Ухвала
від 19.01.2024 по справі 545/270/24
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 545/270/24

Провадження № 2/545/835/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19.01.2024 суддя Полтавського районного суду Полтавської області Путря О.Г., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області про визначення додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про визначення додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини.

Поданий позов не відповідає вимогам ст. ст. 175,177 ЦПК України, зокрема, не зазначені обставини по справі та докази на їх підтвердження, а саме:

-не зазначені обставини поважності пропущення строку про прийняття спадщини, зазначити докази в підтвердження;

- не зазначено коло спадкоємців померлого;

- не зазначено обсяг спадкової маси, яке належало ОСОБА_2 на час смерті із зазначенням вартості;

-коли та яким чином відповідачем по справі порушені права позивача, спосіб усунення порушень прав позивача відповідачем, зазначити докази в підтвердження;

- не зазначені обставини в підтвердження того, що позивачу стало відомо про смерть сестри ОСОБА_2 в жовтні 2012 року, зазначити докази в підтвердження;

- що спадщина відкривалася за місцем смерті спадкодавця, докази в підтвердження цього;

-обставини неможливості поновлення строку для подачі заяви про прийняття спадщини в поза судовому порядку, з огляду на норми ч. 2 ст. 1272 ЦК України, якою визначено, що за письмовою згодою спадкоємців, які прийняли спадщину, спадкоємець, який пропустив строк для прийняття спадщини, може подати заяву про прийняття спадщини нотаріусу за місцем відкриття спадщини, зазначити докази в підтвердження.

Відповідно до ч. 5 ст. 177 ЦПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Без усунення зазначених недоліків позовна заява не може бути прийнята до провадження суду та підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Керуючись ст.185 ЦПК України ,-

УХВАЛИВ :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області про визначення додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини залишити без руху, надавши строк для усунення недоліків протягом семи календарних днів з дня отримання позивачем ухвали.

Роз`яснити позивачу, що в разі невиконання ухвали суду у встановлені строки позовна заява буде вважатись неподаною та підлягає поверненню позивачеві, що не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини,що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. Г. Путря

СудПолтавський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення19.01.2024
Оприлюднено24.01.2024
Номер документу116448110
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —545/270/24

Рішення від 08.05.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Рішення від 08.05.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Путря О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні