Ухвала
від 15.01.2024 по справі 208/11254/23
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

Справа № 208/11254/23

№ провадження 2/208/20/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

15 січня 2024 р. м. Кам`янське

Суддя Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області Івченко Т.П., розглянув матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійні вимоги: Відділ формування та ведення реєстру територіальної громади міста Кам`янської міської ради, Служба у справах дітей Кам`янської міської ради «про надання дозволу на реєстрацію місця проживання дитини без дозволу батька», -

встановив:

08 грудня 2023 року адвокат Лагода Олена Анатоліївна, яка діє в інтересах позивачки ОСОБА_1 звернулась до Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області через Електронний суд з позовною заявою до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійні вимоги: Відділ формування та ведення реєстру територіальної громади міста Кам`янської міської ради, Служба у справах дітей Кам`янської міської ради «про надання дозволу на реєстрацію місця проживання дитини без дозволу батька».

Згідно до змісту позовних вимог представник позивач просить:

Надати дозвіл на реєстрацію місця проживання дитини, ОСОБА_2 за адресою місця проживання Позивачки, ОСОБА_1 : АДРЕСА_1 , без згоди батька ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Судові витрати покласти на відповідача.

08 грудня 2023 року Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями, справу передано в провадження судді Івченко Т.П.

01.01.2024 року було направлено запит до органу державної влади щодо доступу до персональних даний відповідача ОСОБА_1

11.01.2024 року на адресу суду надійшла інформація відділу формування та ведення реєстру територіальної громади міста Кам`янської міської ради, про те, що відповідач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 з 05.08.1983 року по теперішній час.

Відповідно ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно ч. 1 ст. 184 ЦПК України, позов пред`являється шляхом подання позовної заяви до суду першої інстанції, де вона реєструється та не пізніше наступного дня передається судді.

Так, відповідно до п. 5 ч. 2ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Відповідно дост. 177 ЦПК Українипозивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Так в матеріалах справи відсутні відомості про те, що запис про дитини, ОСОБА_2 , проживає без реєстрації разом з Позивачкою, ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

У матеріалах справи також відсутня відмова органу ЦНАП Заводського району міста Кам`янське, реєстрації місця проживання дитини через відсутність згоди іншого з батьків, на яку посилається позивач в своєму позові.

Згідно ч.ч. 1 та 2ст. 185 Цивільного процесуального кодексу Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Відповідно до ч. 3ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Керуючись ст.ст.175,177,185 ЦПК України, суддя, -

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійні вимоги: Відділ формування та ведення реєстру територіальної громади міста Кам`янської міської ради, Служба у справах дітей Кам`янської міської ради «про надання дозволу на реєстрацію місця проживання дитини без дозволу батька» - залишити без руху.

Надати позивачу для усунення зазначених недоліків десятиденний строк з дня отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачеві, що згідно до ч.3 ст.185 ЦПК України, якщо не будуть усунуті недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважаться неподаною і повертається позивачеві.

Згідно дост.353ЦПК України,ухвала непідлягає оскарженнюокремо відрішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://zv.dp.court.gov.ua.

Суддя : Івченко Т. П.

СудЗаводський районний суд м.Дніпродзержинська 
Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116501691
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —208/11254/23

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні