Ухвала
від 15.01.2024 по справі 757/24098/23-к
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 11-cc/824/55/2024 Слідчий суддя в 1-й інстанції: ОСОБА_1

Категорія: ст. 170 КПК Доповідач: ОСОБА_2

Єдиний унікальний номер: № 760/24098/23-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 січня 2024 року місто Київ

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду у складі:

головуючої судді ОСОБА_2 ,

суддів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду апеляційну скаргу представника ТОВ «Вест Ліберті» - адвоката ОСОБА_6 та апеляційну скаргу представника ТОВ «Старокс Про» - директора ОСОБА_7 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16 червня 2023 року, -

за участю:

прокурора - ОСОБА_8 ,

представника ТОВ «КОЛДЕН Фандс» - адвоката ОСОБА_9 ,

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16.06.2023 року задоволено клопотання прокурора у кримінальному провадженні - заступника начальника другого відділу управління процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю Офісу Генерального прокурора ОСОБА_10 про накладення арешту на майно та накладено арешт на грошові кошти, які знаходяться на розрахункових рахунках підприємств (повний перелік яких зазначено в резолютивній частині оскаржуваної ухвали), із забороною вчинення видаткової частини рахунків за виключенням податкових платежів до бюджетів усіх рівнів та зобов`язанням службових осіб банківських установ надати слідчим слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування вказаного кримінального провадження, або уповноваженій особі за дорученням слідчого, довідку про залишок коштів на момент накладення арешту на розрахункові рахунки вищевказаних підприємств.

Не погоджуючись з таким рішенням слідчого судді представник ТОВ «Вест Ліберті» - адвокат ОСОБА_6 звернувся до суду з апеляційною скаргою, в якій просить поновити строк на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16.06.2023 року, скасувати її в частині накладення арешту на грошові кошти, які знаходяться на розрахункових рахунках ТОВ «ВЕСТ ЛІБЕРТІ» (код ЄДРПОУ 42899675) та постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання прокурора в частині накладення арешту на грошові кошти, які знаходяться на розрахункових рахунках ТОВ «ВЕСТ ЛІБЕРТІ».

В поданій апеляційній скарзі представник ТОВ «СТАРОКС Про» - директор ОСОБА_7 просить поновити строк на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16.06.2023 року, скасувати її в частині накладення арешту на грошові кошти, які знаходяться на розрахункових рахунках ТОВ «СТАРОКС Про» та постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання прокурора в цій же частині.

До початку розгляду апеляційної скарги по суті, від представника ТОВ «Вест Ліберті» - адвоката ОСОБА_6 та представника ТОВ «Старокс Про» - адвоката ОСОБА_11 , яка діє в інтересах вказаного товариства за довіреністю, надійшли заяви про відмову від поданих апеляційних скарг, прокурор ОСОБА_8 та представник ТОВ «Колден Фандс» - адвокат ОСОБА_9 не заперечували проти задоволення таких клопотань.

Згідно ст. 403 КПК України, особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї до закінчення апеляційного розгляду. Захисник підозрюваного, обвинуваченого, може відмовитись від апеляційної скарги тільки за згодою підозрюваного, обвинуваченого. Якщо ухвала суду першої інстанції не була оскаржена іншими особами або якщо немає заперечень інших осіб, які подали апеляційну скаргу, проти закриття провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги, суд апеляційної інстанції своєю ухвалою закриває апеляційне провадження.

З огляду на викладене, колегія суддів вважає, що апеляційне провадження за апеляційними скаргами представника ТОВ «Вест Ліберті» - адвоката ОСОБА_6 та представника ТОВ «Старокс Про» - адвоката ОСОБА_11 , яка діє в інтересах вказаного товариства за довіреністю, на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16.06.2023 року підлягає закриттю, у зв`язку з відмовою від них осіб, які подали апеляційні скарги.

Керуючись ст. ст. 403 ч. ч. 1, 2, 405, 418 ч. 1, 422 КПК України, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду, -

ПОСТАНОВИЛА:

Закрити апеляційне провадження за апеляційною представника ТОВ «Вест Ліберті» - адвоката ОСОБА_6 та апеляційною скаргою представника ТОВ «Старокс Про» - директора ОСОБА_7 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16 червня 2023 року, якою задоволено клопотання прокурора у кримінальному провадженні - заступника начальника другого відділу управління процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю Офісу Генерального прокурора ОСОБА_10 про накладення арешту на майно та накладено арешт на грошові кошти, які знаходяться на розрахункових рахунках підприємств (повний перелік яких зазначено в резолютивній частині оскаржуваної ухвали), із забороною вчинення видаткової частини рахунків за виключенням податкових платежів до бюджетів усіх рівнів та зобов`язанням службових осіб банківських установ надати слідчим слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування вказаного кримінального провадження, або уповноваженій особі за дорученням слідчого, довідку про залишок коштів на момент накладення арешту на розрахункові рахунки вищевказаних підприємств, - у зв`язку з відмовою від неї представника «Вест Ліберті» - адвоката ОСОБА_6 та представника ТОВ «Старокс Про» - адвоката ОСОБА_11 .

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту проголошення є остаточною і оскарженню не підлягає.

СУДДІ:




ОСОБА_2 ОСОБА_3 ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено22.01.2024
Номер документу116419617
СудочинствоКримінальне
Суть» - директора ОСОБА_7 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16 червня 2023 року, -

Судовий реєстр по справі —757/24098/23-к

Ухвала від 15.01.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Кагановська Тетяна Володимирівна

Ухвала від 15.01.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Кагановська Тетяна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні