Ухвала
від 23.01.2024 по справі 460/642/24
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

23 січня 2024 року Рівне№460/642/24Суддя Рівненського окружного адміністративного суду С.А. Борискін, після одержання позовної заяви:

ОСОБА_1 до Зарічненського районного суду Рівненської області, керівника апарату Зарічненського районного суду Рівненської області Шостакевич Надії Василівни про визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинення певних дій,В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Зарічненського районного суду Рівненської області, керівника апарату Зарічненського районного суду Рівненської області Шостакевич Надії Василівни , в якому просила:

-визнати протиправною бездіяльність керiвника апарату Зарічненського районного суду Рівненської області Шостакевич Н.В. щодо не встановлення надбавки за інтенсивність праці та непреміювання за грудень 2023 року помічника судді Зарічненського районного суду Рівненської області Хвалько Маргарити Михайлівни;

-зобов`язати керівника апарату Зарічненського районного суду Рівненської області внести зміни до наказу керівника апарату Зарічненського районного суду Рівненської області вiд 22.12.2023 № 47-К-а "Про встановлення надбавки за інтенсивність праці працівникам патронатної служби" та вирішити питання щодо встановлення надбавки за iнтенсивність праці за грудень 2023 року помічнику судді Зарічненського районного суду Рівненської області ОСОБА_1 ;

-зобов`язати керівника апарату Зарічненського районного суду Рівненської області внести змiни до наказу керiвника апарату Зарічненського районного суду Рівненської області вiд 22.12.2023 № 49-К-а "Про преміювання працівників патронатної служби Зарічненського районного суду Рівненської області" та вирішити питання щодо преміювання за грудень 2023 року помічника судді Зарічненського районного суду Рівненської області Хвалько Маргарити Михайлівни.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та відповідає вимогам, встановленим ст.160, 161 КАС України.

Позовна заява подана у строк, встановлений законом.

Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства і вона подана з дотриманням правил підсудності.

Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлені цим Кодексом, відсутні.

Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Частиною 1 статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до вимог ст.12, 257 КАС України суд дійшов висновку, що дана адміністративна справа є справою незначної складності та підлягає розгляду у спрощеному позовному провадженні без виклику сторін у судове засідання.

Також суд враховує, що ч.2 ст.49 КАС України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

На переконання суду, з огляду на предмет і підстави позову, рішення в цій справі може вплинути на права та обов`язки Державної судової адміністрації України та Територіального управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області.

Таким чином, суд дійшов висновку про необхідність залучення таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Відповідно до вимог ч.3 ст.80 КАС України, суд вважає за необхідне зобов`язати відповідачів надати суду додаткові докази.

Керуючись ст.12, 80, 171, 257-261 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Зарічненського районного суду Рівненської області ( вул.Грушевського, 10, смт. Зарічне, Рівненська обл., Вараський р-н, 34000 ) , керівника апарату Зарічненського районного суду Рівненської області Шостакевич Надії Василівни ( вул.Грушевського, 10, смт. Зарічне, Рівненська обл., Вараський р-н, 34000 ) про визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинення певних дій.

Залучити до участі в адміністративній справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача:

1) Державну судову адміністрацію України (01021, м. Київ, вул. Липська, 18/5; код ЄДРПОУ 26255795)

2) Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області (33028, Рівненська обл., м.Рівне, вул. Симона Петлюри,10; код ЄДРПОУ 26259988).

Розгляд справи провести за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Встановити відповідачам строк для подання відзивів на позов тривалістю 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

У разі ненадання відповідачами відзивів у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Встановити третім особам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання до суду пояснень щодо позову.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзивів для подання відповідей на відзиви.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповідей на відзиви для подання заперечень.

У відповідності до вимог ч. 3 ст.162, 163, 164 КАС України одночасно з надісланням (наданням) відзиву, відповіді на відзив, заперечень, пояснень до суду, їхні копії та доданих до них документів повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Відповідно до вимог ч.3 ст. 80 КАС України зобов`язати відповідачів надати суду у строк подання відзиву:

-докази на підтвердження обґрунтованості та правомірності невстановлення надбавки за інтенсивність праці та непреміювання за грудень 2023 року помічника судді Зарічненського районного суду Рівненської області ОСОБА_1 ;

-докази на підтвердження несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи й порушення трудової дисципліни, що призвело до скасування надбавки за інтенсивність праці помічника судді Зарічненського районного суду Рівненської області ОСОБА_1 в грудні 2023 року;

-подання судді щодо відсотка преміювання помічника судді Зарічненського районного суду Рівненської області ОСОБА_1 за грудень 2023 року, а також докази узгодження керівником апарату відповідного подання;

-докази накладення/зняття дисциплінарних стягнень на помічника судді Зарічненського районного суду Рівненської області ОСОБА_1 ;

-докази на підтвердження перебування позивача у відпустці, докази тимчасової непрацездатності позивача у грудні 2023 року;

-належним чином засвідчені копії протоколу зборів трудового колективу Зарічненського районного суду Рівненської області №7.

Звернути увагу сторін, що відповідно до ч.9 ст.79 КАС України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1770.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати учасникам справи разом з витягом про їхні процесуальні права та обов`язки, встановлені ст.44, 47 КАС України. Відповідачам та третім особам також направити копію позову з додатками.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремо не оскаржується.

Суддя С.А. Борискін

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116483694
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —460/642/24

Ухвала від 02.02.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

Ухвала від 23.01.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні