Ухвала
від 18.01.2024 по справі 927/1678/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

18 січня 2024 року м. Чернігівсправа № 927/1678/23

Господарський суд Чернігівської області у складі судді Белова С.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву №б/н 17.12.2023, сформовану в системі "Електронний суд"

боржника: фізичної особи-підприємця Гусєва Ганна Павлівна, РНОКПП НОМЕР_1 ,

АДРЕСА_1

про неплатоспроможність боржника - фізичної особи

Учасники справи не з`явились.

18.12.2023 до Господарського суду Чернігівської області надійшла заява про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи Гусєва Ганна Павлівна .

22.12.2023 ухвалою Господарського суду Чернігівської області зазначену заяву про відкриття справи про неплатоспроможність фізичної особи прийнято до розгляду; призначено підготовче засідання суду.

02.01.2024 року від арбітражного керуючого Багінського А.О., кандидатуру якого боржником запропоновано для виконання повноважень керуючого реструктуризацією боргів, до суду надійшло клопотання №922 від 27.12.2023 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. В заяві заявник просить забезпечити проведення судового засідання 18.01.2024 та подальші судові засідання в даній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

10.01.2024 року від адвоката Василюк А.П. (представника боржника) до суду надійшло клопотання сформоване в системі "Електронний суд" 10.01.2024 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. В заяві заявник просить забезпечити проведення судового засідання 18.01.2024 та подальші судові засідання в даній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Ухвалами Господарського суду відповідно від 03.01.2024 та 12.01.2024 заявникам відмовлено у задоволенні клопотань про проведення судового засідання 18.01.2024 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у зв`язку з відсутністю технічної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції (відсутність/зайнятість залів судових засідань, що забезпечують проведення судового засідання в режимі відеоконференції).

18.01.2024 до початку судового засідання надійшла заява боржника про відкладення підготовчого судового засідання у зв`язку з неможливістю забезпечити явку представника та проведення наступних судових засідань в режимі відеоконференції.

Розглянувши подане клопотання, суд відмовляє у його задоволенні в частині відкладення підготовчого засідання, виходячи з того, що явка боржника чи його представника не визнавалась судом обов`язковою.

Відповідно до ч.1 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Розглянувши у підготовчому засіданні подані документи та дослідивши надані докази, суд встановив наступне:

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Цей Кодекс встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника - юридичної особи або визнання його банкрутом з метою задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи.

Відповідно до ст. 1 Кодексу України з процедур банкрутства, неплатоспроможність - це неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов`язання перед кредиторами не інакше, як через застосування процедур, передбачених цим Кодексом

Відповідно до ст. 113 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справах про неплатоспроможність боржника - фізичної особи, фізичної особи - підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених цією Книгою.

Відповідно до ст. 115 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справі про неплатоспроможність боржника - фізичної особи може бути відкрито лише за заявою боржника.

Згідно змісту заяви розмір грошових зобов`язань боржника Гусєва Ганна Павлівна (основна сума боргу), строк виконання яких настав, в сукупності становить 261920,48 грн.

Вказані вимоги виникли з кредитних договорів та договорів позики, які укладалися боржником з банківськими та фінансовими установами України протягом 2021-2022 років.

Вказані кредиторські вимоги не забезпечені заставою майна боржника.

Матеріали справи не містять доказів на підтвердження наявності стосовно боржника судових рішень, які набрали чинності, ухвалені за позовом або заявами зазначених вище кредиторів, а також відомостей про відкриті виконавчі провадження стосовно боржника.

Боржник не має заборгованості зі сплати аліментів або заборгованості з відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи.

Таким чином, розмір прострочених зобов`язань боржника перед кредиторами становить більше 30 розмірів мінімальної заробітної плати.

Судом встановлено відсутність непогашеної судимості за економічні злочини.

Боржником долучено до матеріалів справи довідки про наявність відкритих рахунків у Акціонерному товариству Комерційний банк "ПРИВАТБАНК та Акціонерному товариству «УНІВЕРСАЛ БАНК» з зазначенням суми залишків грошових коштів.

Відповідно до ч. 1 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства у підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, з`ясовує наявність підстав для відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, а також вирішує інші питання, пов`язані з розглядом заяви.

Частиною 2 ст. 115 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що боржник має право звернутися до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність у разі, якщо:

1)розмір прострочених зобов`язань боржника перед кредитором (кредиторами) становить не менше 30 розмірів мінімальної заробітної плати;

2)боржник припинив погашення кредитів чи здійснення інших планових платежів у розмірі більше 50 відсотків місячних платежів за кожним з кредитних та інших зобов`язань упродовж двох місяців;

3)ухвалено постанову у виконавчому провадженні про відсутність у фізичної особи майна, на яке може бути звернено стягнення;

4)існують інші обставини, які підтверджують, що найближчим часом боржник не зможе виконати грошові зобов`язання чи здійснювати звичайні поточні платежі (загроза неплатоспроможності).

У відповідності до ч. 3 ст. 115 Кодексу України з процедур банкрутства до складу грошових вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

В деклараціях про майновий стан боржника у справі про неплатоспроможність за 2020-2023 роки членами сім`ї боржника зазначено:

донька ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 (РНОКПП НОМЕР_2 )

За наслідками дослідження поданих суду документів, зокрема, інформції з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно від 06.06.2023 №334721023 та від 23.06.2023 № 336744592 за Гусєвою Ганною Павлівною (РНОКПП НОМЕР_1 ) не виявлено жодних записів щодо права власності на майно. Також згідно інформції з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно від 23.06.2023 №336804371 не виявлено записи щодо доньки боржника ОСОБА_2 .

Згідно довідки РСЦ ГСЦ МВС №31/25/6-1385вх від 16.06..2023, за Гусєвою Ганною Павлівною (РНОКПП НОМЕР_1 ) транспортних засобів не значиться.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, боржник являється фізичною особою-підприємцем з 20.12.2012, проте як зазначає в своїй заяві з 2022 року підприємницькою діяльністю не займається, доходів від підприємницької діяльності не має та несе військову службу.

Відповідно до Декларацій про майновий стан боржника за 2020-2021 роки протягом зазначеного періоду боржником отримано дохід у вигляді іншого виду доходу (дохід підприємця від господарської діяльності) у розмірі 44 523,05 грн.

Відповідно до Декларацій про майновий стан боржника за 2022-2023 роки протягом зазначеного періоду боржником отримано дохід у вигляді іншого виду доходу (виплати військовослужбовцям) у розмірі 395079,29 грн.

Згідно Декларацій про майновий стан боржника за 2020-2023 роки членом сім`ї боржника ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 ) не надано інформації про сукупну суму доходів.

Згідно з ч.3 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства, за наслідками підготовчого засідання господарський суд постановляє ухвалу про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність або про відмову у відкритті провадження у справі про неплатоспроможність.

Згідно з ч. 4 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський, суд постановляє ухвалу про відмову у відкритті провадження у справі про неплатоспроможність, якщо: 1)відсутні підстави для відкриття провадження у справі про неплатоспроможність; 2)боржник виконав зобов`язання перед кредитором (кредиторами) у повному обсязі до підготовчого засідання суду; 3)боржника притягнуто до адміністративної або кримінальної відповідальності за неправомірні дії, пов`язані з неплатоспроможністю; 4)боржника визнано банкрутом протягом попередніх п`яти років.

У підготовчому засіданні судом не було встановлено підстав для відмови у відкритті провадження у справі про неплатоспроможність перелічених у ч. 4 ст. 119 Кодексу.

Зважаючи на викладене, за наслідками розгляду у підготовчому засіданні заяви боржника про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, суд вважає необхідним її задовольнити у передбачений діючим законодавством спосіб, шляхом відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника.

Згідно з ч. 5 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства, питання введення процедури реструктуризації боргів боржника та призначення керуючого реструктуризацією, вирішується господарським судом в ухвалі про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність.

Стосовно призначення керуючого реструктуризацією, суд зазначає.

Згідно п. 2 прим. 1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом. Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією. Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу. Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Заява боржника містить пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого реструктуризацією боргів - Багінського Артема Олександровича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №1871 від 20.12.2018; РНОКПП НОМЕР_3 ).

Також до заяви про відкриття справи про банкрутство додано заяву арбітражного керуючого Багінського Артема Олександровича про участь у справі, копію свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №1871 від 20.12.2018, договору добровільного страхування цивільно-правової відповідальності арбітражного керуючого від 12.01.2023.

Враховуючи наявність заяви на участь арбітражного керуючого Багінського Артема Олександровича, керуючись приписами п.2 прим.1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд призначає керуючим реструктуризацією боржника Гусєва Ганна Павлівна арбітражного керуючого Багінського Артема Олександровича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №1871 від 20.12.2018; РНОКПП НОМЕР_3 ).

Відповідно до ч. 5 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства, питання введення процедури реструктуризації боргів боржника та призначення керуючого реструктуризацією, вирішується господарським судом в ухвалі про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність.

Керуючись ст. 28, 119 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Відкрити провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи Гусєвої Ганни Павлівни (РНОКПП НОМЕР_1 ).

2.Оприлюднити оголошення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника з метою виявлення кредиторів на офіційному веб-порталі судової влади України.

3.Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника з 18.01.2024.

4.Ввести процедуру реструктуризації боргів боржника з 18.01.2024.

5.Керуючим реструктуризацією боржника призначити арбітражного керуючого Багінського Артема Олександровича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №1871 від 20.12.2018; РНОКПП НОМЕР_3 )

6.Зобов`язати керуючого реструктуризацією боржника арбітражного керуючого Багінського А.О. надати суду не пізніше 15.02.2024 відомості про результати розгляду вимог кредиторів та реєстр вимог кредиторів боржника.

7.Зобов`язати керуючого реструктуризацією боржника арбітражного керуючого Багінського А.О. у строк до 01.03.2024 організувати та провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість.

8.Зобов`язати керуючого реструктуризацією боржника арбітражного керуючого Багінського А.О. підготувати та подати до господарського суду план реструктуризації боргів боржника у строк до 16.04.2024.

9.Зобов`язати Головне управління ДПС у Чернігівській області надати керуючому реструктуризацією Багінському А.О. (РНОКПП НОМЕР_3 , свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №1871 від 20.12.2018, вул. Зарічанська 5/3, оф. 312, e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 ) та Господарському суду Чернігівської області інформацію про доходи боржника - Гусєвої Ганни Павлівни (РНОКПП НОМЕР_1 ) та члена її сім`ї ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 ) і про майно, задеклароване ними при перетині кордону, а також про наявні відкриті рахунки в банківських установах на ім`я боржника.

10.Зобов`язати Акціонерне товариство Комерційний банк "ПРИВАТБАНК" надати керуючому реструктуризацією - арбітражному керуючому Багінському А.О. (РНОКПП НОМЕР_3 , свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №1871 від 20.12.2018, вул. Зарічанська 5/3, оф. 312, e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 ) та Господарському суду Чернігівської області інформацію про залишок коштів на рахунках боржника - Гусєвої Ганни Павлівни (РНОКПП НОМЕР_1 ), а саме:

-рахунок № НОМЕР_4

-рахунок № НОМЕР_5

-рахунок № НОМЕР_6

-рахунок № НОМЕР_7

-рахунок № НОМЕР_8 .

11. Зобов`язати Акціонерне товариство "УНІВЕРСАЛБАНК" надати керуючому реструктуризацією - арбітражному керуючому Багінському А.О. (РНОКПП НОМЕР_3 , свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №1871 від 20.12.2018, вул. Зарічанська 5/3, оф. 312, e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 ) та Господарському суду Чернігівської області інформацію про залишок коштів на рахунках боржника - Гусєвої Ганни Павлівни (РНОКПП НОМЕР_1 ), а саме:

- рахунок № НОМЕР_9 .

12.Зобов`язати орган державної прикордонної служби - Головний центр обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України (вул. Володимирська, 26, м.Київ, 01601, adpsu@dpsu.gov.ua) надати керуючому реструктуризацією Багінському А.О. (РНОКПП НОМЕР_3 , свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №1871 від 20.12.2018, вул. Зарічанська 5/3, оф. 312, e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 ) та Господарському суду Чернігівської області інформацію про перетинання Гусєвою Ганною Павлівною (РНОКПП НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , паспорт громадянина України № НОМЕР_10 , запис №19770619-11248, дата видачі 27.08.2022,орган, що видав 8029) та ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт громадянина України № НОМЕР_11 , запис №20010126-04068, дата видачі 09.08.2022,орган, що видав 8017) державного кордону за останні три роки.

13.Зобов`язати керуючого реструктуризацією боржника арбітражного керуючого Белінську Наталію Олександрівну направити до господарського суду, кредиторам та боржнику звіт про результати перевірки декларації боржника в строк до 01.03.2023.

14.Призначити попереднє засідання суду у справі на 14 березня 2023 року на 09:30 год, та провести його в режимі відеоконференції за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 20, зал судових засідань № 201, а також поза межами приміщення суду в системі відеоконференц-прийому "EasyCon".

15.Копії даної ухвали надіслати: боржнику, арбітражному керуючому Багінському А.О. (РНОКПП НОМЕР_3 ) , Головному управлінню ДПС у Чернігівській області (вул. Реміснича, 11, м. Чернігів, 14000, ch.official@tax.gov.ua), Головному управлінню Пенсійного фонду України в Чернігівській області (вул. П`ятницька, 83а, м. Чернігів, 14005, main@cn.pfu.gov.ua), Чернігівському районному суду Чернігівської області (14039, м. Чернігів, вул. Хлібопекарська,4, inbox@cn.cn.court.gov.ua), Козелецькому ВДВС у Чернігівському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (вул. Соборності, 30-А, м. Козелець, Чернігівський район Чернігівська область, info@kz.cn.dvs.gov.ua), Головному центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, 26, adpsu@dpsu.gov.ua), Акціонерному товариству Комерційний банк "ПРИВАТБАНК" (01001, м. Київ, вул. Грушевського, 1-д; адреса для листування: 49094, м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, 30, 14360570@mail.gov.ua), Акціонерному товариству "УНІВЕРСАЛБАНК" (04082, м.Київ, вулиця Автозаводська, б.54/19, contact@universalbank.com.ua), Сектору з питань банкрутства у Чернігівській області Управління банкрутства Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (14000, м. Чернігів, проспект Миру, 43, bankrutstvo@cn.minjust.gov.ua).

Ухвала складена та підписана 18.01.2024.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Північного апеляційного господарського суду у строк, встановлений ч. 1 ст. 256 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя С.В. Белов

Суд звертає увагу учасників справи, що відповідно до приписів частин 5-8 статті 6 та частин 5, 6 статті 242 ГПК України, пунктів 5.6, 5.8, 10, 16, 17, 29, 37 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, учасникам справи (їх представникам), які є користувачами Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, судові рішення в паперовій формі не надсилаються і не вручаються. Суд надсилає такі рішення в електронній формі до електронного кабінету таких осіб, і вони вважаються врученими в день отримання повідомлення про доставку копії судового рішення на офіційну електронну адресу учасника справи (його представника), з якого і починається перебіг процесуального строку, встановленого законом або судом. Обмін процесуальними документами в електронній формі між судом та/або особами, що є (повинні бути) користувачами Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, мають здійснюватися виключно за допомогою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень, розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://reyestr.court.gov.ua/

засоби зв`язку - тел.099 420 54 50

Дата ухвалення рішення18.01.2024
Оприлюднено19.01.2024
Номер документу116382443
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: неплатоспроможність фізичної особи

Судовий реєстр по справі —927/1678/23

Ухвала від 16.05.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 16.05.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 25.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 04.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 13.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 18.01.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 12.01.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні