Ухвала
від 22.01.2024 по справі 341/2796/23
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/2796/23

Номер провадження 2/341/151/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 січня 2024 року місто Галич

Галицький районний суд Івано-Франківської області в складі головуючогосудді Мергеля М. Р., за участю:

секретаря судового засідання Матейко О. С.,

представниці позивачки ОСОБА_1 ,

представниці відповідача Гречух О. І.,

розглянув питання заміни відповідачау цивільнійсправі запозовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 ,Галицької міської ради Івано-Франківської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

встановив:

ОСОБА_2 звернулась досуду зпозовом до ОСОБА_3 ,Галицької міськоїради Івано-Франківськоїобласті про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, в якому просить визначити їй додатковий строк тривалістю шість місяців для подання до нотаріальної контори заяви про прийняття спадщини.

Ухвалою суду від 04 січня 2024 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання у порядку загального позовного провадження на 22 січня 2024 року.

У підготовчому засіданні представниця позивачки заявила клопотання про заміну первісного відповідача у справі Галицької міської ради Івано-Франківськоїобласті на належного Дубівецьку сільську раду Івано-Франківської області, оскільки спадкодавиця ОСОБА_4 на момент смерті проживала у с. Тумир, що входить до складу Дубівецької сільської ради Івано-Франківської області.

Представниця Галицькоїміської ради не заперечила щодо заявленого клопотання.

Надаючи правову оцінку клопотанню представниці позивачки, суд виходить з такого.

Відповідно до ч. 2 ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Таким чином, суд вважає за можливе клопотання представниці позивачки задовольнити та замінити первісного відповідача Галицьку міську раду Івано-Франківськоїобласті на належного Дубівецьку сільську раду Івано-Франківської області.

Крім цього суд установив, що копію позовної заяви з додатками надіслано відповідачці ОСОБА_3 на неправильну адресу: АДРЕСА_1 , а остання зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 .

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне надіслати відповідачці ОСОБА_3 вищевказані документи на правильну адресу: АДРЕСА_2 .

На підставі викладеного, керуючисьст. 51, 260 ЦПК України, суд

постановив:

Клопотання представниці позивачки задовольнити.

Замінити первісного відповідача Галицьку міську раду Івано-Франківськоїобласті на належного Дубівецьку сільську раду Івано-Франківської області.

Підготовче судове засідання у справі за заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Дубівецької сільської ради Івано-Франківської області про визначення додатковогостроку дляподання заявипро прийняттяспадщини відкласти на 08 лютого 2024 року о 13 годин 00 хвилин.

Копію цієїухвали надіслатиучасникам справи.Також, відповідачці ОСОБА_3 надіслати копію позовної заяви та копії доданих до неї документів за адресою: м. Галич, вул. Гора, 161, та Дубівецькій сільськійраді Івано-Франківськоїобласті наофіційно зареєстровануелектронну адресу.

Сторони у справі можуть отримати інформацію щодо цієї справи за веб-адресою: http://gl.if.court.gov.ua.

Ухвала суду може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Галицький районний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право подати апеляційну скаргу протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СуддяМикола МЕРГЕЛЬ

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено23.01.2024
Номер документу116434313
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —341/2796/23

Рішення від 12.03.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

МЕРГЕЛЬ М. Р.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

МЕРГЕЛЬ М. Р.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

МЕРГЕЛЬ М. Р.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

МЕРГЕЛЬ М. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні