Ухвала
від 09.01.2024 по справі 685/5/24
ТЕОФІПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 685/5/24

Провадження № 2/685/77/24

У Х В А Л А

(про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження)

09 січня 2024 року смт. Теофіполь

Суддя Теофіпольського районного суду Хмельницької області Самойлович А. П., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ), третя особа: Виконавчий комітет Теофіпольської селищної ради (30602, вул.Небесної Сотні, 19, смт Теофіполь, Хмельницького району, Хмельницької області) про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В :

02 січня 2023 року адвокат Сторожук Ю.В. в інтересах позивачки ОСОБА_1 звернувся до районного суду з позовом до відповідачки ОСОБА_2 , заявивши вимогу позбавити її батьківських прав відносно малолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідачка ухиляється від виконання батьківських обов`язків по відношенню до свого сина. Участі у вихованні та утриманні дитини не приймає.

Ухвалою Теофіпольського районного суду від 02 січня 2024 року позовну заяву було залишено без руху та надано строк позивачу для виправлення недоліків.

04 січня 2024 року представник позивачки усунув недоліки.

04 січня 2024 року Теофіпольським районним судом надіслано запит щодо доступу до персональних даних, а саме: місця реєстрації відповідачки.

З відповіді на зазначений вище запит, отриманий судом 08 січня 2024 року встановлено місце реєстрації відповідачки ОСОБА_2 .

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження, тому позовна заява підлягає прийняттю до розгляду та відкриттю провадження у справі.

Справа підлягає розгляду за загальними правилами позовного провадження.

Заяв та клопотань позивача разом з позовною заявою не надійшло.

Керуючись ст.ст. 30, 185, 187 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Виконавчий комітет Теофіпольської селищної ради про позбавлення батьківських прав.

Призначити підготовче засідання на 14 год. 00 хв. 07 лютого 2024 року в приміщенні Теофіпольського районного суду Хмельницької області (30602, Хмельницька область, смт Теофіполь, вул. Небесної Сотні, 44).

В підготовче судове засідання викликати учасників, надіслати їм копію даної ухвали, а відповідачу та третій особі, крім того, копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Відповідач, відповідно до ст.ст. 178, 191 ЦПК України, має право надіслати до суду впродовж 15 календарних днів з дня вручення даної ухвали відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. В разі неможливості подання документів або доказів разом із відзивом відповідачу необхідно їх зазначити у відзиві, вказати причини їх неподання та подати відповідне письмове клопотання про їх витребування судом згідно ст.ст. 83, 184 ЦПК України.

Одночасно із надсиланням (наданням) відзиву до суду відповідач повинен в той же строк надіслати (надати) позивачеві копію відзиву та доданих до нього документів (рекомендованим листом з повідомленням), після чого надати суду підтверджуючі відомості щодо його направлення.

Довести до відома відповідача, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідач має право подати зустрічний позов відповідно до ст.ст. 193, 194 ЦПК України, у визначений для подання відзиву строк.

Третя особа, яка не заявляє вимог щодо предмету спору, має право подати суду свої пояснення щодо позову або відзиву впродовж 15 календарних днів з дня вручення даної ухвали.

Довести до відома учасників, що позивач повинен подати докази разом з поданням позовної заяви, відповідач разом з поданням відзиву, а третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору разом з письмовими поясненнями. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за наступною веб-сторінкою: http://court.gov.ua/fair/sud2217/.

Учасники процесу, відповідно до положень ст. 39 ЦПК України, мають право заявити відвід судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу з підстав, зазначених у статтях 36, 37, 38 ЦПК України. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Після спливу вказаного строку заявляти відвід дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підстави відводу заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів з дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині відкриття провадження у справі з недотриманням правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Хмельницького апеляційного суду впродовж 15 днів з дня вручення її копії.

Суддя Самойлович А.П.

Дата ухвалення рішення09.01.2024
Оприлюднено23.01.2024
Номер документу116431228
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —685/5/24

Рішення від 20.03.2024

Цивільне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Самойлович А. П.

Рішення від 20.03.2024

Цивільне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Самойлович А. П.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Самойлович А. П.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Самойлович А. П.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Самойлович А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні