Ухвала
від 24.01.2024 по справі 553/4675/22
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 553/4675/22 Номер провадження 22-ц/814/871/24Головуючий у 1-й інстанції Ткачук Ю.А. Доповідач ап. інст. Лобов О. А.

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 січня 2024 року м. Полтава

Полтавський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючий суддя Лобов О.А.,

судді: Дорош А.І., Триголов В.М.,

розглянув заяву ОСОБА_1 ,представника Полтавськогоказенного експериментальногопротезно-ортопедичногопідприємства прозаміну відповідачаправонаступником,у справі за позовом ОСОБА_2 до Державного комерційного підприємства «Полтавське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство» про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку.

Заслухавши доповідь судді-доповідача, апеляційний суд

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Ленінського районного суду м.Полтави від 18 вересня 2023 року відмовлено в задоволенні позовних вимог ОСОБА_2 .

Вказане рішення оскаржено адвокатом Шинкаренко М.А., представником ОСОБА_2 .

Ухвалами Полтавського апеляційного суду відкрито проавдженнія у справі та справу призначено до апеляційного розгляду.

08 січня 2024 року на адресу апеляційного суду надійшла заява ОСОБА_1 , представника Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства про заміну відповідача правонаступником.

В обґрунтуваннязаяви вказувала,що процедурареорганізації відповідача-Полтавського казенногоекспериментального протезно-ортопедичногопідприємства почаласьна підставіНаказу Міністерствасоціальної політикиУкраїни №9від 11січня 2023р.«Про реорганізаціюПолтавського казенногоекспериментальне протезно-ортопедичногопідприємства» навиконання ПостановиКабінету МіністрівУкраїни від19лютого 2020року №111«Про реорганізаціюказенних підприємств»,яким прийняторішення проприпинення діяльностіПолтавського казенногоекспериментальне протезно-ортопедичногопідприємства шляхомйого реорганізації-перетворення уДержавне комерційнепідприємство «Полтавськеекспериментальне протезно-ортопедичнепідприємство» (кодЄДРПОУ 03187737).На данийчас Полтавськеказенне експериментальнепротезно-ортопедичнепідприємство встадії припининення,а йогоправонаступником є Державне комерційне підприємство «Полтавське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство».

Відповідно до ст.55ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а такожінших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього самого так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи, що правонаступництво допускається у виниклих у справі правовідносинах, колегія суддів приходить до висновку про залучення до участі у справі в якості відповідача Державне комерційне підприємство «Полтавське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство», як правонаступника Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства, у справі за позовом ОСОБА_2 до Державного комерційного підприємства «Полтавське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство» про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку.

Керуючись ст. 55 ЦПК України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

Залучити доучасті усправі в якостівідповідача у справіза позовом ОСОБА_2 доДержавного комерційногопідприємства «Полтавськеекспериментальне протезно-ортопедичнепідприємство» пропоновлення нароботі тастягнення середньогозаробітку - Державне комерційне підприємство «Полтавське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство», як правонаступника Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Ухвала оскарженню не підлягає

Головуючий суддя: О.А.Лобов

Судді: А.І.Дорош

В.М.Триголов

Дата ухвалення рішення24.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116529648
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі та стягнення середнього заробітку. Заслухавши доповідь судді-доповідача, апеляційний суд

Судовий реєстр по справі —553/4675/22

Постанова від 24.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Лобов О. А.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Лобов О. А.

Постанова від 24.01.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Лобов О. А.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Лобов О. А.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Лобов О. А.

Рішення від 18.09.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Ткачук Ю. А.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Ткачук Ю. А.

Ухвала від 17.10.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Ткачук Ю. А.

Ухвала від 30.09.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Ткачук Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні