексу.

Заяву про ухвалення додаткового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання рішення.

Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів із дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення.

У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви. Додаткове рішення або ухвалу про відмову в прийнятті додаткового рішення може бути оскаржено.

В судове засідання сторони не з`явилися, були належним чином судом повідомлені про час та місце розгляду питання щодо винесення додаткового рішення відповідно до закону.

Дослідивши матеріали цивільної справи, суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.2 ст.133 ЦПК України до витрат,пов`язаних зрозглядом справи,належать витрати на професійну правничу допомогу.

Відповідно доп.2ч.2ст.141ЦПК Україниінші судовівитрати,пов`язані зрозглядом справи,покладаються у разі відмови в позові - на позивача.

Враховуючи те, що постановою Дніпровського апеляційного суду від 12 грудня 2023 року рішення Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 13 вересня 2023 року скасовано. В задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 , представника позивача - адвоката Редько Сергія Миколайовича, до Акціонерного товариства "Сенс Банк", треті особи: Державний реєстратор Комунального підприємства "Дніпровське міське бюро технічної інвентаризації" Дніпровської міської ради Дворецька Юлія Олексіївна, Служба у справах дітей Кам`янської міської ради Дніпропетровської області, ОСОБА_2 , про скасування запису про державну реєстрацію права власності відмовлено. Копія постанови Дніпровського апеляційного суду від 12 грудня 2023 року отримана представником позивача.

Постанова Дніпровського апеляційногосуду від12грудня 2023року набралазаконної сили12.12.2023року. Таким чином відсутні підстави для ухвалення додаткового рішення.

Керуючись ст.ст. 141, 270, 352 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні заяви представника позивача ОСОБА_1 адвоката Редько С.М. про ухвалення додаткового рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , представника позивача - адвоката Редько Сергія Миколайовича, до Акціонерного товариства "Сенс Банк", треті особи: Державний реєстратор Комунального підприємства "Дніпровське міське бюро технічної інвентаризації" Дніпровської міської ради Дворецька Юлія Олексіївна, Служба у справах дітей Кам`янської міської ради Дніпропетровської області, ОСОБА_2 , про скасування запису про державну реєстрацію права власності - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду шляхом подачі в п`ятнадцятиденний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається з дня отримання копії ухвали.

Суддя О.О. Лобарчук

СудДніпровський районний суд м.Дніпродзержинська
Дата ухвалення рішення18.01.2024
Оприлюднено19.01.2024
Номер документу116367736
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про ухвалення додаткового рішення

Судовий реєстр по справі —209/3788/20

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Лобарчук О. О.

Постанова від 12.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Рішення від 13.09.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Лобарчук О. О.

Рішення від 13.09.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Лобарчук О. О.

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Лобарчук О. О.

Ухвала від 14.07.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Лобарчук О. О.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Лобарчук О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні