Рішення
від 12.01.2024 по справі 922/4326/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.01.2024м. ХарківСправа № 922/4326/23

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Калантай М.В.

при секретарі судового засідання Почуєвій А.А.

розглянувши в порядку загального позовного провадження справу

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Співдружність Енерго", м.Запоріжжя до Державного підприємства "Південний державний проектно- конструкторський та науково-дослідний інститут авіаційної промисловості", м.Харків про стягнення 1 225 582,86грн. за участю представників:

від позивача: Мельников О.А.

від відповідача: не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Співдружність Енерго" (надалі - позивач) звернулося до Господарського суду Харківської області з позовом до Державного підприємства "Південний державний проектно-конструкторський та науково-дослідний інститут авіаційної промисловості" (надалі - відповідач) про стягнення 1585340,43грн., з яких: 1225582,86грн. основного боргу, 359757,57грн. пені.

На підтвердження позовних вимог позивач посилається на неналежне виконання відповідачем зобов`язань за договором про постачання електричної енергії споживачу №14307759/ПЕ/12/2020 від 01.12.2020 в частині оплати електричної енергії, спожитої у період січень 2021 року - серпень 2023 року.

Ухвалою від 16.10.2023 дану позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. Справу призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 15.11.2023.

У підготовчому засіданні 15.11.2023 судом постановлено ухвалу без виходу до нарадчої кімнати про продовження строку підготовчого провадження на 30 днів, а також оголошено перерву до 06.12.2023.

У підготовчому засіданні 06.12.2023 судом оголошено перерву до 05.01.2024.

04 січня 2024 року від позивача надійшла заява, в якій він зазначив про зменшення розміру позовних вимог на 359757,57 грн., а також просив винести ухвалу про повернення позивачу судового збору з суми зменшення позовних вимог.

Ухвалою від 05.01.2024 заява позивача про зменшення розміру позовних вимог задоволена, у зв`язку з цим, у даній справі розглядаються позовні вимоги про стягнення з відповідача 1225582,86грн. основного боргу. Також даною ухвалою закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті в судовому засіданні на 12.01.2024.

Представник позивача в судовому засіданні 12.01.2024 підтримав доводи, викладені в позовній заяві, просив позов задовольнити в повному обсязі з урахуванням заяви про зменшення розміру позовних вимог.

Відповідач представника в судове засідання не направив, відзиву не надав.

Господарським судом перевірено місцезнаходження відповідача. У відповідності до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань адресою відповідача є: 61023, м.Харків, вул.Сумська, буд.130-А. Дана адреса зазначена позивачем і у позовній заяві.

За вказаною адресою відповідачу направлялися копії ухвал від 16.10.2023, 15.11.2023, 06.12.2023, які були повернуті до суду у зв`язку із відсутністю адресату. Ухвала від 05.01.2024 станом на дату судового засідання у зв`язку із неврученням адресату до суду не поверталися.

Відповідно до частини 5 статті 242 ГПК України учасникам справи, які не були присутні в судовому засіданні, або якщо судове рішення було ухвалено поза межами судового засідання чи без повідомлення (виклику) учасників справи, копія судового рішення надсилається протягом двох днів з дня його складення у повному обсязі в електронній формі шляхом надсилання до електронного кабінету у порядку, визначеному законом, а в разі відсутності електронного кабінету - рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

При цьому, згідно з частиною 7 статті 120 ГПК України учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання під час розгляду справи. У разі відсутності заяви про зміну місця проживання ухвала про повідомлення чи виклик надсилається учасникам судового процесу, які не мають офіційної електронної адреси, та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв`язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, за останньою відомою суду адресою і вважається врученою, навіть якщо відповідний учасник судового процесу за цією адресою більше не знаходиться або не проживає.

Відповідно до пунктів 4, 5 частини 6 статті 242 ГПК України днем вручення судового рішення є: день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду; день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

Враховуючи своєчасне направлення відповідачу за адресою його місцезнаходження копій ухвал у даній справі, у тому числі ухвали від 05.01.2024, якою було повідомлено про дату призначеного на 12.01.2024 судового засідання, та за відсутності у суду відомостей про наявність у відповідача іншої адреси, суд приходить до висновку про належне повідомлення даного учасника справи про дату, час і місце судового засідання.

Пунктом 1 частини 3 статті 202 ГПК України встановлено, що у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи, якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання.

Частиною 9 статті 165 ГПК України встановлено, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

За таких обставин, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними матеріалами та за відсутності представника відповідача.

З`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, всебічно і повно дослідивши надані до матеріалів справи докази, суд встановив наступне.

Згідно з частиною 1 статті 56 Закону України "Про ринок електричної енергії" поста чання електричної енергії споживачам здійснюється електропостачальниками, які отри мали відповідну ліцензію, за договором постачання електричної енергії споживачу.

Відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфе рах енергетики та комунальних послуг (далі - НКРЕКП) від 28.08.2018 №899 ТОВ "Співдружність Енерго" видано ліцензію на право провадження господарської діяль ності з постачання електричної енергії споживачу.

Пунктом 3.2.1 Правил роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими Постановою НКРЕКП від 14.06.2018 р. №312 (далі - Правила), передбачено, що електропостачальники, які постачають електричну енергію споживачам на роздрібному ринку, мають самостійно розробити форму відповідного договору на основі примірного чи типового договору, який є додатком до цих Правил. Розроблені форми договорів електропостачальники мають оприлюднювати па своїх офіційних веб-сайтах.

Відповідно до п. 3.2.5 Правил укладення споживачем договору про постачання електричної енергії споживачу відбувається шляхом приєднання споживача до договору на умовах обраної споживачем комерційної пропозиції, для чого споживач подає такому електропостачальнику заяву-приєднання.

Згідно з п. 3.2.9 Правил за наявності публічних комерційних пропозицій електропостачальник розміщує на веб сайті та в центрах обслуговування споживачів бланк заяви-приєднання до договору постачання електричної енергії споживачу.

Публічний договір постачання електричної енергії споживачу, комерційні пропозиції та заява-приєднання розміщені на офіційному сайті ТОВ "Співдружність Енерго" http://senergo.com.ua/

01 грудня 2020 року між позивачем, як постачальником, та відповідачем, як споживачем, ук ладено договір про постачання електричної енергії споживачу №14307759/ПЕ/12/2020 (надалі - Договір).

Відповідно до п.1.1 Договору він є публічним договором приєднання, який встановлює порядок та умови постачання електричної енергії як товарної продукції споживачу постачальником та укладається з урахуванням статей 633, 634, 641, 642 ЦК України шляхом приєднання споживача до цього договору згідно із заявою-приєднання, яка є додатком до цього договору.

За цим договором постачальник продає електричну енергію споживачу для забезпечення потреб електроустановок споживача, а споживач оплачує постачальнику вартість викорис таної (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього дого вору (пункт 2.1 Договору).

Пунктом 3.1 Договору передбачено, що датою початку постачання електричної енергії споживачу є дата, зазначена в заяві-приєднанні, яка є додатком 1 до цього договору, якщо інша дата не визначена комерційною пропозицією, але в будь-якому випадку не раніше строку початку дії договору.

Згідно з пунктом 5.1 Договору споживач розраховується з постачальником за електричну енергію за цінами, що визначаються відповідно до механізму визначення ціни електричної енергії, згідно з обраною споживачем комерційною пропозицією, яка є додатком 2 до цього договору.

Відповідно до пункту 5.2 Договору спосіб визначення ціни (тарифу) електричної енергії зазначається в комерційній пропозиції постачальника. Для одного об`єкта споживання (площадки вимірювання) застосовується один спосіб визначення ціни електричної енергії.

Розрахунковим періодом за цим договором є календа рний місяць (пункт 5.5 Договору).

Пунктом 5.6 Договору встановлено, що розрахунки споживача за договором здійсню ються на поточний рахунок постачальника, зазначений у розділі 13 цього договору.

За умовами п. 5.7 Договору оплата рахунка постачальника за договором має бути здійс нена споживачем у строк, визначений у рахунку, який не може бути меншим 5 робочих днів з моменту отримання його споживачем, або протягом 5 робочих днів від дати, зазначеної у комерційній пропозиції щодо оплати рахунку, оформленого споживачем.

Цей договір укладається на строк, зазначений в комерційній пропозиції, яку обрав спо живач, та набуває чинності з дати подання споживачем заяви-приєднання, яка є додатком 1 до договору та сплати рахунку (квитанції) постачальника (п. 13.1 Договору).

Відповідач приєднався до умов договору на підставі поданої заяви-приєднання (додаток №1 до договору) на умовах комерційної пропозиції №6 з 01.04.2020, яка є додатком 2 до договору.

Згідно з Комерційною пропозицією №6:

- Спосіб оплати: оплата електричної енергії здійснюється споживачем за фактично відпущену електричну енергію згідно з даними комерційного обліку. Оплата здійснюється на поточний рахунок постачальника зазначений у Договорі або розрахункових документах до 15 числа місяця наступного за розрахунковим. Нарахована сума підлягає безумовній оплаті споживачем не пізніше 5 робочих днів з дня отримання рахунку;

- Термін надання рахунку за спожиту електричну енергію та термін його оплати: оплата рахунка постачальника за Договором має бути здійснена споживачем у строки, визначені в рахунку, але не більше 5 робочих днів від дати його отримання споживачем;

- Термін дії Договору: договір набирає чинності з дня наступного за днем отримання заяви-приєднання споживача і діє до моменту початку постачання електричної енергії споживачу іншим постачальником;

- Інші умови: інформування споживача, з яким укладено Договір, про зміни в умовах Договору, про закінчення терміну дії, зміну тарифів, суми до сплати по рахунках, виставлених згідно з умовами Договору, строки їх оплати, про відключення за несплачену заборгованість, іншу інформацію, яка стосується взаємовідносин Сторін або може бути корисною для Споживача, може здійснюватися шляхом направлення відповідної інформації: засобами електронного зв`язку на електронну адресу вказану у заяві-приєднання до умов договору, офіційним листом, на поштову адресу зазначену у заяві-приєднання до умов договору, в центрах обслуговування споживачів, тощо.

На виконання умов Договору позивачем здійснювалось постачання електричної енергії у період січень 2020 року - серпень 2023 року на загальну суму 1469643,49грн., що підтверджується доданими до позовної заяви актами купівлі-продажу електричної енергії: за січень 2021 року №30 від 31.01.2021р. на суму 41 860,63 грн. у кількості 13 137кВт*год; за лютий 2021 року №157 від 28.02.2021р. на суму 40 410,44 грн. у кількості 11 934 кВт*год; за березень 2021 року №184 від 31.03.2021р. на суму 32301,73 грн. у кількості 10 682 кВт*год; за квітень 2021 року №328 від 30.04.2021р. на суму 24 413,82 грн. у кількості 7 780 кВт*год; за травень 2021 року №413 від 31.05.2021р. на суму 15 481,51 грн. у кількості 5 987 кВт*год; за червень 2021 року №499 від 30.06.2021р. на суму 17 737,11 грн. у кількості 5 683 кВт*год; за липень 2021 року №592 від 31.07.2021р. на суму 23 899,28 грн. у кількості 7 806 кВт*год; за серпень 2021 року №720 від 31.08.2021р. на суму 25 056,66 грн. у кількості 6306кВт*год; за вересень 2021 року №784 від 30.09.2021р. на суму 19 607,42 грн. у кількості 4 750 кВт*год; за жовтень 2021 року №889 від 31.10.2021р. на суму 23008,39грн. у кількості 4 924 кВт*год; за листопад 2021 року №1030 від 30.11.2021р. на суму 44 847,62 грн. у кількості 8 517 кВт*год; за грудень 2021 року №1132 від 31.12.2021р. на суму 73 919,35 грн. у кількості 14 662 кВт*год; за січень 2022 року №22 від 31.01.2022р. на суму 86 264,90 грн. у кількості 17 424 кВт*год; за лютий 2022 року №207 від 28.02.2022р. на суму 64 879,82 грн. у кількості 15 737 кВт*год; за березень 2022 року №311 від 31.03.2022р, на суму 38 140,74 грн. у кількості 8785 кВт*год; за червень 2022 року №640 від 30.06.2022р. на суму 54 010,43 грн. у кількості 12 322 кВт*год; за липень 2022 року №746 від 31.07.2022р. на суму 23 039,77 грн. у кількості 4 833 кВт*год; за серпень 2022 року №856 від 31.08.2022р. на суму 20159,21грн. у кількості 3 923 кВт*год; за вересень 2022 року №918 від 30.09.2022р. на суму 21 368,49 грн. у кількості 3 796 кВт*год; за жовтень 2022 року №983 від 31.10.2022р. на суму 0,00 грн. у кількості 0 кВт*год; за листопад 2022 року №1173 від 30.11.2022р. на суму 0,00 грн. у кількості 0 кВт*год; за грудень 2022 року №1282 від 31.12.2022р. на суму 0,00 грн. у кількості 0 кВт*год; за січень 2023 року №57 від 31.01.2023р. на суму 0,00 грн. у кількості 0 кВт*год; за лютий 2023 року №176 від 28.02.2023р. на суму 0,00 грн. у кількості 0 кВт*год; за березень 2023 року №266 від 31.03.2023р. на суму 508 371,00 грн. у кількості 87 858 кВт*год; за квітень 2023 року №340 від 30.04.2023р. на суму 80 470,30 грн. у кількості 14 696 кВт*год; за травень 2023 року №432 від 31.05.2023 на суму 57 060,30 грн. у кількості 10 200 кВт*год, за червень 2023 року №511 від 30.06.2023р. на суму 62 706,68 грн. у кількості 10 228 кВт*год; за липень 2023 року №602 від 31.07.2023р. на суму 37 020,11 грн. у кількості 5 169 кВт*год; за серпень 2023 року № 687 від 31.08.2023 на суму 33 607,78 грн у кількості 4 245кВт*год.

З вказаних актів, за січень, лютий, березень 2021р. підписані постачальником та споживачем, акти за квітень 2021р. - серпень 2023р. підписані лише позивачем. В той же час, споживання відповідачем електричної енергії у вищевказаних обсягах підтверджуються наявним у справі листом АТ "Харківобленерго" №56к-01/04-39996 від 02.10.2023.

Також позивачем додано до матеріалів позову сформовані рахунки за спожиту електричну енергію: за січень 2021 року №30 від 31.01.2021р. на суму 41 860,63 грн., за лютий 2021 року №157 від 28.02.2021р. на суму 40 410,44 грн., за березень 2021 року №184 від 31.03.2021р. на суму 32 301,73 грн., за квітень 2021 року №277 від 30.04.2021р. на суму 24 413,82 грн., за травень 2021 року №413 від 31.05.2021р. на суму 15 481,51 грн., за червень 2021 року №499 від 30.06.2021р. на суму 17737,11грн., за липень 2021 року №592 від 31.07.2021р. на суму 23 899,28 грн., за серпень 2021 року №720 від 31.08.2021р. на суму 25056,66 грн., за вересень 2021 року №784 від 30.09.2021р. на суму 19 607,42 грн., за жовтень 2021 року №889 від 31.10.2021р. на суму 23 008,39 грн., за листопад 2021 року №1030 від 30.11.2021р. на суму 44847,62грн. за грудень 2021 року №1132 від 31.12.2021р. на суму 73 919,35 грн., за січень 2022 року №22 від 31.01.2022р. на суму 86 264,90 грн., за лютий 2022 року №207 від 28.02.2022р. на суму 64 879,82 грн., за березень 2022 року №311 від 31.03.2022р. на суму 38 140,74 грн., за червень 2022 року №640 від 30.06.2022р. на суму 54 010,43 грн., за липень 2022 року №746 від 31.07.2022р. на суму 23 039,77грн., за серпень 2022 року №856 від 31.08.2022р. на суму 20 159,21 грн., за вересень 2022 року №918 від 30.09.2022р. на суму 21 368,49 грн., за жовтень 2022 року №983 від 31.10.2022р. на суму 0,00 грн., за листопад 2022 року №1173 від 30.11.2022р. на суму 0,00 грн., за грудень 2022 року №1282 від 31.12.2022р. на суму 0,00 грн., за січень 2023 року №57 від 31.01.2023р. на суму 0,00 грн., за лютий 2023 року №176 від 28.02.2023р. на суму 0,00 грн., за березень 2023 року №266 від 31.03.2023р. на суму 508 371,00 грн., за квітень 2023 року №340 від 30.04.2023р. на суму 80 470,30 грн., за травень 2023 року №432 від 31.05.2023р. на суму 57 060,30 грн., за червень 2023 року №511 від 30.06.2023р, на суму 62 706,68 грн., за липень 2023 року №602 від 31.07.2023р. на суму 37 020,11 грн., за серпень 2023 року № 687 від 31.08.2023 на суму 33 607,78 грн.

Як зазначалося вище, у Комерційній пропозиції №6 сторони погодили, що постачальник надає іншу інформацію, яка стосується взаємовідно син сторін та/або може бути використаною для споживача, шляхом направлення відповід ної інформації одним із наступних способів: засобами електронного зв`язку на електронну адресу вказану споживачем, в місцях обслуговування клієнтів, офіційним листом на по штову адресу, зазначену у заяві-приєднанні, тощо.

Так, вищевказані акти та рахунки були направлені споживачу на його юридичну адресу, відомості щодо якої внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, а також на електронну адресу, що підтверджується скріншотом екрана.

Відповідач в порушення умов договору та Комерційної пропозиції до нього свої зо бов`язання з оплати фактично отриманої та спожитої за заявлений період електричної ене ргії виконав частково, внаслідок чого у нього виникла заборгованість в розмірі 1225582,86грн.

Враховуючи невиконання відповідачем своїх договірних зобов`язань, позивач звернувся до Господарського суду Харківської області з даним позовом, у якому просить стягнути з відповідача на свою користь 1225582,86грн. основного боргу.

Частиною 1 статті 275 Господарського кодексу України за договором енергопостачання енергопостачальне підприємство (енергопостачальник) відпускає електричну енергію, пару, гарячу і перегріту воду (далі - енергію) споживачеві (абоненту), який зобов`язаний оплатити прийняту енергію та дотримуватися передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного обладнання, що ним використовується. Окремим видом договору енергопостачання є договір постачання електричної енергії споживачу. Особливості постачання електричної енергії споживачам та вимоги до договору постачання електричної енергії споживачу встановлюються Законом України "Про ринок електричної енергії".

Статтею 526 ЦК України передбачено, що зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Судом встановлено, що позивач поставив відповідачу за період січень 2020 року - серпень 2023 року електричну енергію на загальну суму 1469643,49грн., яка була оплачена відповідачем лише частково, у зв`язку з чим у нього виникла заборгованість в розмірі 1225582,86грн.

Відповідно до статті 74 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Згідно статей 76, 77 ГПК України належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування. Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Відповідачем не надано суду та в матеріалах справи відсутні докази повної оплати спожитої за Договором електричної енергії.

Відповідно до статті 610 ЦК України порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Згідно з частиною 1 статті 612 ЦК України боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Частиною 1 статті 625 ЦК України встановлено, що боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання.

У зв`язку з цим, суд вважає позовні вимоги про стягнення 1225582,86грн. основного боргу законними, обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до пункту 3 частини 3 статті 2 ГПК України однією з основних засад (принципів) господарського судочинства є змагальність сторін.

Частиною 3 статті 13 ГПК України встановлено, що кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом.

Суд наголошує, що відповідно до частини 4 статті 13 ГПК України кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Таким чином, оскільки відповідач не надав суду жодних доказів, які б спростовували наведені у позові обставини, судом здійснено розгляд справи з урахуванням наявних у ній матеріалів, які підтверджують правомірність вимог позивача.

Відповідно до статті 129 Господарського процесуального кодексу України судовий збір покладається на відповідача.

Керуючись статтями 129, 237, 238, 240 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з Державного підприємства "Південний державний проектно-конструкторський та науково-дослідний інститут авіаційноїпромисловості" (61023, м.Харків, вул.Сумська, буд.130-А, код 14307759) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Співдружність Енерго" (69068, м.Запоріжжя, пр.Моторобудівників, буд.42-А, офіс 117, код 42165732) 1 225 582,86грн. основного боргу, 18383,74грн. судового збору.

Видати наказ після набрання рішенням законної сили.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Східного апеляційного господарського суду протягом двадцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повне рішення складено "22" січня 2024 р.

СуддяМ.В. Калантай

Дата ухвалення рішення12.01.2024
Оприлюднено24.01.2024
Номер документу116454238
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 1 225 582,86грн

Судовий реєстр по справі —922/4326/23

Ухвала від 22.01.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Калантай М.В.

Рішення від 12.01.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Калантай М.В.

Ухвала від 05.01.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Калантай М.В.

Ухвала від 06.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Калантай М.В.

Ухвала від 15.11.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Калантай М.В.

Ухвала від 03.11.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Калантай М.В.

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Калантай М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні