Ухвала
від 22.01.2024 по справі 924/1109/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

"22" січня 2024 р.м. Хмельницький Справа № 924/1109/23

Господарський суд Хмельницької області у складі:

суддя Крамар С.І., розглянувши матеріали справи

за заявою Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м. Хмельницький

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТСЦ ПОДІЛЛЯ", с. Розсоша Хмельницького району Хмельницької області

про відкриття провадження у справі про банкрутство (заява Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м. Хмельницький про визнання кредиторських вимог)

ВСТАНОВИВ:

18.10.2023 до Господарського суду Хмельницької області надійшла заява Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м. Хмельницький до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТСЦ ПОДІЛЛЯ", с. Розсоша Хмельницького району Хмельницької області про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Ухвалою суду від 13.11.2023 прийнято заяву Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м. Хмельницький до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТСЦ ПОДІЛЛЯ", с. Розсоша Хмельницького району Хмельницької області про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду та призначено підготовче засідання по справі.

Ухвалою Господарського суду Хмельницької області від 21.12.2023 відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ТСЦ ПОДІЛЛЯ", введено процедуру розпорядження майном, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Аверкина В.В.

22.12.2023, з метою виявлення кредиторів боржника та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, на офіційному веб-порталі судової влади України було оприлюднено повідомлення про відкриття провадження про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ТСЦ ПОДІЛЛЯ", за №72159.

17.01.2024 до господарського суду надійшла заява №549/5/22-01-13-02-10 від 15.01.2024 Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м. Хмельницький про визнання додаткових кредиторських вимог на загальну суму 824 793,19грн.

Дослідивши подану кредиторську заяву, суд зазначає наступне.

Згідно положень ст. 45 КУзПБ конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Заява кредитора має містити: найменування господарського суду, до якого подається заява; найменування боржника, його місцезнаходження, ідентифікаційний код юридичної особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків, або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті); ім`я або найменування кредитора, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків, або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті); розмір вимог кредитора до боржника з окремим зазначенням суми неустойки (штрафу, пені); виклад обставин, що підтверджують вимоги до боржника, та їх обґрунтування; відомості про наявність заставного майна боржника, яке є забезпеченням вимог; перелік документів, що додаються до заяви.

До заяви в обов`язковому порядку додаються:

1) докази сплати судового збору;

2) докази надсилання копії заяви боржнику і розпоряднику майна;

3) документи, що підтверджують грошові вимоги до боржника.

Заява підписується кредитором або його уповноваженим представником. Господарський суд зобов`язаний прийняти заяву кредитора, подану з дотриманням вимог цього Кодексу та Господарського процесуального кодексу України, про що постановляється ухвала, в якій зазначається дата попереднього засідання суду.

Судом встановлено, що кредиторська заява Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м. Хмельницький вищевказаним вимогам Закону не відповідає.

Як вбачається із поданих до заяви матеріалів, в якості доказів направлення боржнику і розпоряднику майна заяви Головне управління ДПС у Хмельницькій області надало опис вкладення у цінний лист від 15.01.2024, який не містить в переліку самої заяви з додатковими грошовими вимогами до боржника на суму 824 793,19грн. Так, в описі вкладення зазначено лише про надсилання додатків до заяви в кількості 4 документів з їх поіменним переліком.

З огляду на зазначене, заявник не надав суду належних та допустимих доказів, що підтверджували б відправлення копії заяви і доданих до неї документів боржнику і розпоряднику майна.

Відповідно до положень ч.1 ст.46 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд не пізніше п`яти днів з дня надходження заяви конкурсного кредитора здійснює перевірку її відповідності вимогам цього Кодексу. У разі, якщо заяву конкурсного кредитора подано без дотримання вимог цього Кодексу, господарський суд письмово повідомляє заявника про недоліки заяви та строк, протягом якого він зобов`язаний їх усунути.

Отже, судом встановлено, що заявником було допущено недоліки при поданні кредиторської заяви до суду, які потребують усунення у розумний строк шляхом зазначення відомостей та надання суду документів, визначених у ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства.

Судом звернуто увагу, що в разі не усунення всіх недоліків у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із відповідною заявою на підставі ч. 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України.

На підставі викладеного, керуючись ст. 45, 46, 122 Кодексу України з процедур банкрутства та ст.ст. 3, 12, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління ДПС у Хмельницькій області, м. Хмельницький №549/5/22-01-13-02-10 від 15.01.2024 про визнання додаткових кредиторських вимог залишити без руху.

Встановити заявнику (кредитору) - Головному управлінню ДПС у Хмельницькій області м. Хмельницький, строк у десять днів з дня вручення ухвали суду на усунення недоліків заяви, зазначених в ухвалі.

Роз`яснити Головному управлінню ДПС у Хмельницькій області м. Хмельницький, що в разі не усунення всіх недоліків у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається заявнику згідно з ч.4 ст.174 Господарського процесуального кодексу України та ст. 38 Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвала складена та підписана 22.01.2024 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

СуддяКрамар С.І.

Віддруковано 2 прим.:

1- до справи;

2 - ГУ ДПС у Хмельницькій області (29000, м. Хмельницький, вул. Пилипчука, 17) надіслати в ел. кабінет та на е-пошту km.official@tax.gov.ua

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116479855
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання кредиторських вимог

Судовий реєстр по справі —924/1109/23

Постанова від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 03.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 28.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 28.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 28.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 07.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні