Рішення
від 22.01.2024 по справі 755/18914/23
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"22" січня 2024 р.

м. Київ

справа № 755/18914/23

провадження № 2/755/755/24

Дніпровський районний суд м. Києва в складі: головуючого судді Галагана В.І., за участю секретаря Прокопчук Н.А.,

розглянувши в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва цивільну справу за позовом Органу опіки та піклування Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації до ОСОБА_1 , треті особи: Служба у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей № 1 Служби у справах дітей та сім`ї виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

УСТАНОВИВ:

Позивач Орган опіки та піклування Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації (далі - Орган опіки та піклування Дніпровської РДА в м. Києві), звертаючись з позовом до суду, просить позбавити батьківських прав ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно малолітньої дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; стягнути з ОСОБА_1 аліменти на утримання дитини у розмірі 1/4 частини з кожного, але не менше 50% від прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку від усіх видів доходу відповідача щомісячно, починаючи з дня подання заяви до суду і до досягнення дитиною повноліття на особу або установу, в якій буде перебувати дитина; передати дитину ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , Органу опіки та піклування Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації для подальшого влаштування.

Позивач мотивує свої вимоги тим, що на обліку Служби у справах дітей Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації знаходиться малолітня ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , як дитина, яка опинилась в складних життєвих обставинах, яка з 19.05.2021 року влаштована до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей № 1 м. Києва, де на даний час перебуває. Мати дитини ОСОБА_3 померла ІНФОРМАЦІЯ_3 . Батько ОСОБА_1 23.04.2021 року звернувся до Служби із заявою про тимчасове влаштування дитини в державний заклад. З 19.05.2021 року дитина перебуває в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей № 1 м. Києва. 03.07.2023 року відносно відповідача ОСОБА_1 Дніпровським районним судом м. Києва винесено вирок у справі № 755/6506/23 за обвинуваченням за статтею 309 ч. 1 КК України. 04.09.2023 року спеціалістами Служби здійснено повторне обстеження житлово-побутових умов проживання дитини за адресою: АДРЕСА_1 , за висновками якого в кімнаті порушено санітарні умови. Питання щодо позбавлення батьківських прав ОСОБА_1 відносно малолітньої дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , розглянуто Комісією з питань захисту прав дитини Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації та органом опіки та піклування Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації та надано висновок про доцільність позбавлення його батьківських прав, у зв`язку з тим, що батько ухиляється від виховання та утримання дитини (протокол від 26.09.2023 №13), що є підставою звернення позивача з даним позовом до суду.

Ухвалою Дніпровського районного суду м. Києва від 07 грудня 2023 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за позовом Органу опіки та піклування Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації до ОСОБА_1 , треті особи: Служба у справах дітей Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей № 1 Служби у справах дітей ті сім`ї виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Ухвалою Дніпровського районного суду м. Києва від 08 січня 2024 року підготовче засідання по справі закрито та справу призначено до судового розгляду по суті.

Представник позивача Органу опіки та піклування Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації Науменко І.І. в судове засідання не з`явилась, про день, час та місце судового розгляду справи повідомлена належним чином, надала до суду заяву, відповідно до якої позовні вимоги підтримує в повному обсязі, просить провести розгляд справи за її відсутності.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, про день, час та місце судового розгляду справи повідомлявся належним чином, про поважні причини неявки суд не повідомив.

Представник третьої особи Служби у справах дітей Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Карпенко І.Б. в судове засідання не з`явилась, про день, час та місце судового розгляду справи повідомлена належним чином, надала до суду заяву, відповідно до якої позовні вимоги підтримує в повному обсязі, просить провести розгляд справи за її відсутності.

Представник третьої особи Київського міського центру соціальної підтримки дітей та сімей Древаль В. в судове засідання не з`явився, про день, час та місце судового розгляду справи повідомлений належним чином, про поважні причини неявки суд не повідомив, надав до суду заяву, відповідно до якої позовні вимоги підтримує в повному обсязі, просить провести розгляд справи за його відсутності.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши наявні у справі докази, суд приходить до наступного.

Батьки несуть відповідальність за виховання своїх дітей. Згідно ч. 1 ст. 18 Конвенції про права дитини держави-учасниці докладають всіх можливих зусиль до того, щоб забезпечити визнання принципу загальної та однакової відповідальності обох батьків за виховання і розвиток дитини. Батьки або у відповідних випадках законні опікуни несуть основну відповідальність за виховання і розвиток дитини.

Згідно положення статті 150 Сімейного кодексу України, батьки зобов`язані піклуватися про здоров`я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток.

Згідно частини першої та другої ст. 155 Сімейного кодексу України здійснення батьками своїх прав та виконання обов`язків мають ґрунтуватися на повазі до прав дитини та її людської гідності. Батьківські права не можуть здійснюватися всупереч інтересам дитини.

Частиною 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства» передбачено, що на кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. Батьки або особи, які їх замінюють, мають право і зобов`язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров`я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.

З огляду на викладене батьківські права не можуть здійснюватися всупереч інтересам дитини, поведінка батьків повинна бути такою, щоб дитина сама тягнулася до них.

Відповідно до статті 165 Сімейного кодексу України, з позовом про позбавлення батьківських прав можуть звернутися: один із батьків, опікун, піклувальник, особа, в сім`ї якої проживає дитина; заклад охорони здоров`я, навчальний або інший дитячий заклад, у якому вона перебуває; орган опіки та піклування; прокурор; сама дитина, яка досягла чотирнадцяти років.

Судом встановлено, що за даними свідоцтва про народження, виданого Дніпровським районним у м. Києві відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у м. Києві від 26.05.2016 року, актовий запис № 1650, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженка м. Києва, мати дитини - ОСОБА_3 , батько - ОСОБА_1 . (а.с. 21)

За даними свідоцтва про смерть, виданим Відділом державноїх реєстрації смерті Головного територіального управління юстиції у м. Києві від 15.05.2019 року, актовий запис № 8352, ОСОБА_3 , померла ІНФОРМАЦІЯ_3 у віці 31 року. (а.с. 24)

23.12.2020 року Дніпровський районний в м. Києві центр соціальних служб поінформував, що ОСОБА_1 проживає в однокімнатній квартирі з донькою. Санітарно-гігієнічні умови незадовільні, у приміщенні неприємний запах, у дитини немає окремого ліжка, дитячі іграшки в мінімальній кількості, зі слів батька дитина специфічну терапію дитина отримує вчасно, дитячий садочок не відвідує та на електронній черзі не перебуває.

За даними доповідної, складеної головним спеціалістом відділу захисту прав дітей Служби у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації від 07.05.2021 року, до Служби надійшло звернення ОСОБА_4 про скаргу на громадянина, який проживає в квартирі АДРЕСА_2 , який продає наркотичні засоби, зокрема, щордо неналежного виконання батьківських обов`язків батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно малолітньої доньки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Мати ОСОБА_3 померла ІНФОРМАЦІЯ_3 . 23.04.2021 року ОСОБА_1 звернувся до Служби із заявою про тимчасове влаштування малолітньої ОСОБА_2 в державний заклад за сімейними обставинами. (а.с. 14, 19)

Наказом Служби у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації від 07.05.2021 року № 5 поставлено на облік ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , як дитину, яка перебуває у складних життєвих обставинах. (а.с. 13)

З 19.05.2021 року дитина перебуває у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей №1 по теперішній час. (а.с. 20)

02.12.2022 року Службою у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації з ОСОБА_1 проводилася профілактична робота під час якої роз`яснювалися обов`язки батьків щодо утримання, виховання та навчання малолітньої дитини та попереджено про відповідальність у разі невиконання належним чином батьківських обов`язків. (а.с. 15-16, 17)

03.07.2023 року Дніпровським районним судом м. Києва стосовно ОСОБА_1 винесено вирок у справі № 755/6506/23 за обвинуваченням у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.І ст. 309 КК України. Суд ухвалив ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, на підставі якої призначити йому покарання у вигляді 1 (одного) року 6 (шести) місяців обмеження волі.

04.09.2023 року спеціалістами Служби здійснено повторне обстеження житлово-побутових умов проживання дитини за адресою: АДРЕСА_1 . За висновками якого в кімнаті порушено санітарні умови, підлога вкрай брудна, у помешканні неприємний запах. В дитини відсутнє окреме ліжко, відсутній одяг та взуття за сезоном. Відсутня приготовлена їжа, у недостатній кількості продукти харчування. В помешканні наявні несприятливі умови для перебування дитини, що може призвести до погіршення її стану здоров`я та життя. (а.с. 30-31)

На запит Служби від 20.09.2023 року Дніпровським ГУ НП у м. Києві надано Лист, відповідно до якого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до кримінальної відповідальності притягувався за ч. 1, 2 ст. 190, ч. 2 ст. 186, ч. 1 ст. 309, ч. 1 ст. 263 КК України та до адміністративної відповідальності за ч. , 2 ст. 175-1, ч. 1, 2 ст. 178, ст. 173, ст. 51 КУпАП. (а.с. 29)

Згідно Листа КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1 Дніпровського району м. Києва» від 04.09.2023 року № 103008-3072, ОСОБА_1 не має укладеної з лікарями декларації, медична документація у закладі відсутня. (а.с. 32, 33)

Питання щодо позбавлення батьківських прав ОСОБА_1 відносно малолітньої дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , розглянуто Комісією з питань захисту прав дитини Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації та органом опіки та піклування Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації та надано Висновок про доцільність позбавлення його батьківських прав, у зв`язку з тим, що батько ухиляється від виховання та утримання дитини (протокол від 26.09.2023 №13). (а.с. 10-11)

Згідно змісту Висновку, ОСОБА_1 цілком свідомо самоусунувся від виконання своїх батьківських обов`язків, не піклується про фізичний і духовний розвиток дитини, не готує її до самостійного життя, зокрема не забезпечує необхідного харчування дитині, не спілкується з дитиною в обсязі необхідному для її нормального самоусвідомлення; не дає дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяє засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляє інтересу до її внутрішнього світу; не створює умов для отримання нею освіти, не створює належних умов для проживання та розвитку дитини, не цікавиться її здоров`ям та нехтує її потребами. Зазначені фактори, як кожен окремо, так і в сукупності, можна розцінювати як ухилення батька від виховання дитини та свідомого нехтування своїми обов`язками.

ОСОБА_1 належним чином був запрошений на засідання Комісії з питань захисту прав дитини Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. На засідання з`явився, заперечував щодо позбавлення його батьківських прав, стверджував, що перебуває на замісній терапії, працювати не може за станом здоров`я, але будь яких довідок щодо стану здоров`я не надав.

Згідно положення пункту 15 Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення батьківських прав» № 3 від 30.03.2007 року із змінами від 19.12.2008 року, позбавлення батьківських прав (тобто прав на виховання дитини, захист її інтересів, на відібрання дитини в інших осіб, які незаконно її утримують, та ін.), що надані батькам до досягнення дитиною повноліття і ґрунтуються на факті спорідненості з нею, є крайнім заходом впливу на осіб, які не виконують батьківських обов`язків, а тому питання про його застосування слід вирішувати лише після повного, всебічного, об`єктивного з`ясування обставин справи, зокрема ставлення батьків до дітей.

Відповідно до пункту другого частини першої статті 164 Сімейного кодексу України, мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він, серед іншого, ухиляються від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини.

Ухилення батьків від виконання своїх обов`язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення; не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляють інтересу до її внутрішнього світу; не створюють умов для отримання нею освіти. Зазначені фактори, як кожен окремо, так і в сукупності, можна розцінювати як ухилення від виховання дитини лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування ними своїми обов`язками.

Стаття 167 Сімейного кодексу України покладає на суд обов`язок вирішити питання щодо влаштування дитини, позбавленої батьківського піклування.

Відповідно до частини першої статті 13 Цивільного процесуального кодексу України, суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Оцінивши наявні у матеріалах справи докази, приймаючи до уваги Висновок Органу опіки та піклування Дніпровської РДА в м. Києві від 04.10.2023 року за № 103/7313/41/3 (протокол засідання комісії № 13 від 26.09.2023 року), суд дійшов висновку щодо правомірності вимог позивача про позбавлення відповідача ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно малолітньої дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , - з підстав самоусунення відповідача від виконання своїх батьківських обов`язків, свідомого ухилення від виховання та утримання дитини, відсутності бажання на виконання батьківських обов`язків, на спілкування з дитиною в обсязі, необхідному для його нормального самоусвідомлення, відсутності прояву інтересу до внутрішнього світу дитини та створення умов для отримання дитиною освіти, що не спростовано відповідачем під час судового розгляду справи.

Разом з тим, суд враховує, що відповідно до положень статей 168, 169 Сімейного кодексу України, відповідач, як батько дитини, у разі позбавлення батьківських прав, не позбавлений права на звернення до суду із заявою про надання права на побачення з дитиною, так і з позовом про поновлення батьківських прав.

Відповідно до ч. 3 ст. 166 Сімейного кодексу України, при задоволенні позову щодо позбавлення батьківських прав суд одночасно приймає рішення про стягнення аліментів на дитину. У разі якщо мати, батько або інші законні представники дитини відмовляються отримувати аліменти від особи, позбавленої батьківських прав, суд приймає рішення про перерахування аліментів на особистий рахунок дитини у відділенні Державного ощадного банку України та зобов`язує матір, батька або інших законних представників дитини відкрити зазначений особистий рахунок у місячний строк з дня набрання законної сили рішенням суду.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 27 Конвенції ООН про права дитини, держава визнає право кожної дитини на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального і соціального розвитку дитини. Батьки або інші особи, які виховують дитину, несуть основну відповідальність за забезпечення в межах своїх здібностей і фінансових можливостей умов життя, необхідних для розвитку дитини.

Відповідно до ст. 180 Сімейного кодексу України батьки зобов`язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

Згідно з частиною 3 статті 181 Сімейного кодексу України за рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі.

Так, відповідно до ст. 243 Сімейного кодексу України, над дітьми-сиротами і дітьми, позбавленими батьківського піклування встановлюється опіка чи піклування. Опіка встановлюється над дитиною, яка не досягла чотирнадцяти років, а піклування - над дитиною у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років.

Відповідно до п. 3.1 Правил опіки та піклування, затверджених спільним наказом Державного комітету України у справах сім`ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоров`я України, Міністерства праці та соціальної політики України № 34/166/131/88 від 26 травня 1999 року, для безпосереднього здійснення опіки та піклування органами опіки та піклування призначається опікун чи піклувальник.

Згідно вимог статей 67, 69 Цивільного кодексу України опікун зобов`язаний дбати про підопічного, про створення йому необхідних побутових умов, забезпечення його доглядом та лікуванням, також опікун малолітньої та неповнолітньої особи зобов`язаний дбати про її виховання, навчання та розвиток.

Стаття 246 Сімейного кодексу України визначає, що орган опіки та піклування контролює умови утримання, виховання, навчання дитини, над якою встановлено опіку або піклування.

Згідно вимог ст. 251 Сімейного кодексу України, особа може бути звільнена від обов`язків опікуна або піклувальника дитини у випадках, передбачених Цивільним кодексом України, а також тоді, коли між опікуном, піклувальником та дитиною склалися стосунки, які перешкоджають здійсненню ними опіки, піклування.

Проаналізувавши наявні в матеріалах справи докази, керуючись положеннями сімейного законодавства, діючого на час виникнення спірних правовідносин, суд дійшов висновку, що за обставин, що склалися, позов Органу опіки та піклування, який поданий в інтересах малолітньої дитини про стягнення аліментів підлягає до задоволення, та, діючи в межах заявлених позовних вимог, суд ураховує право позивача щодо примусового стягнення аліментів в судовому порядку у частці від доходу відповідача, тому присуджує відповідачу до сплати аліменти на утримання малолітньої дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі частини з усіх видів його заробітку щомісячно, але не менше ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з дня пред`явлення позову до суду, тобто з 05.12.2023 року, і до повноліття дитини, при цьому суд бере до уваги, що відповідач є особою працездатного віку, не має інших утриманців та соціальних зобов`язань, які могли бути враховані при визначенні розміру аліментів, за відсутності доказів спростування останнього.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 430 Цивільного процесуального кодексу України, суд допускає негайне виконання рішення суду у справах про стягнення аліментів у межах суми платежу за один місяць.

Відповідно до положень ч. 1, 3 ст. 89 Цивільного процесуального кодексу України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

З огляду на викладене, суд дійшов висновку, що позов Органу опіки та піклування Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації до ОСОБА_1 , треті особи: Служба у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей № 1 Служби у справах дітей та сім`ї виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів підлягає до задоволення.

В порядку статті 141 Цивільного процесуального кодексу України з відповідача в дохід держави підлягає стягненню судовий збір у розмірі 2 147,20 грн.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 150, 164, 165, 167, 171, 180, 24, 246 Сімейного кодексу України, Постановою Пленуму Верховного Суду України «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення батьківських прав» № 3 від 30.03.2007 року із змінами від 19.12.2008 року, Постановою Пленуму Верховного Суду України «Про застосування судами окремих норм сімейного кодексу України при розгляді справ щодо батьківства, материнства та стягнення аліментів» від 15.05.2006 року № 3, ст.ст. ст.ст. 2, 4, 6-13, 19, 82, 89, 133, 137, 141, 258, 259, 263-265, 268, 272, 273, 279, 352, 354, 430 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

ВИРІШИВ:

Позов Органу опіки та піклування Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації до ОСОБА_1 , треті особи: Служба у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей № 1 Служби у справах дітей та сім`ї виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів - задовольнити.

Позбавити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , батьківських прав відносно малолітньої дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 , аліменти на утримання дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі 1/4 частини, але не менше 50% від прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку від усіх видів доходу відповідача щомісячно, починаючи з 05.12.2023 року і до досягнення дитиною повноліття, на особу або установу, в якій буде перебувати дитина.

Передати дитину ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , Органу опіки та піклування Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації для подальшого влаштування.

Стягнути з ОСОБА_1 в дохід держави судовий збір у розмірі 2 147,20 грн.

Рішення в частині стягнення аліментів у межах суми платежу за один місяць допустити до негайного виконання.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 354 Цивільного процесуального кодексу України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Заочне рішення може бути переглянуте Дніпровським районним судом м. Києва за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення (ст. 284 ЦПК України).

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст рішення суду складено 22 січня 2024 року.

Суддя: В.І. Галаган

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено23.01.2024
Номер документу116435518
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —755/18914/23

Рішення від 22.01.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Галаган В. І.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Галаган В. І.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Галаган В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні