Ухвала
від 24.01.2024 по справі 452/4368/23
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/4368/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 січня 2024 року м.Самбір

Самбірський міськрайонний суд Львівської області у складі:

головуючого судді Кущ Т.М.,

присяжних Каркача В.М., Квятковської Г.М.,

при секретарі судового засідання Роман Л.І.,

за відсутності осіб, які повинні брати участь у справі,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Самбірського міськрайонного суду Львівської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 в особі його представника - адвоката Ісмаілова Руслана Грамуддіновича про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, заінтересовані особи - ОСОБА_2 та орган опіки та піклування виконавчого комітету Самбірської міської ради Львівської області, -

В С Т А Н О В И В :

27 жовтня 2023 року заява надійшла до Самбірського міськрайонного суду Львівської області.

Заявник ОСОБА_1 в особі представника - адвоката Ісмаілова Р.Г. звернувся до Самбірського міськрайонного суду Львівської області із заявою, в якій просить суд ухвалити рішення, яким визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним строком на 2 роки з моменту вступу рішення суду в законну силу та призначити його опікуном ОСОБА_1 , посилаючись на те, що він є рідним братом ОСОБА_2 , котрий є інвалідом 2 групи, не розуміє наслідків своєї поведінки та потребує постійного стороннього догляду, оскільки інвалідність встановлена безстроково. Одночасно заявник прохає призначити його опікуном ОСОБА_2 , посилаючись на те, що має повну цивільну дієздатність, належний стан здоров`я та фінансову спроможність для здійснення обов`язків опікуна.

Ухвалою Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 31 жовтня 2023 року позовну заяву залишено без руху з наданням строку для усунення виявлених недоліків в межах 7 днів з дня отримання заявником ухвали, оскільки позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у стст.175,177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України).

В подальшому, ухвалою Самбірськогоміськрайонного судуЛьвівської областівід 20 листопада 2023 року надано заявнику додатковий строк на виконання вимог ухвали суду про залишення заяви без руху від 31 жовтня 2023 року.

Ухвалою Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 01 грудня 2023 року заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження та призначено розгляд справи в порядку окремого провадження із викликом сторін на 10 січня 2024 року об 11 год. 00 хв. та відкладено на 24 січня 2024 року о 14 год. 30 хв., оскільки заявник ОСОБА_1 та його представник адвокат Ісмаілов Р.Г., будучи повідомленими про дату, час та місце розгляду справи, в судове засідання не з`явилися, причини своєї неявки кожен з них не повідомив.

У відповідності до вимог ч.2 ст.247 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Всі учасники процесу про дату, час і місце проведення судового засідання, призначеного на 24 січня 2024 року, повідомлені належним чином, у вказане судове засідання не з`явились, причини своєї неявки кожен з них не повідомив.

Разом з тим, 24 січня 2024 року до канцелярії суду від повноважного представника органу опікита піклуваннявиконавчого комітетуСамбірської міськоїради ЛьвівськоїобластіТурнак О.І. надійшло письмове клопотання про проведення розгляду справи без її участі.

Відповідно до ч.3 ст.294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно ч.1 ст.240 ЦПК України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 223 цього Кодексу, а саме, у разі першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними, а також у разі неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання.

Сторона заявника, котра повідомлена належним чином про дату, час та місце розгляду справи, вдруге не з`являється в судове засідання та не повідомляє про причини неявки до суду.

Разом з тим, зважаючи на обставини справи, з метою недопущення порушення процесуальних прав, зокрема, заінтересованої особи ОСОБА_2 , суд вважає за можливе вдруге відкласти розгляд справи на іншу дату у звязку з неявкою заявника та його представника.

На підставі викладеного, керуючись стст.223,240,294 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Розгляд справи за заявою ОСОБА_1 в особі його представника - адвоката Ісмаілова Руслана Грамуддіновича про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, заінтересовані особи - ОСОБА_2 та орган опіки та піклування виконавчого комітету Самбірської міської ради Львівської області, - відкласти на 14 год. 00 хв. 01 квітня 2024 року.

В наступне судове засідання викликати заявника ОСОБА_1 , його представника - адвоката Ісмаілова Р.Г., а також заінтересованих осіб ОСОБА_2 та представника органу опіки та піклування виконавчого комітету Самбірської міської ради Львівської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М. Кущ

Дата ухвалення рішення24.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116535957
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —452/4368/23

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні