Ухвала
від 31.10.2023 по справі 589/5595/23
ШОСТКИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 589/5595/23

Провадження №2/589/1534/23

УХВАЛА

про відкриття провадження

М. Шостка

31 жовтня 2023 року

Суддя Шосткинського міськрайонного суду Сумської області Лєвша С.Л. вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 , представник позивача адвокат Бохан Наталія Анатоліївна, до Шосткинської міської ради Сумської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

30 жовтня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Шосткинської міської ради Сумської області, в якій просить визначити йому додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини за законом, що відкрилась після ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Дана цивільна справа, підсудна Шосткинському міськрайонному суду Сумської області і відповідає вимогам ст.175-177 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.187 ЦПК України, підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

З урахуванням вимог п.2 ч.4 ст. 274 ЦПК України справа розглядатиметься в порядку загального позовного провадження.

Враховуючи вищевказане, суд вважає необхідним відкрити провадження по даній справі та розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. 187, 189, 84, 196, 258-261 Цивільного процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), представник позивача адвокат Бохан Наталія Анатоліївна ( АДРЕСА_2 ), до Шосткинської міської ради Сумської області (41100, Сумська область, м. Шостка, вул. Садовий бульвар, буд.14) про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження

Призначити підготовче судове засідання на 25 березня 2024 року о 12 год. 00 хв., яке відбудеться в залі судових засідань Шосткинського міськрайонного суду Сумської області за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Свободи, 63.

Копію цієї ухвали надіслати позивачу, представнику позивача.

Копію цієї ухвали разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення йому ухвали про відкриття провадження подати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

До закінчення підготовчого засіданні по справі особи, які беруть участь у справі, для підтвердження своїх вимог або заперечень зобов`язані подати усі наявні у них докази, заяви та клопотання.

Витребувати з Першої Шосткинської державної нотаріальної контори Сумської області (41100, Сумська область, місто Шостка, вулиця Січнева, будинок 7) Витяг із спадкового реєстру на померлу ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , яка проживала в місті Шостка Сумської області, з наданням відомостей чи відкривалася спадкова справа, чи є спадкоємці, та про дату подання заяв про прийняття спадщини кожним із спадкоємців.

Вказану інформацію надати для огляду до 06 березня 2024 року.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Викликати у судове засідання осіб, які беруть участь у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за адресою: https://court.gov.ua/sud1819/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Шосткинського міськрайонного суду

Сумської області С.Л.Лєвша

Дата ухвалення рішення31.10.2023
Оприлюднено22.01.2024
Номер документу116425270
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —589/5595/23

Рішення від 25.03.2024

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні