Ухвала
від 16.01.2024 по справі 914/1898/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, місто Львів, вулиця Личаківська, 128

УХВАЛА

16.01.2024 Справа № 914/1898/18

У справі за первісним позовом:Товариства з додатковою відповідальністю «Львівський завод фрезерних верстатів», м. Львів,до відповідача 1:Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія ВЕЕМ-Металавтопром», м. Львів,до відповідача 2:Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у місті Львові, м. Львів,до відповідача 3:Управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради, м. Львів,до відповідача 4:Давидівської сільської ради Об`єднаної територіальної громади Пустомитівського району Львівської області, с. Давидів, Пустомитівський район, Львівська область,про:визнання права власності на пожежний резервуар; скасування реєстрації декларації про готовність об`єкта до експлуатації; скасування рішення про внесення змін до запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно; скасування державної реєстрації права власності на об`єкт нерухомого майна; зобов`язання відповідача 1 не чинити перешкоди в користуванні позивачем пожежним резервуаром; зобов`язання відповідача 1 відновити пожежний резервуар, привівши його до попереднього стану відповідно до технічного паспорта,та за зустрічним позовом:Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія ВЕЕМ-Металавтопром», м. Львів,до відповідача 1:Товариства з додатковою відповідальністю «Львівський завод фрезерних верстатів», м. Львів,до відповідача 2:Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях, м. Львів,до відповідача 3:Державного реєстратора Солонківської сільської ради Пустомитівського району Львівської області Живка Михайла Олександровича, с. Солонка, Пустомитівський район, Львівська область,за участю третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача 2 за зустрічним позовом:Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у місті Львові, м. Львів,за участю третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача 3 за зустрічним позовом:Управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради, м. Львів,про:визнання незаконним та скасування Переліку майна, переданого статутного фонду Товариства з додатковою відповідальністю «Львівський завод фрезерних верстатів», визнання незаконної на скасування державної реєстрації права власності, припинення права власності. Суддя Трускавецький В. П.Представники учасників процесу не викликались (не повідомлялись).Встановив.

На розгляді Господарського суду Львівської області знаходиться справа за первісним позовом: ТзДВ «Львівський завод фрезерних верстатів» до відповідача 1: ТзОВ «Компанія ВЕЕМ-Металавтопром», відповідача 2: Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у місті Львові, відповідача 3: Управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради, відповідача 4: Давидівської сільської ради Об`єднаної територіальної громади Пустомитівського району Львівської області про: визнання права власності на пожежний резервуар; скасування реєстрації декларації про готовність об`єкта до експлуатації; скасування рішення про: внесення змін до запису Державного реєстру речових прав на нерухоме майно; скасування державної реєстрації права власності на об`єкт нерухомого майна; зобов`язання відповідача 1 не чинити перешкоди в користуванні позивачем пожежним резервуаром; зобов`язання відповідача 1 відновити пожежний резервуар, привівши його до попереднього стану відповідно до технічного паспорта, та за зустрічним позовом ТзОВ «Компанія ВЕЕМ-Металавтопром» до відповідача 1: ТзДВ «Львівський завод фрезерних верстатів», відповідача 2: Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях, відповідача 3: Державного реєстратора Солонківської сільської ради Пустомитівського району Львівської області Живка Михайла Олександровича, за участю третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача 2 за зустрічним позовом: Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у місті Львові, за участю третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача 3 за зустрічним позовом: Управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради про: визнання незаконним та скасування Переліку майна, переданого статутного фонду ТзДВ «Львівський завод фрезерних верстатів», визнання незаконної на скасування державної реєстрації права власності, припинення права власності.

Детальний рух справи відображено у попередніх ухвалах та протоколах суду.

Ухвалою від 12.12.2023 судом поновлено провадження у справі № 914/1898/18, прийнято її до свого провадження, розгляд справи розпочато спочатку, підготовче засідання призначено на 16.01.2024.

18 грудня 2023 року Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю подано відзив на позовну заяву (вх. № 30820/23). Управлінням державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради 25.12.2023 також подано відзив на позовну заяву (вх. № 31394/23).

08 січня 2024 року на адресу суду від Давидівської сільської ради надійшов лист, де повідомлено про наявність у такої Електронного кабінету у підсистемі Електронний суд ЄСІТС (вх. № 559/24).

11 січня 2024 року до суду ТзОВ «Компанія ВЕЕМ-Металавтопром» подано відзив (вх. № 1054/24).

Підготовче засідання 16.01.204 відкладено на 06.02.2024.

У підготовчому засіданні 16.01.2024 представником Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у місті Львові усно доведено до відома суду те, що змінено найменування учасника справи з «Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові» на «Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю». На підтвердження зазначеного факту подано Виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ч. 3 ст. 90 Цивільного кодексу України, найменування юридичної особи вказується в її установчих документах і вноситься до єдиного державного реєстру.

Як підтверджується відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та інших громадських формувань, відповідачем 2 за первісним позовом змінено найменування юридичної особи без зміни її організаційно-правової форми та при збереженні відповідного ідентифікаційного коду.

Враховуючи вищевикладене та те, що в даному випадку не йде мова про процесуальне правонаступництво, суд вважає, що слід змінити назву відповідача 2 за первісним позовом та третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача 3 за зустрічним позовом з «Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові» на «Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю».

Керуючись статтямии 2, 7, 13, 42, 46, 234, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Змінити найменування юридичної особи відповідача 2 за первісним позовом та третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача 3 за зустрічним позовом у справі № 914/1889/18 з «Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові» на «Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю».

Інформацію у справі, яка розглядається, можна отримати за такою веб-адресою: http://lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Трускавецький В.П.

Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено19.01.2024
Номер документу116381735
СудочинствоГосподарське
Суть:визнання незаконним та скасування Переліку майна, переданого статутного фонду Товариства з додатковою відповідальністю «Львівський завод фрезерних верстатів», визнання незаконної на скасування державної реєстрації права власності, припинення права власності.

Судовий реєстр по справі —914/1898/18

Ухвала від 01.05.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 12.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 28.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 20.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 22.01.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні