Ухвала
від 24.01.2024 по справі 713/174/24
ВИЖНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 713/174/24

Провадження №2/713/136/24

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

24.01.2024 м. Вижниця

Суддя Вижницького районного суду Осокін А.Л. перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третя особа: орган опіки та піклування Вашківецької міської ради Вижницького району Чернівецької області,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася в суд з позовом до відповідача про позбавлення батьківських прав, третя особа: орган опіки та піклування Вашківецької міської ради Вижницького району Чернівецької області.

Судом встановлено, що позовна заява не відповідає вимогам ст. 177 ЦПК України.

За змістом ст. 177 ЦПК України в позові повинно бути зазначення виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимого;зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

При цьому згідно ч.4 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

В супереч викладеному позивачем направлено до суду позовну заяву, в якій третьою особою зазначено «орган опіки та піклування Вашківецької міської ради Вижницького району Чернівецької області», при цьому не зазначено якою саме юридичною особою представлений вказаний орган.

Відповідно до ч.2 ст.185 ЦПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

У зв`язку з викладеним суд залишає позов без руху та зазначає, що вказані недоліки можуть бути виправлені шляхом подачі до суду уточненої позовної заяви та зазначено якою саме юридичною особою представлений вказаний орган опіки та піклування.

Керуючись ст.ст. 175, 185ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву - залишити без руху.

Надати позивачу строк 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позову без руху для усунення вказаних недоліків.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Андрій ОСОКІН

СудВижницький районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення24.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116503856
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —713/174/24

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ОСОКІН А. Л.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ОСОКІН А. Л.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ОСОКІН А. Л.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ОСОКІН А. Л.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ОСОКІН А. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні