Ухвала
від 23.01.2024 по справі 280/10570/23
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВИТРЕБУВАННЯ ДОКАЗІВ

23 січня 2024 року Справа № 280/10570/23 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі судді Бойченко Ю.П., розглянувши у порядку письмового провадження питання щодо витребування доказів у справі

за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 )

до 1. Шевченківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (69068, м. Запоріжжя, просп. Моторобудівників, 33)

2. Військової частини НОМЕР_1 ( АДРЕСА_2 )

3. Військово-лікарської комісії Комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня № 8» Запорізької міської ради (69014, м. Запоріжжя, вул. Авраменка, 4)

про визнання дій протиправними, визнання протиправними та скасування наказів та довідки, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Запорізького окружного адміністративного суду перебуває вищезазначена адміністративна справа за позовною заявою ОСОБА_1 (далі позивач) до 1. Шевченківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі відповідач 1), 2. Військової частини НОМЕР_1 (далі відповідач 2), 3. Військово-лікарської комісії Комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня № 8» Запорізької міської ради (далі відповідач 3), в якій позивач просить суд:

визнати протиправними дії Шевченківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки щодо призову на військову службу під час мобілізації ОСОБА_1 ;

визнати протиправним та скасувати наказ (мобілізаційне розпорядження, тощо) начальника Шевченківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, яким ОСОБА_1 було призвано та направлено для проходження військової служби під час мобілізації в особливий період;

визнати протиправним та скасувати наказ командира Військової частини НОМЕР_1 про зарахування ОСОБА_1 до списків частини;

зобов`язати уповноважену службову/посадову особу Військової частини НОМЕР_1 (командира, його заступника, тощо) видати наказ по стройовій частині, яким виключити ОСОБА_1 зі списків особовою складу Військової частини НОМЕР_1 з дня набрання рішенням суду законної сили;

визнати протиправною та скасувати довідку Військово-лікарської комісії Комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня №8» Запорізької міської ради від 16.11.2023 № 126 щодо ОСОБА_1 ;

зобов`язати Військово-лікарську комісію Комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня №8» Запорізької міської ради провести повторний огляд ОСОБА_1 із врахуванням висновків суду у рішення в даній справі.

Розгляд справи здійснюється за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

28.12.2023 від представника позивача надійшло клопотання (вх. № 58370) про витребування у Військово-лікарської комісії Комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня № 8» Запорізької міської ради доказів.

Розглянувши зазначене клопотання, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 4 ст. 9 КАС України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Статтею 72 КАС України визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами:1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

У відповідності до приписів ч.ч. 1, 2 ст. 80 КАС України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

У клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, що подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів, та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Згідно з ч. 3 ст. 80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

З урахуванням предмету спору, суд дійшов висновку про обґрунтованість клопотання представника позивача та про наявність підстав для його задоволення.

Керуючись положеннями статей 72, 80, 243, 244 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

1.Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити.

2.Витребувати від Військово-лікарської комісії Комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня № 8» Запорізької міської ради докази, а саме засвідчені належним чином копії рішень (розпоряджень, наказів, тощо) щодо утворення та затвердження в КНП «Міська лікарня №8» ЗМР військово-лікарської комісії та затвердження (призначення) складу її членів (відповідно до п. 2.5.6, п. 2.5.7 глави 2 розділу II Положення № 402); документів щодо відповідності голови ВЛК КНП «Міська лікарня №8» ЗМР вимогам абз. 2 п. 2.5.7 глави 2 розділу II Положення № 402, а саме: щодо проходження тематичного удосконалення (підготовки) з питань військово-лікарської експертизи або досвіду виконання обов`язків у складі військово-лікарських комісій не менше трьох років; рішень (розпоряджень, наказів, тощо) щодо включення лікарів зі складу ВЛК КНП «Міська лікарня №8» ЗМР до складу ВЛК ТЦК та СП (відповідно до п. 3.1 глави 2 розділу II Положення № 402).

3.Копію ухвали надіслати Військово-лікарській комісії Комунального некомерційного підприємства «Міська лікарня № 8» Запорізької міської ради для виконання.

4.Витребувані докази надати до канцелярії суду у найкоротший термін, але не пізніше 20.02.2024, із посиланням на номер справи № 280/10570/23.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

СуддяЮ.П. Бойченко

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116515398
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними, визнання протиправними та скасування наказів та довідки, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —280/10570/23

Ухвала від 16.05.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 12.02.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 23.01.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 27.12.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 27.12.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 19.12.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні