Ухвала
від 18.01.2024 по справі 593/1859/23
БЕРЕЖАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2/593/86/2024

УХВАЛА

про відкриття спрощеного провадження у справі

"18" січня 2024 р. суддя Бережанського районного суду Тернопільської області Крамар В.М., ознайомившись з позовною заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Коллект центр», місцезнаходження: вул. Мечнікова, 3, оф. 306, м. Київ до ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, -

ВСТАНОВИВ:

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст. 175, 177, 184 ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 13, 83, 187, 190, 191, 274, 275, 277, 279 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Коллект центр» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Предметом позову є стягнення з ОСОБА_1 на користь товариства з обмеженою відповідальністю «Коллект центр» 34576,00 грн. заборгованості за договором про надання споживчого кредиту № 2342306244-103493 від 02.08.2021 року. Підставою позову в позовній заяві позивачем вказано невиконання у встановлений строк ОСОБА_1 обов`язку по поверненню отриманих в кредит коштів.

Зважаючи на те, що ціна позову становить 34576,00 грн., тобто, виходячи з положень п.1 ч.6 ст. 19 ЦПК України, позов належить до малозначних справ, розгляд справи слід проводити за правилами спрощеного провадження.

Зважаючи на підстави позовної заяви, а саме те, що кредитний договір відповідачка укладала з товариством з обмеженою відповідальністю «фінансова компанія «Інкасо фінанс»», яке, згідно з позовною заявою, на підставі договору про відступлення права вимоги від 21.12.2021 року № 21-12/21 відступило право вимоги товариству з обмеженою відповідальністю «Вердикт капітал», яке в свою чергу 10.01.2023 року відступило право вимоги позивачу, - до участі у справі, як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, слід залучити: товариство з обмеженою відповідальністю «фінансова компанія «Інкасо фінанс»», адреса місцезнаходження: 03035, вул. Сурикова, 3, к. 8 Б, м. Київ, код ЄДРПОУ 43422302; товариство з обмеженою відповідальністю «Вердикт капітал», адреса місцезнаходження: 04053, вул. Кудрявський Узвіз, 5 Б, м. Київ, код ЄДРПОУ 36799749.

Зобов`язати позивача, не пізніше 2 (двох) днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі направити: товариству з обмеженою відповідальністю «фінансова компанія «Інкасо фінанс»» та товариству з обмеженою відповідальністю «Вердикт капітал», - копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку першого судового засідання.

Роз`яснити, що за не виконання позивачем покладеного судом до нього обов`язку, суд може застосувати захід процесуального примусу у виді штрафу, як це передбачено п. 1 ч.1 ст. 148 ЦПК України.

Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на 11 год. 00 хв. 07 лютого 2024 року в залі № 5 Бережанського районного суду з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити відповідачці право в п`ятнадцятиденний строк з моменту вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі і позовної заяви подати суду відзив на позовну заяву, в якому викласти заперечення проти позову. Вказаний відзив відповідач має право надіслати: суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення протягом п`яти днів з моменту отримання позивачем відзиву, а відповідачем відповіді на відзив. За клопотанням сторони суд може відкласти розгляд справи з метою надання додаткового часу для подання відповіді на відзив та (або) заперечення, якщо вони не подані до першого судового засідання з поважних причин.

Роз`яснити третім особам, право подати пояснення щодо позову в п`ятнадцятиденний строк з моменту вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі і позовної заяви, а щодо відзиву протягом десяти днів із дня отримання відзиву, - в яких викласти аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Вказані пояснення третьої особи щодо позову третя особа має право надіслати: суду - пояснення третьої особи щодо позову та/або відзиву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень третьої особи щодо позову та/або відзиву і доданих до них доказів іншим учасникам справи; позивачу, відповідачу - копію пояснень третьої особи та доданих до них документів.

У разі ненадання третіми особами, у встановлений судом строк пояснень без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідач повинен подати суду докази разом з поданням відзиву.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Копії ухвали надіслати учасникам справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи: «https://court.gov.ua/sud1901».

Суддя:

Дата ухвалення рішення18.01.2024
Оприлюднено22.01.2024
Номер документу116388204
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —593/1859/23

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні