Ухвала
від 25.01.2024 по справі 902/85/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, тел./факс (0432)55-80-00, (0432)55-80-06 E-mail: inbox@vn.arbitr.gov.ua


У Х В А Л А

"25" січня 2024 р. Cправа № 902/85/18

Суддя господарського суду Вінницької області Лабунська Т.І., розглянувши клопотання ліквідатора ДП "Ладижинський завод "Екстра" ПАТ "Укрмедпром", арбітражного керуючого Гонти О.А. у справі

за заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю "Світ Транслайн", м. Гайсин, Вінницька область

до: Дочірнього підприємства "Ладижинський завод "Екстра" Публічного акціонерного товариства "Укрмедпром", м. Ладижин, Вінницька область

про банкрутство

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Господарського суду Вінницької області перебуває справа № 902/85/18 за заявою ТОВ "Світ Транслайн" до ДП "Ладижинський завод "Екстра" ПАТ "Укрмедпром" про банкрутство.

Постановою суду від 15.12.2022 ДП "Ладижинський завод "Екстра" ПАТ "Укрмедпром" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Гонту О.А.

22.01.2024 до суду від арбітражного керуючого (ліквідатора) Гонти О.А. надійшло клопотання № 02-02/54 від 22.01.2024 про скасування арештів, заборон та обтяжень.

Суд, розглянувши відповідне клопотання та додані до нього документи дійшов висновку про його обгрунтованість та наявність правових підстав для його задоволення з огляду на наступне.

Так, клопотання мотивовано тим, що наказом Міністерства охорони здоров`я України від 08.04.2016 №329 «Про закріплення окремого нерухомого майна державної форми власності», серед іншого, було закріплено на праві господарського відання окреме нерухоме майно державної форми власності та земельні ділянки, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров`я України та підлягають державній реєстрації права власності держави в особі Міністерства охорони здоров`я України та похідних речових прав на нерухоме майно за підприємствами, на балансі яких обліковується таке майно, згідно з Додатком 2.

З огляду на що, КП "Тульчинське МБТІ" на замовлення ліквідатора ДП "Ладижинський завод "Екстра" ПАТ "Укрмедпром" було проведено технічну інвентаризацію вищевказаних об`єктів нерухомого майна та виготовлено технічні паспорти на вказані об`єкти, а також здійснено усі необхідні, передбачені чинним законодавством дії щодо реєстрації в ЄДЕССБ.

Наразі ліквідатором ДП "Ладижинський завод "Екстра" ПАТ "Укрмедпром" здійснюються заходи з метою подальшої реалізації майна банкрута.

Так, ліквідатором підприємства-банкрута було отримано Інформацію № 362375629 від 18.01.2024 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта, а також Розширений витяг № 88625220 від 18.01.2024 з Державного реєстру обтяжень рухомого майна за ідентифікаційним кодом 20119003 - ДП "Ладижинський завод "Екстра" ПАТ "Укрмедпром"».

Відповідно до Інформації № 362375629 від 18.01.2024 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта вбачається наявність наступних обтяжень:

- № 10777897 (спеціальний розділ), арешт нерухомого майна, накладений 12.08.2015 державним реєстратором Пилипчак Оксаною Григорівною на все нерухоме майно, на підставі постанови про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження, серія та номер: 48401839, виданої 11.08.2015 Відділом примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Вінницькій області, Особа, в інтересах якої встановлено обтяження: ПрАТ "ІНДАР", ідентифікаційний код: 21680915;

- № 3587645, арешт нерухомого майна, накладений 10.08.2006 Другою тростянецькою державною нотаріальною конторою на невизначене майно, все майно, розташоване за адресою: м. Ладижин , вул. Леніна, 118 Вінницької області, на підставі постанови про арешт майна боржника б/н, 09.08.2006, державним виконавцем Березою А.В. ДВС у м. Ладижині Вінницької області, Заявник: Друга Тростянецька державна нотаріальна контора, ідентифікаційний код: 05465956;

- № 6779073, арешт нерухомого майна, накладений 13.03.2008 Другою тростянецькою державною нотаріальною конторою на невизначене майно, все майно, розташоване за адресою: м. Ладижин , вул. Леніна, 118 Вінницької області, на підставі постанови про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження б/н, 13.03.2008, державним виконавцем Березою А.В. ВДВС Ладижинського міського управління юстиції Вінницької області, Заявник: Друга Тростянецька державна нотаріальна контора, ідентифікаційний код: 05465956.

В свою чергу, з розширеного витягу №88625220 від 18.01.2024 з Державного реєстру обтяжень рухомого майна стало відомо про зареєстроване публічне обтяження за №28586037 - арешт рухомого майна, накладене 23.02.2021 Відділом примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрально- Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) на все рухоме майно, на підставі постанови про арешт майна боржника, серія та номер: 59698431, виданий: 23.02.2021, видавник: Головний державний виконавець Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Паламарчук В.В.

Наявність зареєстрованих та не знятих обтяжень та арештів перешкоджає реалізації майна підприємства - банкрута. Тому, з метою належного здійснення ліквідатором своїх повноважень в ході ліквідаційної процедури щодо подальшого продажу майна боржника, останній звернувся з вищезазначеним клопотанням до суду.

Обставини наведені у клопотанні, підтверджуються доданими доказами.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 169 ГПК України, при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань. Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, або на вимогу суду заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі. Заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

За змістом ст. 1 Кодексу України з процедур банкрутства, ліквідатор - арбітражний керуючий, призначений господарським судом для здійснення ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 1 ст. 61 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що ліквідатор з дня свого призначення здійснює, зокрема, такі повноваження: приймає у своє відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та визначає початкову вартість майна банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; формує ліквідаційну масу, вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Кодексом; здійснює інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства з дня ухвали господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури скасовуються арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Тобто, з моменту відкриття відносно боржника ліквідаційної процедури всі без винятку арешти чи інші обмеження щодо розпорядження його майном підлягають скасуванню.

Існування не скасованих арештів чи інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута перешкоджає ліквідатору у виконанні покладених на нього Кодексом обов`язків.

Зняття заборон та арештів із майна боржника є безумовним, стосується будь-яких органів і посадових осіб, у тому числі реєструючих та правоохоронних органів.

Аналогічна правова позиція викладена в постанові Верховного Суду від 14.03.2018 року у справі № Б-5022/1359/2011.

Таким чином, накладене обтяження на майно банкрута є перешкодою (обмеженням) у здійсненні ліквідатором ліквідаційних заходів щодо банкрута, а саме, виявлення майна банкрута, включення такого майна до ліквідаційної маси, його оцінки та реалізації, одержання та накопичення коштів на ліквідаційному рахунку та послідуючим проведенням задоволення вимог кредиторів у порядку, визначеному Кодексом України з процедур банкрутства.

Отже, під час здійснення ліквідатором покладених на нього обов`язків щодо задоволення вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, майнові активи боржника, визнаного банкрутом, мають бути вільними від будь-яких обмежень щодо розпорядження ними, оскільки одним із завдань ліквідаційної процедури є продаж майна боржника, у тому чисті і заставного, з метою задоволення визнаних вимог кредиторів.

Зважаючи на наведені приписи законодавства та встановлені обставини справи, з метою забезпечення належного виконання ліквідатором покладених на нього Кодексом повноважень, суд дійшов висновку про обгрунтованість поданого клопотання та наявність правових підстав для його задоволення.

Керуючись ст.ст. 2, 9, 12, 59, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 2, 3, 18, 42, 232, 234, ч. 2 ст. 235, 236, 255, 256, 326 Господарського процесуального кодексу України суд,-

П О С Т А Н О В И В :

1. Задовольнити клопотання арбітражного керуючого (ліквідатора) Гонти О.А. № 02-29/54 від 22.01.2024 про скасування арештів, заборон та обтяжень.

2. Скасувати всі арешти та заборони, накладені на майно Дочірнього підприємства "Ладижинський завод "Екстра" Публічного акціонерного товариства "Укрмедпром" (ідентифікаційний код 20119003), в тому числі на те майно, право господарського віддання на яке закріплене за ДП "Ладижинський завод "Екстра" ПАТ "Укрмедпром", чи інші обтяження щодо розпорядження таким майном.

3. Припинити всі обтяження майна Дочірнього підприємства "Ладижинський завод "Екстра" Публічного акціонерного товариства "Укрмедпром" (ідентифікаційний код 20119003), в тому числі майна, право господарського віддання на яке закріплене за ДП "Ладижинський завод "Екстра" ПАТ "Укрмедпром".

4. Скасувати арешт нерухомого майна, накладений державним реєстратором Пилипчак Оксаною Григорівною на все нерухоме майно, на підставі Постанови про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження, серія та номер: 48401839, виданої 11.08.2015 Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Вінницькій області.

5. Виключити з Державного реєстру речових прав запис про обтяження 10777897 (спеціальний розділ); Дата, час державної реєстрації: 12.08.2015 16:57:34; Державний реєстратор: Пилипчак Оксана Григорівна, Реєстраційна служба по місту Ладижину Тростянецького міськрайонного управління юстиції у Вінницькій області, Вінницька обл.; Документи, подані для державної реєстрації: постанова, про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження, серія та номер: 48401839, виданий 11.08.2015, видавник: Відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Вінницькій області; Підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 23617940 від 12.08.2015 17:04:50, Пилипчак Оксана Григорівна, Реєстраційна служба по місту Ладижину Тростянецького міськрайонного управління юстиції у Вінницькій області, Вінницька обл.; Вид обтяження: арешт нерухомого майна; Відомості про суб`єктів обтяження: Орган державної влади, Обтяжувач: Відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області, код ЄДРПОУ: 34939304, країна реєстрації: Україна, адреса: Україна, 21036, Вінницька обл., м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 7; Особа, майно/права якої обтяжуються: Дочірнє підприємство "Ладижинський завод "Екстра" ПАТ "Укрмедпром", код ЄДРПОУ: 20119003, країна реєстрації: Україна, адреса: Україна, Вінницька обл., м. Ладижин, вулиця Леніна, будинок 118; Особа, в інтересах якої встановлено обтяження: ПАТ "По виробництву інсулінів "ІНДАР", код ЄДРПОУ: 21680915, адреса: Україна, м.Київ, Дарницький район, вул. Зрошувальна, 5; Опис предмета обтяження: все нерухоме майно.

6. Скасувати арешт нерухомого майна, накладений реєстратором: Другою Тростянецькою державною нотаріальною конторою на невизначене майно, все майно, розташоване за адресою: м. Ладижин , вул. Леніна , 118 Вінницької області, 24321, Вінницька обл., Гайсинський р., м. Ладижин, вул. Кравчика, 33, (04343) 6-11-68; trostanez2013@gmail.com; на підставі Постанови про арешт майна боржника, б/н, 09.08.2006, ДВС у м. Ладижині Вінницької області, д/в Береза А.В.

7. Виключити з Державного реєстру речових прав (Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна) запис про обтяження 3587645; Тип обтяження: арешт нерухомого майна; Реєстраційний номер обтяження: 3587645; Зареєстровано: 10.08.2006 17:36:29 за № 3587645 реєстратором: Друга Тростянецька державна нотаріальна контора, 24321, Вінницька обл., Гайсинський р., м. Ладижин, вул. Кравчика, 33, (04343) 6-11-68; trostanez2013@gmail.com; Підстава обтяження: Постанова про арешт майна боржника, б/н, 09.08.2006, ДВС у м. Ладижині Вінницької області, д/в Береза А.В.; Об`єкт обтяження: невизначене майно, все майно, розташоване за адресою: м. Ладижин, вул. Леніна, 118 Вінницької області Власник: ДП "Екстра", Код: 20119003, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Леніна, буд. 118; Заявник: Друга Тростянецька державна нотаріальна контора, Код: 05465956.

8. Скасувати арешт нерухомого майна, накладений реєстратором: Другою Тростянецькою державною нотаріальною конторою на невизначене майно, все майно, яке знаходиться за адресою: м. Ладижин, вул. Леніна, 118 Вінницької області, на підставі Постанови про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження, б/н, 13.03.2008, ВДВС Ладижинського міського управління юстиції Вінницької області, д/в Береза А.В.

9. Виключити з Державного реєстру речових прав (Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна) запис про обтяження 6779073; Тип обтяження: арешт нерухомого майна; Реєстраційний номер обтяження: 6779073; Зареєстровано: 13.03.2008 17:05:33 за № 6779073 реєстратором: Друга Тростянецька державна нотаріальна контора, 24321, Вінницька обл., Гайсинський р., м. Ладижин, вул. Кравчика, 33, (04343) 6-11-68; trostanez2013@gmail.com; Підстава обтяження: Постанова про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження, б/н, 13.03.2008, ВДВС Ладижинського міського управління юстиції Вінницької області , д/в Береза А.В.; Об`єкт обтяження: невизначене майно, все майно, яке знаходиться за адресою : м. Ладижин, вул. Леніна, буд. 118 Вінницької області Власник: ДП " Ладижинський завод "Екстра", Код: 20119003, Вінницька обл., м. Ладижин, вул. Леніна, буд. 118; Заявник: Друга Тростянецька ДНК.

10. Скасувати арешт рухомого майна, накладений Відділом примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) на все рухоме майно, на підставі Постанови про арешт майна боржника, серія та номер: 59698431, виданий: 23.02.2021, видавник: Головний державний виконавець Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Паламарчук В.В.

11. Виключити з Державного реєстру обтяжень рухомого майна зареєстроване реєстратором Паламарчуком Володимиром Володимировичем 23.02.2021 10:57:24 за № 28586037 поточне публічне обтяження: арешт рухомого майна; Документ-підстава: Постанова про арешт майна боржника, серія та номер: 59698431, виданий: 23.02.2021, видавник: Головний державний виконавець Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Паламарчук В.В.; Об`єкт обтяження: все рухоме майно; Відомості про обмеження відчуження: заборонено відчужувати; Боржник: Дочірнє підприємство "Ладижинський завод "Екстра" Публічного акціонерного товариства "Укрмедпром", код: 20119003, Україна, Вінницька обл., м. Ладижин, вулиця Незалежності, будинок 118; Обтяжувач: Відділ примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), код: 43316784, Україна, Вінницька обл., м. Вінниця, Хмельницьке шосе, будинок 7; Розмір основного зобов`язання: 1706581,94 грн.; Термін дії: 23.02.2026; Звернення стягнення: Не зареєстровано.

12. Відповідно до ч. 2 ст. 235 ГПК України ухвала, постановлена судом в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

13. Ухвала суду може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її проголошення до Північно-західного апеляційного господарського суду. У разі розгляду справи без повідомлення учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

14. Повний текст ухвали суду складено та підписано - 25.01.2024.

15. Примірник ухвали надіслати учасникам процесу до електронних кабінетів у системі ЄСІТС та на електронні адреси: ТОВ "Світ Транслайн" - sakura_0208@ukr.net; ДП "Ладижинський завод "Екстра" ПАТ "Укрмедпром" - dpextra@ukr.net; Арбітражному керуючому Гонті О.А. - ІНФОРМАЦІЯ_1 ; ГУ ДПС у Вінницькій області - vin.official@tax.gov.ua; ПАТ "По виробництву інсуліну "Індар" - info@indar.com.ua, адвокату Кучерявій І.П. - inpet77@ukr.net; ДП "Межиріцький вітамінний завод" ПАТ "Укрмедпром" - dpmvz@ukrmedprom.com.ua; ПАТ "Укрмедпром" - info@ukrmedprom.com.ua; Міністерство охорони здоров`я України - moz@moz.gov.ua; Центрально-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції - bankrut@vn.minjust.ua; ПАТ "Біолік" - biolik@meta.ua ТОВ "Транс-Сервіс-1" - office@trans-service-1.com.ua, представнику ТОВ «Фінансова компанія «АСАП», адвокату Тунику Г.В. - ІНФОРМАЦІЯ_2.

Ухвалу з гербовою печаткою суду та за підписом судді надіслати рекомендованим листом ВПВР УЗПВР у Вінницькій області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Ладижинському відділу ДВС у Гайсинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Приватному нотаріусу Вінницького міського нотаріального округу Курановій О.О.

Суддя Лабунська Т.І.

віддрук. прим.:

1 - до справи;

2 - Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) - вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, 21028;

3 - Ладижинському відділу державної виконавчої служби у Гайсинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) - вул. Процишина, будинок 23, м. Ладижин, Вінницька обл., 24321;

4 - Приватному нотаріусу Вінницького міського нотаріального округу Курановій О.О. - вул. Пирогова, 8/4, м. Вінниця, 21018;

5 - Арбітражному керуючому Гонті О.А. (вул. Хмельницьке шосе, 82, офіс 4.1, м. Вінниця, 21036)

Дата ухвалення рішення25.01.2024
Оприлюднено30.01.2024
Номер документу116538409
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —902/85/18

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 25.01.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 14.12.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 26.10.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 19.07.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 17.07.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 11.07.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 23.05.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 21.04.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 19.04.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні