Ухвала
від 10.01.2024 по справі 478/2/24
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 478/2/24 Провадження № 2/478/84/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 січня 2024 року смт. Казанка

Суддя Казанківського районного суду Миколаївської області Іщенко Х.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Другого відділу державної виконавчої служби у Баштанському районі Миколаївської області Піденного міжрегіонального управління Мінстерства юстиції (м. Одеса), про зняття арешту із успадкованого майна, -

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача адвокат Зайка П.К., який діє в інтересах ОСОБА_1 звернувся до Казанківського районного суду Миколаївської області з вказаним позовом до Другого відділу ДВС у Баштанському районі Миколаївської області Піденного міжрегіонального управління Мінстерства юстиції (м. Одеса), ДВС у Баштанському районі Миколаївської області Піденного міжрегіонального управління Мінстерства юстиції (м. Одеса), про зняття арешту із успадкованого майна.

Позовна заява за змістом і формою відповідає загальним вимогам передбаченим в ст. 175, 177 ЦПК України.

Справа підсудна Казанківському районному суду Миколаївської області.

Враховуючи положення ст. ст. 274,276,277 ЦПК України, значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, суд вважає заможливе розглянути справу за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Керуючись ст.ст.185, 187-192, 274-279 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Другого відділу державної виконавчої служби у Баштанському районі Миколаївської області Піденного міжрегіонального управління Мінстерства юстиції (м. Одеса), про зняття арешту із успадкованого майна, яка буде розглядатися в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін за наявними у справі матеріалами.

Призначити судовезасідання на 13годину 05хвилин,23січня 2024року у приміщенні Казанківського районного суду Миколаївської області.

Під час підготовки справи до розгляду зобов`язати позивача ОСОБА_1 надати суду в строк до 23.01.2024 року наступні документи:

- витяг з реєстру виконавчих проваджень та реєстру боржників по ОСОБА_2 (про відкриті виконавчі провадження, провадження, які знаходяться на виконанні;

- оскільки позивачем у прохальній частині ставиться питання щодо зняття арешту із конкретного майна (житлового будинку, земельної ділянки). з метою ідентифікації об`єкта нерухомого майна - земельної ділянки, з якої позивач просить зняти арешт, надати до суду документ на підтвердження спадкового майна (державний акт на право власності на землю, виданого на ім`я спадкодавця, витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про право власності, з обов`язковим зазначенням кадастрового номера успадкованої земельної ділянки);

- враховуючі, що позовна заява представником позивача була подана через електроний суд та скановані документи низької якості (не читаємі), надати до суду належної якості копію постанови приватного нотаріуса Баштанського районного нотаріального округу про відмову у вчинені нотаріальної дії (видачі свідоцтва про право на спадщину за законом).

Роз`яснити відповідачу, що вони мають право подати до суду заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження у строк, який не може бути меншим п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідач має право подати суду докази, що стосуються вирішення заявленого позову. Такі докази мають бути надані одночасно із поданням відзиву на позов.

Відзив подається протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі разом з наданням суду доказів (підтвердження) щодо направлення стороні позивача копії цих документів (відзиву та доказів).

У разі ненадання у встановлений судом строк відзиву, суд вирішує справу за наявними у справі матеріалами.

Встановити для позивача строк для надання відповіді на відзив відповідача та заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відзиву відповідача з наданням суду доказів щодо направлення (надання) відповідачу копії цих документів (відповіді на відзив та заперечення).

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою сторінки: https://court.gov.ua/sud1413/.

Надіслати учасникам справи копію цією ухвали. Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Іщенко Х.В.

Дата ухвалення рішення10.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116500482
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту із успадкованого майна

Судовий реєстр по справі —478/2/24

Рішення від 28.02.2024

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні