Ухвала
від 28.03.2024 по справі 452/4368/23
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/4368/23

У Х В А Л А

І МЕ НЕ М УК РА ЇН И

28 березня 2024 року м.Самбір

Суддя Самбірського міськрайонного суду Львівської області Кущ Т.М., розглянувши клопотання представника заявника ОСОБА_1 адвоката Ісмаілова Р.Г. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції по справі за заявою ОСОБА_1 в особі його представника - адвоката Ісмаілова Руслана Грамуддіновича про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, заінтересовані особи - ОСОБА_2 та орган опіки та піклування виконавчого комітету Самбірської міської ради Львівської області,-

В С Т А Н О В И В :

27 жовтня 2023 року заява надійшла до Самбірського міськрайонного суду Львівської області.

Заявник ОСОБА_1 в особі представника - адвоката Ісмаілова Р.Г. звернувся до Самбірського міськрайонного суду Львівської області із заявою, в якій просить суд ухвалити рішення, яким визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним строком на 2 роки з моменту вступу рішення суду в законну силу та призначити його опікуном ОСОБА_1 , посилаючись на те, що він є рідним братом ОСОБА_2 , котрий є інвалідом 2 групи, не розуміє наслідків своєї поведінки та потребує постійного стороннього догляду, оскільки інвалідність встановлена безстроково. Одночасно заявник прохає призначити його опікуном ОСОБА_2 , посилаючись на те, що має повну цивільну дієздатність, належний стан здоров`я та фінансову спроможність для здійснення обов`язків опікуна.

Ухвалою Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 31 жовтня 2023 року позовну заяву залишено без руху з наданням строку для усунення виявлених недоліків в межах 7 днів з дня отримання заявником ухвали, оскільки позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у стст.175,177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України).

В подальшому, ухвалою Самбірськогоміськрайонного судуЛьвівської областівід 20 листопада 2023 року надано заявнику додатковий строк на виконання вимог ухвали суду про залишення заяви без руху від 31 жовтня 2023 року.

Ухвалою Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 01 грудня 2023 року заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження та вперше було призначено розгляд справи в порядку окремого провадження із викликом сторін на 10 січня 2024 року та в подальшому декілька раз було відкладено, останній раз на 01 квітня 2024 року.

Разом з тим, 27 березня 2024 року через систему «Електронний суд» до суду надійшло клопотання представника заявника ОСОБА_1 адвоката Ісмаілова Р.Г. про участь в судовому засіданні під час розгляду вищевказаної заяви в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме забезпечити його участь у судовому засіданні за допомогою онлайн сервісу відеозв`язку EASYCON.

Згідно з чч.3-5 ст.212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного

підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів); під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України; Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Оскільки процесуальне право на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції передбачено законом, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника заявника ОСОБА_1 адвоката Ісмаілова Р.Г..

На підставі викладеного, керуючись ст.212 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представниказаявника ОСОБА_1 адвоката ІсмаіловаРуслана Грамуддіновича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, - задовольнити.

Здійснювати судовезасідання,призначене на01квітня 2024року о14годині 00хвилин, за участю представника заявника ОСОБА_1 адвоката Ісмаілова Р.Г. в режимі відеоконференції поза межамиприміщення судуз використаннямвласних технічнихзасобів таелектронного підпису за допомогою онлайн сервісу відеозв`язку EASYCON.

Попередити представника заявника ОСОБА_1 адвоката Ісмаілова Р.Г., що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе він, як учасник справи, який подав заяву.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя: Т.М. Кущ

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117968950
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, заінтересовані особи - ОСОБА_2 та орган опіки та піклування виконавчого комітету Самбірської міської ради Львівської області

Судовий реєстр по справі —452/4368/23

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні