Ухвала
від 18.01.2024 по справі 193/964/13-ц
СОФІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

ЄУН 193/964/13-ц

Провадження 6/193/15/24

У Х В А Л А

іменем України

18 січня 2024 року сел. Софіївка

Суддя Софіївського районного суду Дніпропетровської області Томинець О.В., розглянувши подання начальника Софіївського відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса)Дроворуба Ігоря Володимировича про оголошення розшуку боржника ОСОБА_1 ,

В С Т А Н О В И В:

16.01.2024 начальник Софіївського відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса)Дроворуб Ігор Володимирович звернувся до суду з поданням про розшук боржника по аліментам ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У поданні зазначено, що на примусовому виконанні у державного виконавця Софіївського відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Савицької Л.О., знаходиться виконавче провадження № 41568264 з примусового виконання виконавчого листа № 193/964/13-ц виданого 23.07.2013 Софіївським районним судом Дніпропетровської області про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_2 аліментів на утримання дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 у розмірі частини всіх видів його доходу, але не менше 30 % прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідного віку, щомісячно, до досягнення найстаршою дитиною повноліття, починаючи з 24.07.2013.

За вказаним виконавчим провадженням боржником є ОСОБА_1 , місце проживання якого: АДРЕСА_1 . Боржник ухиляється від сплати аліментів, майно на яке може бути звернено стягнення не виявлено. З метою виконання рішення суду щодо стягнення аліментів начальник державної виконавчої служби просить оголосити розшук боржника.

У відповідності до ч. 2 ст.247ЦПКУкраїни фіксування судового засідання технічними засобами не здійснюється.

Дослідивши матеріали подання з додатками до нього, матеріали виконавчого провадження, суд приходить до висновку, що подання є обґрунтованим і підлягає задоволенню.

Як встановлено з матеріалів, доданих до подання державного виконавця, на виконанні у державного виконавця Софіївського відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Савицької Л.О. знаходиться виконавче провадження № 41568264 з примусового виконання виконавчого листа № 193/1964/13 ц виданого 23.07.2013 року Софіївським районним судом Дніпропетровської області про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_2 аліментів на утримання дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 у розмірі частини всіх видів його доходу, але не менше 30 % прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідного віку, щомісячно, до досягнення найстаршою дитиною повноліття, починаючи з 24.07.2013.

20.01.2014 державним виконавцем в порядку ст. 3,4,24,25,26,27 Закону України «Про виконавче провадження» винесена постанова про відкриття виконавчого провадження за Вих. № 03-14/143 та направлена сторонам до відома та виконання.

В ході примусового виконання виконавчого провадження, державним виконавцем перевірено майновий стан боржника шляхом направлення запитів до ПФ України, Державної фіскальної служби.

Згідно наданих відповідей на запити за гр. ОСОБА_1 , доходу не виявлено, водночас має у власності земельну ділянку площею 1,6 га..

В ході примусового виконання вищевказаного виконавчого документа державним виконавцем встановлено, що боржник з 24.03.2022 мобілізований до ВЧ НОМЕР_1 де отримує дохід, після чого державним виконавцем винесено постанову про звернення стягнення на дохід боржника та направлено на адресу вищевказаної військової частини.

15.04.2023, 15.05.2023 державним виконавцем на адресу боржника направлено виклик, після чого у зв`язку з його неявкою до державної виконавчої служби, державним виконавцем 31.05.2023 складено акт про неявку боржника.

29.03.2019 винесено постанови про тимчасові обмеження у праві виїзду за кордон, у праві полювання, праві користування транспортними засобами, у праві користуватися вогнепальною, мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії.

Ухвалою Софіївського районного суду Дніпропетровської області від 14.11.2023 за поданням начальника Софіївського відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Дроворуб І. здійснено примусовий привід боржника ОСОБА_1

30.11.2023 на виконання примусового приводу боржника працівниками ВП №9 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області повідомлено про неможливість виконання ухвали суду від 14.11.2023, тому як останній у телефонному режимі пояснив, що знаходиться на медичному обстеженні в м. Кривий Ріг, та зобов`язався 01.12.2023 з`явитись до Софіївського ВДВС у Криворізькому районі, однак останній зобов`язання не виконав, у ВДВС не з`явився.

Станом на 15.01.2024 боржник в добровільному порядку рішення суду не виконує, аліменти на утримання дітей не сплачує, в той час як він належним чином повідомлений про початок примусового виконання рішення та необхідності явки до ВДВС. Заборгованість зі сплати аліментів становить 213906,76 грн..

Таким чином, здійснення звернення стягнення на кошти та інше майно боржника в рахунок погашення заборгованості по аліментам, яка утворилась за виконавчим документом, не можливо у зв`язку із відсутністю у боржника коштів та будь-якого зареєстрованого майна, а фактичне місце проживання боржника на даний час є невідомим.

З метою подальшого виконання виконавчого провадження необхідно встановити фактичне місце проживання чи місце перебування боржника.

Виконавче провадження, відповідно до ч. 1 ст. 1 Закону України «Про виконавче провадження», як завершальна стадія судового провадження, і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Виконавець, відповідно до ч. 1 ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження», зобов`язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження», державний виконавець зобов`язаний здійснювати заходи примусового виконання рішень у спосіб та в порядку, які встановлені виконавчим документом і цим Законом.

Згідно з ч. 1 ст. 438 ЦПК України, розшук боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника чи місцезнаходженням його майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Відповідно до ч. 1ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження» від 02.06.2016 № 1404-VIII, у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

Розшук боржника, майна боржника організовує виконавець шляхом подання запитів до відповідних органів, установ або проведення перевірки інформації про майно чи доходи боржника, що міститься в базах даних і реєстрах, та перевірки майнового стану боржника за місцем проживання (перебування) або його місцезнаходженням.

Тобто, звернення державного виконавця до суду із поданням про розшук боржника повинно бути підтверджене відповідними документами, що підтверджують підстави та наявність невиконаного виконавчого провадження з вини боржника.

Судом встановлено, що місце перебування боржника ОСОБА_1 визначені законом обов`язки не виконує та ухиляється від виконання зобов`язань за рішенням суду, що виражається у несплаті аліментів на користь ОСОБА_2 аліментів на утримання дітей ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , що стягуються за рішенням суду.

Матеріали справи підтверджують проведення державним виконавцем всіх необхідних заходів щодо примусового виконання рішення суду, в тому числі, спрямованих на перевірку майнового стану боржника за місцем його проживання.

Відповідно до ч. 4ст. 10 ЦПК України, суд застосовує при розгляді справКонвенцію про захист прав людини і основоположних свобод1950 року і Протоколи до неї, згоду на обов`язковість яких надано Верховною Радою України, та практику Європейського суду з прав людини як джерело права.

Європейський суд з прав людини в рішенні від 20.07.2004 року у справі «Шмалько проти України» вказав, що право на виконання судового рішення є складовою права на судовий захист, передбаченогостаттею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, для цілей якої виконання рішення, ухваленого будь-яким судом, має розцінюватися як складова частина судового розгляду.

Враховуючи викладене, суд вважає доведеним ухилення від виконання боржником своїх зобов`язань, які покладені на нього рішенням суду, тому подання про оголошення розшуку боржника ОСОБА_1 , підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 258, 259, 260, 261, 352, 353, 354, 438 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Подання начальника Софіївського відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса)Дроворуба Ігоря Володимировича про оголошення розшуку боржника ОСОБА_1 , - задовольнити.

Оголосити розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , РНОКПП: НОМЕР_2 , остання відома адреса: АДРЕСА_1 .

Проведення розшуку ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , доручити відділенню поліції № 9 Криворізького районного управління поліції Головного управління національної поліції в Дніпропетровській області.

Копію ухвали направити до відділення поліції № 9 Криворізького районного управління поліції Головного управління національної поліції в Дніпропетровській області для виконання та до Софіївського відділу державної виконавчої служби у Криворізькому районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса)- до відома.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасники судового розгляду мають право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали суду.

Суддя О.В.Томинець

Дата ухвалення рішення18.01.2024
Оприлюднено22.01.2024
Номер документу116383741
СудочинствоЦивільне
Сутьоголошення розшуку боржника ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —193/964/13-ц

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Томинець О. В.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Шумська О. В.

Рішення від 23.08.2013

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Шумська О. В.

Ухвала від 25.07.2013

Цивільне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Шумська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні