Ухвала
від 23.01.2024 по справі 452/3674/23
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/3674/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про повернення судового збору

23 січня 2024 року м.Самбір

Суддя Самбірського міськрайонного суду Львівської області Кущ Т.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 про повернення судового збору, -

В С Т А Н О В И В :

07 вересня 2023 року заявник ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою, в якій прохала встановити факт належності її матері ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , свідоцтва про право власності на частку будинку АДРЕСА_1 , посилаючись на те, що прізвище померлої у свідоцтві про право власності « ОСОБА_3 » не збігається з прізвищем у свідоцтві про смерть « ОСОБА_3 », а відтак вона не може успадкувати майно, яке їй заповіла мати.

Ухвалою Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 12 вересня 2023 року вищевказану заявуОСОБА_1 повернуто заявнику.

Разом з тим, 22 січня 2024 року до канцелярії суду від ОСОБА_1 надійшла письмова заява про повернення сплаченого нею судового збору за подання до суду заяви.

Ознайомившись із вищезазначеною заявою та з матеріалами справи, суд дійшов висновку, що подана заява щодо повернення судового збору підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

При подачі заяви до суду ОСОБА_1 сплачено на розрахунковий рахунок НОМЕР_1 згідно з квитанцією №64 від 07 вересня 2023 року судовий збірв розмірі536 грн. 80 коп..

Згідно ч.2ст.133Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.7 Закону України «Про судовий збір» від 08 липня 2011 року №3674-VI із змінами та доповненнями (далі Закон), сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги.

Частиною 5 статті 7 вищевказаного Закону передбачено, що повернення сплаченої суми судового збору здійснюється в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади із забезпечення реалізації державної фінансової політики.

На підставі викладеного, керуючись ст.133 ЦПК України, ст.7 Закону України «Про судовий збір», суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Заяву ОСОБА_1 про повернення сплаченого заявником судового збору, - задовольнити.

Повернути ОСОБА_1 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 ,реєстраційний номероблікової карткиплатника податків НОМЕР_2 ) судовий збір у розмірі 536 (п`ятисот тридцяти шести) гривень 80 (вісімдесяти) копійок, сплачений згідно з квитанцією №64 від 07вересня 2023 року.

Повернення сплаченої суми судового збору здійснити в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади із забезпечення реалізації державної фінансової політики.

Ухвала, що постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвалу можебути оскаржено в апеляційному порядку безпосередньо до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Т.М. Кущ

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено24.01.2024
Номер документу116458251
СудочинствоЦивільне
Сутьповернення судового збору

Судовий реєстр по справі —452/3674/23

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні