Ухвала
від 22.01.2024 по справі 876/84/23
ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

22.01.2024 м.Дніпро Справа № 876/84/23

Центральний апеляційний господарський суд у складі головуючого судді: Іванова О.Г. (доповідача),

секретар судового засідання: Логвіненко І.Г.

Представники сторін:

не з`явилися;

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Приватного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група" (у складі третейських суддів: головуючого - Терещенко О.В., судді-доповідача - Палій Є.А., судді - Манелюка Д.В.) від 04.11.2023 у справі №14/8К-22

за позовом Приватного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат", м. Кривий Ріг Дніпропетровської області

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕМП КР", м. Кривий Ріг Дніпропетровської області

про стягнення 417 858,95 грн, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група" у складі третейських суддів: головуючого - Терещенко О.В., судді-доповідача - Палій Є.А., судді - Манелюка Д.В., від 04.11.2023 у справі № 14/8К-22 позов Приватного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат", м. Кривий Ріг Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕМП КР", м. Кривий Ріг Дніпропетровської області про стягнення 417 858,95 грн, - задоволено частково.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕМП КР" на користь Приватного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" 224 473,99 грн - основного боргу з орендної плати за договором оренди майна №20-50-11 від 10.01.2017, 66070,00 грн пені за порушення строку внесення орендної плати за договором оренди майна №20-50-11 від 10.01.2017

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕМП КР" на користь Приватного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" 2905,44 грн витрат, пов`язаних з вирішенням спору третейським судом.

В іншій частині позовних вимог - відмовлено.

22.12.2023 на адресу Центрального апеляційного господарського суду від Приватного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" через підсистему ЄСІТС "Електронний суд" надійшла заява про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група" у складі третейських суддів: головуючого - Терещенко О.В., судді-доповідача - Палій Є.А., судді - Манелюка Д.В., від 04.11.2023 у справі № 14/8К-22.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 08.01.2024 для розгляду справи визначений головуючий суддя - Іванов О.Г. (доповідач).

Ухвалою від 12.01.2024 прийнято до розгляду заяву Приватного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група" від 04.11.2023 у справі № 14/8К-22; судове засідання призначено на 22.01.2024 на 12:15 годину.

Вказану ухвалу направлено відповідачу та третейському суду рекомендованою кореспонденцією, заявнику надіслано до електронного кабінету ЄСІТС.

17.01.2024 до суду через підсистему ЄСІТС «Електронний суд» надійшло клопотання представника заявника (позивача) - адвоката Савельєвої Тамари Джанібеківни, про її участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

На дату судового засідання запитувана третейська справа №14/8К-22 до суду не надійшла.

Згідно ч.11 ст.270 ГПК України суд апеляційної інстанції відкладає розгляд справи в разі неявки у судове засідання учасника справи, стосовно якого немає відомостей щодо його повідомлення про дату, час і місце судового засідання, або за його клопотанням, коли повідомлені ним причини неявки будуть визнані судом поважними.

За приписами ч.2 ст.354 ГПК України при розгляді заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду за клопотанням однієї із сторін господарський суд витребовує справу з постійно діючого третейського суду, в якому вона зберігається. Справа має бути направлена до господарського суду протягом п`яти днів від дня надходження вимоги. У такому разі строк розгляду заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду продовжується до тридцяти днів з дня її надходження до суду.

З огляду на ненадходження третейської справи до Центрального апеляційного господарського суду на дату судового засідання, з метою об`єктивного повного та всебічного розгляду заяви, дотримання рівності сторін та змагальності процесу, Центральний апеляційний господарський суд дійшов висновку, що розгляд заяви потрібно відкласти.

З урахуванням заявленого раніше у справі клопотання позивача щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції, суд апеляційної інстанції наступне судове засідання вирішив здійснювати у такому ж режимі.

Враховуючи зазначені обставини, керуючись ст.ст.234, 235, ч.11, ч.13 статті 270, ч.2 ст.354 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Розгляд заяви Приватного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група" від 04.11.2023 у справі № 14/8К-22 відкласти на 05.02.2024 на 11:00 год.

Засідання відбудеться в приміщенні Центрального апеляційного господарського суду за адресою: м. Дніпро, пр. Д. Яворницького, 65, в залі засідань № 209.

Повторно витребувати у Постійно діючого Регіонального Третейського суду України при Асоціації "Регіональна правова група" третейську справу № 14/8К-22 за позовом Приватного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат", м. Кривий Ріг Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕМП КР", м. Кривий Ріг Дніпропетровської області про стягнення 417 858,95 грн.

Провести судове засідання у справі №876/84/23 із представником Приватного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" адвокатом Савельєвою Тамарою Джанібеківною, призначене на 05.02.2024 на 11:00 у приміщенні Центрального апеляційного господарського суду (зал судового засідання №209) в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в системі відеоконференцзв`язку "EasyCon" (https://vkz.court.gov.ua/). Інструкція участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon" знаходиться за вебпосиланням: https://easycon.com.ua/vkz_help_uk-ua.pdf.

Попередити сторін, що відповідно до частини 5 статті 197 ГПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

З урахуванням запровадження воєнного стану в Україні:

- повідомити інших учасників справи про можливість участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції, у тому числі поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та про можливість подати процесуальні документи (заяви, клопотання, відзиви тощо) на електронну адресу суду (inbox@сag.court.gov.ua), через особистий кабінет в системі "Електронний суд", поштою, факсом або дистанційні засоби зв`язку, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі з використанням власного кваліфікованого електронного підпису, прирівняного до власноручного підпису з урахуванням вимог Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг" та Закону України "Про електронні довірчі послуги";

- учасникам провадження у справі, які бажають прийняти участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, необхідно не пізніше 01.02.2024 надати суду електронну адресу, яка буде використана для реєстрації в системі відеоконференцзв`язку, а також документи, що посвідчують особу, що прийматиме участь в судовому засіданні, та підтверджують її повноваження; номер телефону для зв`язку з судом; відмітку про наявність або відсутність електронного підпису.

Довести до відома учасників справи, що нез`явлення їх представників, належним чином повідомлених, в судове засідання не є перешкодою для розгляду заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду по суті.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання та оскарженню не підлягає.

Інформацію по справі учасники справи можуть отримати на сторінці Центрального апеляційного господарського суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою https://court.gov.ua/fair/sud4876/ або переглянути процесуальні документи по справі на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/

Головуючий суддя О.Г. Іванов

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116478079
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —876/84/23

Судовий наказ від 04.03.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Ухвала від 22.01.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Ухвала від 12.01.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні