Ухвала
від 22.01.2024 по справі 128/98/24
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/98/24

УХВАЛА

22 січня 2024 року м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Шевчук Л.П., отримавши та вивчивши позовну заяву керівника Немирівської окружної прокуратури Петраша Р.І, який знаходиться в м. Немирів Вінницької області по вул. Шевченка, 23, в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, яке знаходиться в м. Вінниці, вул. Келецька, 63, до ОСОБА_1 , зареєстрованої в АДРЕСА_1 , мешканки АДРЕСА_2 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: ТОВ «Сільськогосподарське орендне підприємство «Михайлівське», яке знаходиться в с. Михайлівка Вінницького району Вінницької області, вул. Липовецька, 1, про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації,-

в с т а н о в и в :

Керівник Немирівської окружної прокуратури Петраш Р.І. звернувся до Вінницького районного суду із позовом в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до ОСОБА_1 про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації.

Предметом позову є вимоги про припинення права власності відповідачки на земельну ділянку шляхом її конфіскації.

Підставою позову є наявне, всупереч закону, право власності відповідачки на земельну ділянку, яка являється громадянкою іншої держави.

Позовна заява у загальному відповідає вимогам ст. ст.175, 177 ЦПК України. Справа підсудна Вінницькому районному суду Вінницької області.

При вирішенні питання про відкриття провадження у справі встановлено відсутність підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної чи відмови у відкритті провадження.

Згідно положень ст.ст. 19, 274 ЦПК України справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 84, 175, 187, 190, 191, 196, 260, 274 ч.4, 353 ЦПК України, , суд, -

п о с т а н о в и в :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі №128/98/24 за позовом керівника Немирівської окружної прокуратури Петраша Р.І, в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, до ОСОБА_1 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: ТОВ «Сільськогосподарське орендне підприємство «Михайлівське», про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації, розгляд якої здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 12 березня 2024 року на 12 год. 00 хв. у приміщенні Вінницького районного суду Вінницької області (м. Вінниця, вул. Винниченка, 29), у яке викликати сторін.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду та одночасно іншим учасникам справи відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити третій особі десятиденний строк з дня отримання позову для надання письмових пояснень щодо позову, а щодо відзиву - десятиденний строк з дня отримання відзиву для надання письмових пояснень щодо відзиву.

Здійснити виклик відповідача шляхом направлення копії ухвали та судової повістки за адресою зареєстрованого місця проживання, а також шляхом розміщення відповідного оголошення в веб-порталі Судової влади України.

Здійснити виклик представника третьої особи в судове засідання шляхом направлення копії ухвали та судової повістки за адресою вказаною позивачем.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України у мережі інтернет на сторінці за веб-адресою: https://vnr.vn.court.gov.ua/sud0203/ .

Ненадання без поважних причин у встановлений строк суду та іншим учасникам справи визначених вище заяв по суті справи має наслідком вирішення справи за наявними матеріалами.

Відповідно до ст. 212 ч.1 ЦПК України, суд зазначає, що на час вирішення питання про відкриття провадження у суді наявна відповідна технічна можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза приміщенням суду.

Копію ухвали та позовної заяви надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.П. Шевчук

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено23.01.2024
Номер документу116437528
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації

Судовий реєстр по справі —128/98/24

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні