Ухвала
від 02.02.2024 по справі 460/642/24
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

02 лютого 2024 року м. Рівне№460/642/24Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Борискіна С.А. розглянувши адміністративну справу за позовом

ОСОБА_1 доЗарічненського районного суду Рівненської області, керівник апарату Зарічненського районного суду Рівненської області Шостакевич Надії Василівни, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Державна судова адміністрація України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області про визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинення певних дій,В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Зарічненського районного суду Рівненської області, керівника апарату Зарічненського районного суду Рівненської області Шостакевич Надії Василівни, в якому просила:

-визнати протиправною бездіяльність керiвника апарату Зарічненського районного суду Рівненської області Шостакевич Н.В. щодо не встановлення надбавки за інтенсивність праці та непреміювання за грудень 2023 року помічника судді Зарічненського районного суду Рівненської області ОСОБА_1 ;

-зобов`язати керівника апарату Зарічненського районного суду Рівненської області внести зміни до наказу керівника апарату Зарічненського районного суду Рівненської області вiд 22.12.2023 № 47-К-а "Про встановлення надбавки за інтенсивність праці працівникам патронатної служби" та вирішити питання щодо встановлення надбавки за iнтенсивність праці за грудень 2023 року помічнику судді Зарічненського районного суду Рівненської області ОСОБА_1 ;

-зобов`язати керівника апарату Зарічненського районного суду Рівненської області внести змiни до наказу керiвника апарату Зарічненського районного суду Рівненської області вiд 22.12.2023 № 49-К-а "Про преміювання працівників патронатної служби Зарічненського районного суду Рівненської області" та вирішити питання щодо преміювання за грудень 2023 року помічника судді Зарічненського районного суду Рівненської області ОСОБА_1 .

Ухвалою суду від 23.01.2024 відкрито спрощене позовне провадження у справі. Залучено до участі в адміністративній справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Державну судову адміністрацію України, Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області.

31.01.2024 від позивача надійшла заява про залишення без розгляду її позову.

Розглянувши вказану заяву позивача, суд дійшов висновку, що така підлягає до задоволення, з огляду на наступне.

Частиною 3 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) передбачено диспозитивний принцип адміністративного судочинства, відповідно до якого кожна особа, яка звернулась за захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

За приписами п.5 ч.1 ст.240 КАС України, суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Частиною 2 статті 240 КАС України передбачено, що заява про залишення позову без розгляду може бути подана лише до початку розгляду справи по суті.

Відтак, вказана заява позивача підлягає задоволенню, а позов - залишенню без розгляду.

Підстави для розподілу судових витрат відповідно до ст.139 КАС України у суду відсутні.

Керуючись статтями 240, 241, 256, 295 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву позивача про залишення позову без розгляду задовольнити.

Позовну заяву у справі №460/642/24 залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала може бути оскаржена. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Повний текст ухвали складений дата 02 лютого 2024 року

Суддя С.А. Борискін

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116738421
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —460/642/24

Ухвала від 02.02.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

Ухвала від 23.01.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні