Ухвала
від 25.01.2024 по справі 139/44/24
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 139/44/24

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

25 січня 2024 року смт Муровані Курилівці

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області в особі судді Коломійцевої В.І., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 (зареєстрована адреса: АДРЕСА_1 , адреса фактичного місця проживання ВПО: АДРЕСА_2 ), заінтересовані особи: ОСОБА_2 (зареєстрована адреса: АДРЕСА_2 ), орган опіки та піклування Могилів-Подільської районної військової адміністрації (місцезнаходження: 24000, площа Шевченка, буд. 1 м.Могилів-Подільський вінницької області), про усиновлення та внесення змін в актовий запис про народження, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області з заявою про усиновлення дитини та внесення змін в актовий запис про народження. Її підставою є заявлене ним право на усиновлення неповнолітньої дитини.

Подана заява за формою і змістом відповідає вимогам ст. 311 ЦПК України та відсутні підстави для відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ст. 186 ЦПК України.

Справа підсудна Мурованокуриловецькому районному суду Вінницької області. Судовий збір сплачено.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Враховуючи відсутність підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження, суд вважає за можливе відкрити провадження в справі та призначити її до судового розгляду.

На підставі п. 4 ч. 2 та ч. 4 ст. 293 ЦПК України розгляд справи має бути проведено судом у складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно до ч. 1 ст. 313 ЦПК України суд розглядає справу про усиновлення дитини за обов`язковою участю заявника, органу опіки та піклування або уповноваженого органу виконавчої влади, а також дитини, якщо вона за віком і станом здоров`я усвідомлює факт усиновлення, з викликом заінтересованих та інших осіб, яких суд визнає за потрібне допитати.

У заяві ставиться питання про усиновлення дитини, якій виповнилося 12 років. Статтею 171 СК України передбачено, що дитина, яка може висловити свою думку, має бути вислухана при вирішенні між батьками, іншими особами спору щодо її виховання, місця проживання, у тому числі при вирішенні спору про позбавлення батьківських прав, поновлення батьківських прав, а також спору щодо управління її майном.

За таких приписів цивільного процесуального законодавства та Сімейного кодексу України, враховуючи вік дитини щодо якої вирішуватиметься питання про усиновлення, за відсутності доказів про те, що вона не може висловлювати своєї думки, вважаю за необхідне викликати дитину в судове засідання для заслуховування її думки.

Відповідно до ч. 3 ст. 313 ЦПК України, для забезпечення таємниці усиновлення у випадках, встановлених Сімейним кодексом України, суд розглядає справу в закритому судовому засіданні.

Керуючись ст.ст. 187, 293-294, 310-313 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження в справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , орган опіки та піклування Могилів-Подільської військової адміністрації, про усиновлення дитини.

Справу розглядати у закритому судовому засіданні, в складі: головуючого - судді Коломійцевої В.І. та двох присяжних, визначених протоколом автоматичного визначення присяжних від 23 січня 2024 року.

Судове засідання відбудеться 22 лютого 2024 року о 10:00 год. в залі судових засідань №3 Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області за адресою: Вінницька область, смт Муровані Курилівці, вул. Комарова, 8.

У судове засідання викликати заявника, заінтересованих осіб та малолітню ОСОБА_3 .

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://mr.vn.court.gov.ua

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Суд повідомляє про технічну можливість проведення судового засідання у вказаному режимі.

Заінтересована особа в п`ятнадцятиденний строк з моменту отримання копії даної ухвали має право надіслати суду: відзив на заяву і всі наявні у них докази, що підтверджують заперечення проти заяви, а заявнику: копію відзиву та поданих до нього документів.

Роз`яснити заінтересованій особі, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити справу за наявними у ній матеріалами.

У разі подання заінтересованою особою відзиву, заявник має право направити суду та іншим учасникам справи відповідь на відзив.

Заявнику та заінтересованій особі роз`яснити, що копія відзиву (відповіді на відзив) та доданих до нього (неї) документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву (відповіді на відзив) до суду.

У разі невиконання вказаних вимог, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Учасникам справи роз`яснити, що з підстав, зазначених у ст.ст. 36, 37 і 38 ЦПК України, судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу може бути заявлено відвід учасниками справи. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання. Після спливу вказаного строку заявляти відвід (самовідвід) дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу (самовідводу) заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Коломійцева В.І.

Дата ухвалення рішення25.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116534451
СудочинствоЦивільне
Сутьнародження

Судовий реєстр по справі —139/44/24

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні