Ухвала
від 05.02.2024 по справі 208/11254/23
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/11254/23

провадження № 2/208/20/24

УХВАЛА

про призначення до підготовчого судового засідання

05 лютого 2024 р. м. Кам`янське

Суддя Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області Івченко Т.П., вирішуючи питання про відкриття провадження у справі:

позивач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ;

відповідач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , адреса реєстрації: АДРЕСА_2 ;

третя особа Відділ формування та ведення реєстру територіальної громади міста Кам`янської міської ради, юридична адреса реєстрації: АДРЕСА_3 ;

третя особа Служба у справах дітей Кам`янської міської ради, юридична адреса реєстрації: область Дніпропетровська, місто Кам`янське, проспект Свободи, будинок № 2/1;

предмет спору надання дозволу на реєстрацію місця проживання дитини,-

встановив:

08 грудня 2023 року адвокат Лагода О.А., яка діє в інтересах позивача ОСОБА_1 , подала до Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області матеріали позовної заяви до ОСОБА_1 , треті особа: Відділ формування та ведення реєстру територіальної громади міста Кам`янської міської ради, Служба у справах дітей Кам`янської міської ради «про надання дозволу на реєстрацію місця проживання дитини».

Згідно до змісту позовних вимог позивач просить:

-Надати дозвіл на реєстрацію місця проживання дитини ОСОБА_2 за адресою місця проживання позивачки ОСОБА_1 : АДРЕСА_1 без згоди батька ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою судді Заводського районного суду міста Дніпродзержинська від 15 січня 2024 року позовну заяву залишено без руху.

На виконання ухвали судді Заводського районного суду міста Дніпродзержинська від 15 січня 2024 року, адвокат Лагода О.А. 02 лютого 2024 року подала заяву про усунення недоліків.

Згідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно до довідки відділу формування та ведення реєстру територіальної громади міста Кам`янської міської ради, яка надійшла до суду 11 січня 2024 року ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 . Зазначена адреса відноситься до юрисдикції Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області.

Враховуючи зазначене, дана справа підсудна Заводському районному суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області.

У позовній заяві позивач просить звільнити його від сплати судового збору. Заява про звільнення від сплати судового збору мотивована тим, що позивач наразі не працює, займається доглядом за малолітньою дитиною до 3-ох років, отримує лише виплати по народженню дитини щомісячно, відповідач від сплати аліментів ухиляється .

Згідно ч.1,2ст.136 ЦПК Українисуд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі. Якщо у встановлений судом строк судові витрати не будуть сплачені, заява відповідно достатті 257 цього Кодексузалишається без розгляду, або витрати стягуються за судовим рішенням у справі, коли сплата судових витрат була відстрочена або розстрочена до ухвалення цього рішення.

За ч. 3ст. 136 ЦПК Україниз підстав, зазначених у частині першій цієї статті, суд у порядку, передбаченому законом, може зменшити розмір належних до сплати судових витрат, пов`язаних з розглядом справи, або звільнити від їх сплати.

Згідно положеньст. 8 Закону України "Про судовий збір"враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі, зокрема, якщо позивачем є батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів.

Таким чином, беручи до уваги матеріальне становище позивача, суд вважає за можливе задовольнити клопотання позивача та відстрочити їй сплату судового збору до ухвалення судового рішення у справі.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви та відмови у відкритті провадження у справі немає.

Справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 136, 187, 190 ЦПК України,

постановив:

Відкрити провадженняу цивільнійсправі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_1 , треті особа: Відділ формування та ведення реєстру територіальної громади міста Кам`янської міської ради, Служба у справах дітей Кам`янської міської ради «про надання дозволу на реєстрацію місця проживання дитини».

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовчесудовезасіданняна 06березня2024рокуо09.00годині, яке відбудеться у приміщенні Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області (область Дніпропетровська, місто Кам`янське, вулиця Ігнатія Ясюковича, будинок№5, кабінет№15).

Вважаю за потрібне роз`яснити відповідачу, що він має право подати в строк, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів із дня вручення даної ухвали про відкриття загального позовного провадження, відзив на позов, який має відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, та докази в підтвердження обставин, на яких ґрунтується заперечення, а також подати зустрічний позов. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежать від неї. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Одночасно до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Копію ухвали про відкриття загального позовного провадження у справі, надіслати особам, які беруть участь у справі. Одночасно з копією ухвали про відкриття загального позовного провадження у справі учасникам справи надсилається копія позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Сторони повідомляються про наявність в суді технічної можливості проводити судове засідання у режимі відеоконференції.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбаченоЦПК України. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Учасники справиможутьотриматиінформацію щододаноїсправив мережіІнтернетзавеб-адресоюсторінкинаофіційному веб-порталісудовоївладиУкраїни -http://zv.dp.court.gov.ua.

Суддя Івченко Т. П.

СудЗаводський районний суд м.Дніпродзержинська 
Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116840408
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —208/11254/23

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні