Ухвала
від 22.01.2024 по справі 396/2326/23
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 396/2326/23

Провадження № 2/396/112/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

22.01.2024 року м. Новоукраїнка

Суддя Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області Русіна Алла Анатоліївна, перевіривши виконання вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України по цивільній справі № 396/2326/23 за позовом ОСОБА_1 , інтереси якої представляє адвокат Руденко Ганна Валентинівна, до Новогродівської міської ради Покровського району Донецької області, третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Новоукраїнська державна нотаріальна контора про визнання права власності на нерухоме майно,-

ВСТАНОВИВ :

Позивач звернулась до суду з позовом до Новогродівської міської ради Покровського району Донецької області, третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Новоукраїнська державна нотаріальна контора про визнання права власності на нерухоме майно.

Ухвалою суду від 13.12.2023 року позовну заяву залишено без руху, надано строк для усунення недоліків.

26.12.2023 року, на виконання ухвали суду, від представника позивача через канцелярію суду надійшли документи, які вимагались судом з метою вирішення питання про відкриття провадження у справі.

Позовну заяву подано і оформлено з додержанням вимог ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Перешкод для відкриття провадження у справі, передбачених ст. 185, 186 ЦПК України немає.

Справа підсудна Новоукраїнському районному суду Кіровоградської області.

Згідно з ч. 1, 2 ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

За змістом ч. 1 ст. 11 ЦПК України суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Частиною 4 ст. 19 ЦПК України для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні, передбачене загальне позовне провадження.

Тому, враховуючи зміст позовних вимог, визнаю за необхідне прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглянути в порядку загального позовного провадження.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 2, 11, 19, 175, 177, 183, 187, 274, 277, 353, ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити загальне позовне провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , інтереси якої представляє адвокат Руденко Ганна Валентинівна, до Новогродівської міської ради Покровського району Донецької області, третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Новоукраїнська державна нотаріальна контора про визнання права власності на нерухоме майно.

Призначити справу до розгляду в підготовчому засіданні в приміщенні Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області (м. Новоукраїнка, вул.Соборна, 34) на 21.02.2024 року о 13.15 год.

Витребувати у державного нотаріуса Новоукраїнської районної державної нотаріальної контори Шевченко Н.Г. належним чином завірену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до частини п`ятої ст. 272 ЦПК України.

Згідно ст. ст. 178, 191 ЦПК України відповідач має право в п`ятнадцятиденний строк із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надіслати: 1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; 2) позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснити сторонам, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення .

Роз`яснити позивачу право подати до суду заяву про залучення в якості співвідповідача чи третьої особи до підготовчого судового засідання .

В п`ятиденний строк позивач має право подати відповідь на відзив, а відповідач - заперечення. Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження.

Виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі, тощо.

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Третім особам надати пояснення в строк п`ять днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадженняу справі, згідно ст. 192 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за адресою: http://nu.kr.court.gov.ua/sud1116.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: А. А. Русіна

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116472970
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —396/2326/23

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Русіна А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні