Ухвала
від 22.01.2024 по справі 522/635/24
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/635/24

Провадження № 2/522/2227/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

22 січня 2024 року м. Одеса

Суддя Приморськогорайонного судуміста ОдесиПавлик І.А.,розглянувши матеріалисправи запозовом Споживчого товариства «Центр», до Приморської районної адміністрації Одеської міської ради, третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна сторонівідповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Мелком» про встановлення факту, що має юридичне значення,

ВСТАНОВИВ:

15.01.2024 до суду надійшла позовна заява СТ «Центр», до Приморської районної адміністрації ОМР, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - ТОВ «Мелком» про встановлення факту, що має юридичне значення.

Відповідно доч. 1 ст. 30 ЦПК України позови, які виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини.

Відповідно до вимог ст. 19ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного), окремого провадження.

Судом встановлено, що позовну заяву подано із додержанням вимог, викладених у ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Враховуючи предмет позову, характер спірних правовідносин, склад учасників та предмет доказування, суд вважає за можливе відкрити провадження у справі та розглянути її за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 19, 175, 177-180, 187, 190, 260, 261, 274, 279 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом Споживчого товариства «Центр», до Приморської районної адміністрації Одеської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Мелком» про встановлення факту, що має юридичне значення.

Призначити проведення підготовчого судового засідання на 13 год.20хв.22лютого 2024року в приміщенні суду за адресою: 65029, м.Одеса, вул. Балківська, 33, зал № 223.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо надати суду), що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст.178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст.178 ЦПК України).

Встановити позивачу з дня отримання відзиву на позовну заяву десятиденний строк для подання відповіді на відзив у відповідності зі ст. 179 ЦПК України.

Встановити відповідачу з дня отримання відповіді на відзив десятиденний строк для подання заперечення на відповідь на відзив у відповідності зі ст. 180 ЦПК України.

Роз`яснити сторонам,що відповіднодо ст.189ЦПК Українисуд призначаєпідготовче судовезасідання зметою остаточноговизначення предметаспору тахарактеру спірнихправовідносин,позовних вимогта складуучасників судовогопроцесу; з`ясуваннязаперечень протипозовних вимог; визначенняобставин справи,які підлягаютьвстановленню,та зібраннявідповідних доказів; вирішеннявідводів; визначенняпорядку розглядусправи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Роз`яснититретій особі,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету спору,що згідноз ч.6ст.53ЦПК Українивона маєправа таобов`язки,визначені устатті 43цього Кодексута їїправо податиписьмові поясненнящодо позову,в якихслід викластисвої аргументиі міркуванняна підтримкуабо запереченняпроти позову.

Повідомити учасників справи, що вони можуть отримати інформацію щодо справи в мережі Інтернет за веб-адресою: http://pm.od.court.gov.ua/sud1522/.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Одночасно з копією даної ухвали надіслати відповідачу та третій особі копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя І.А. Павлик

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено24.01.2024
Номер документу116469709
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —522/635/24

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні