Ухвала
від 18.01.2024 по справі 692/53/24
ДРАБІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 692/53/24

Провадження № 2-о/692/9/24

18.01.2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 січня 2024 року смт Драбів

Суддя Драбівського районного суду Черкаської області Левченко Л.О., розглянувши клопотання адвоката Погасій Світлани Миколаївни про участь у судовому засіданні в режимі конференції поза межами приміщення суду,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа орган опіки і піклування виконавчого комітету Драбівської селищної ради Золотоніського району Черкаської області, про визнання фізичної особи недієздатною.

Судове засідання призначено на 02 лютого 2024 року о 11:00 год.

До початку судового засідання до суду надійшло клопотання представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Погасій С.М. за вх. № ЕП-231/24-Вх від 17.01.2024 про участь у судовому засіданні в режимі конференції поза межами приміщення суду. Клопотання обґрунтоване запровадженням на території України воєнного стану та територіальною віддаленістю місця проведення засідання від місцезнаходження представника заявника, тому просить надати йому можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з застосуванням власних технічних засобів, та вказала контактну інформацію: номер телефону НОМЕР_1 , адреса електронної пошти: ІНФОРМАЦІЯ_1.

Відповідно до вимог ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно ч. 3 ст.212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Зважаючи на клопотання представника заявника, її місцезнаходження в іншому населеному пункті, що має значну віддаленість від смт Драбів, Черкаської обл., суд вважає за можливе задовольнити клопотання та провести судове засідання, призначене о 11:00 год. 02 лютого 2024 року, в режимі відеоконференції на базі системи відеоконференцзв`язку «ВКЗ» в системі «Електронний суд» з використанням стороною власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації.

На підставі викладеного, керуючись ст. 212, ст.ст. 258-261 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання адвоката Погасій Світлани Миколаївни - задовольнити.

Судове засідання, призначене на 02 лютого 2024 року о 11:00 год. по справі за позовом ОСОБА_1 , заінтересована особа орган опіки і піклування виконавчого комітету Драбівської селищної ради Золотоніського району Черкаської області, про визнання фізичної особи недієздатною здійснити дистанційно в режимі відеоконференції на базі системи відеоконференцзв`язку «ВКЗ» в системі «Електронний суд», з використанням представником Погасій С.М. власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.О. Левченко

Дата ухвалення рішення18.01.2024
Оприлюднено19.01.2024
Номер документу116374089
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть у судовому засіданні в режимі конференції поза межами приміщення суду

Судовий реєстр по справі —692/53/24

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Драбівський районний суд Черкаської області

ЛЕВЧЕНКО Л. О.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Драбівський районний суд Черкаської області

ЛЕВЧЕНКО Л. О.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Драбівський районний суд Черкаської області

ЛЕВЧЕНКО Л. О.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Драбівський районний суд Черкаської області

ЛЕВЧЕНКО Л. О.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Драбівський районний суд Черкаської області

ЛЕВЧЕНКО Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні