Ухвала
від 07.02.2024 по справі 593/1859/23
БЕРЕЖАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2/593/86/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"07" лютого 2024 р. Бережанський районний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді Крамаря В. М.

при секретарі судового засідання Осадці М.Ю.

розглянувши у першому судовому засіданні в місті Бережанах справу цивільного судочинства за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Коллект центр», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інкасо фінанс»», товариство з обмеженою відповідальністю «Вердикт капітал» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач товариство з обмеженою відповідальністю «Коллект центр» звернулося до Бережанського районного суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Ухвалою від 11 грудня 2023 року позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Коллект центр» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, - залишено без руху, надано позивачу строк для оформлення позовної заяви відповідно до вимог ст. ст. 175, 177 ЦПК України десять днів з дня вручення ухвали, інакше заява буде вважатися неподаною і буде повернута позивачу.

Ухвалою від 18 січня 2024 року судом відкрито спрощене провадження у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Колект центр» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором. До участі у справі, як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, залучено: товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інкасо фінанс»» та товариство з обмеженою відповідальністю «Вердикт капітал». Зобов`язано позивача, не пізніше 2 (двох) днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі направити: товариству з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інкасо фінанс»» та товариству з обмеженою відповідальністю «Вердикт капітал», - копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку першого судового засідання. Судове засідання з участю сторін призначено на 11 год. 00 хв. 07 лютого 2024 року. Роз`яснено, що за не виконання позивачем покладеного судом до нього обов`язку, суд може застосувати захід процесуального примусу у виді штрафу, як це передбачено п. 1 ч.1 ст. 148 ЦПК України.

Роз`яснено відповідачці право в п`ятнадцятиденний строк з моменту вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі і позовної заяви подати відзив на позовну заяву. Роз`яснено третім особам, право подати пояснення щодо позову в п`ятнадцятиденний строк з моменту вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі і позовної заяви, а щодо відзиву протягом десяти днів із дня отримання відзиву, - в яких викласти аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Ухвалу суду від 18 січня 2024 року позивачем отримано 19.01.2024 року о 17:38:58, що підтверджується довідкою про доставку електронного документу.

В судове засідання 07 лютого 2024 року учасники справи, не з`явилися. Позивач та третя особа товариство зобмеженою відповідальністю«Вердикт капітал» про день, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином. Відповідно до позовної заяви позивач просить розглядати справу у відсутності його представника.

Відповідачка та третя особа товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інкасо фінанс»» в судове засідання не з`явилися, відомості про належне повідомлення про день, час та місце розгляду справи відсутні.

Згідно з п.1 ч.2 ст.223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні з підстави неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання.

Виходячи з наведеного розгляд справи слід відкласти.

Відповідно до ч.6 ст. 43 ЦПК України у випадку невиконання учасником справи його обов`язків суд застосовує до такого учасника справи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Позивачем не виконано обов`язок не пізніше 2 (двох) днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі направити: товариству з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інкасо фінанс»» та товариству з обмеженою відповідальністю «Вердикт капітал», - копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку першого судового засідання. Також товариством з обмеженою відповідальністю «Коллект центр» не виконано обов`язок надати суду докази виконання покладеного на нього судом обов`язку по надісланню копії позовної заяви з додатками товариству з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інкасо фінанс»» та товариству з обмеженою відповідальністю «Вердикт капітал» до 24 січня 2024 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника процесу.

Зважаючи на те, що позивач товариство зобмеженою відповідальністю«Коллект центр»не виконало обов`язок не пізніше 2 (двох) днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі направити: товариству з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інкасо фінанс»» та товариству з обмеженою відповідальністю «Вердикт капітал», - копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку першого судового засідання, суд розцінює таку поведінку як невиконання процесуальних обов`язків, - покладених судом на позивача, а тому до позивача слід застосувати захід процесуального примусу у виді штрафу.

Відповідно до ч.6 ст. 148 ЦПК України суд може скасувати постановлену ним ухвалу про стягнення штрафу, якщо особа, стосовно якої її постановлено, виправила допущене порушення та (або) надала докази поважності причин невиконання відповідних вимог суду чи своїх процесуальних обов`язків.

У зв`язку з наведеним, у разі надання товариством зобмеженою відповідальністю«Коллект центр»доказів виконання покладених судом в ухвалі про відкриття провадження, - вказана ухвала про стягнення штрафу може бути скасована судом, який її постановив.

Керуючись ст. 43, 148, 354, 355, п.15.5 розділу ХІІІ Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «Коллект центр», місцезнаходження: м. Київ, вул. Мечнікова,3, офіс 306, код ЄДРПОУ 44276926, - штраф в розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1211 (одну тисячу двісті одинадцять) гривень 20 копійок, які стягнути в дохід державного бюджету.

Розгляд цивільної справи за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Коллект центр», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Інкасо фінанс»», товариство з обмеженою відповідальністю «Вердикт капітал» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, відкласти на 10 год. 00 хв. 29 лютого 2024 року.

Про день, час та місце судового розгляду повідомити учасників.

Ухвала в частині накладення штрафу може бути оскаржена безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення ухвали.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи до або через відповідний суд, а матеріали справи витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Ухвала в частині накладення штрафу набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Ухвала про стягнення штрафу є виконавчим документом. Стягувачем за таким виконавчим документом є Державна судова адміністрація України. Боржником товариство з обмеженою відповідальністю «Коллект центр», місцезнаходження: м. Київ, вул. Мечнікова,3, офіс 306, код ЄДРПОУ 44276926.

Суд може скасувати постановлену ним ухвалу про стягнення штрафу, якщо особа, стосовно якої її постановлено, виправила допущене порушення та (або) надала докази поважності причин невиконання відповідних вимог суду чи своїх процесуальних обов`язків.

Суддя

Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116888551
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —593/1859/23

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні