Ухвала
від 24.01.2024 по справі 480/3/24
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

24 січня 2024 року Справа № 480/3/24

Сумський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Осіпова О.О., розглянувши в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Старобільської районної державної адміністрації Луганської області, про визнання протиправним та скасування розпорядження, зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Сумського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Старобільської районної державної адміністрації Луганської області , в якій просить:

1. Визнати протиправною бездіяльність Старобільської районної державної адміністрації Луганської областіщодо невидання розпоряджень про встановлення премії та надбавки у вересні та жовтні 2023 року начальнику Управління соціального захисту населення Старобільської районної державної адміністрації Луганської області та стягнути з Управління соціального захисту населення Старобільської районної державної адміністрації Луганської області на користь ОСОБА_1 розмір недоотриманої заробітної плати у розмірі 24360,00 гривень за вересень 2023 року та 28710,00 гривень за жовтень 2023 року, 8843,55 гривень недоотриманої грошової допомоги на оздоровлення, 4060,00 гривень недоотриманих відпускних виплат за грудень 2023 року та 6090,00 гривень недоотриманої компенсації за невикористану частину щорічної основної та додаткової відпустки при звільненні.

2. Визнати протиправним та скасувати розпорядження Старобільської районної державної адміністрації Луганської області від 22.11.2023 року № 132-к «Про скасування розпорядження від 22.11.2023 № 131-к «Про надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань» та стягнути з Управління соціального захисту населення Старобільської районної державної адміністрації Луганської області на користь ОСОБА_1 43268,37 гривень матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань.

3. Стягнути з Управління соціального захисту населення Старобільської районної державної адміністрації Луганської області на користь ОСОБА_1 суму вихідної допомоги при звільненні у розмірі 40 085,00 гривень та середній заробіток за весь час затримки розрахунку по день фактичного розрахунку.

4. Допустити до негайного виконання рішення суду в частині стягнення на користь ОСОБА_1 середнього заробітку у межах суми стягнення за один місяць.

Ухвалою Сумського окружного адміністративного суду відкрито спрощене позовне провадження в адміністративній справі без виклику сторін та встановлено строк відповідачу для подання відзиву та доказів, які наявні у відповідача, а також встановлено строк позивачу для подання відповіді на відзив, а відповідачу заперечення.

18.09.2023 позивач подав до суду заяву від 11.01.2024, в якій просить розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін, оскільки враховуючи кількість сторін у справі та необхідність заслуховування їх представників з приводу причин та підстав виникнення спірних правовідносин, а також з метою надання суду та сторонам можливості поставлення запитань з метою встановлення та забезпечення подання до суду усіх необхідних доказів, зважаючи на певну ускладненість встановлення обставин даної справи через територіальну віддаленість районної державної адміністрації з її відокремленими структурними підрозділами, у своїй сукупності може призвести до неповного та необ`єктивного встановлення обставин даної справи.

Вирішуючи заяву позивача, суд зазначає наступне.

Відповідно до частини п`ятої статті 262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Згідно з частиною шостою статті 262 КАС України, суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін:

1) у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу;

2) якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Суд встановлює обставини справи на підставі наданих сторонами доказів, а також письмових пояснень, викладених у заявах по суті справи.

Так, оцінивши категорію та складність справи, кількість сторін, обсяг та характер доказів у справі, обраний позивачем спосіб захисту під час вирішення питання про відкриття провадження у вказаній справі, суд прийшов до висновку, що характер спірних правовідносин і предмет доказування не потребують заслуховування пояснень представників сторін та, відповідно, проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, у зв`язку з чим суд постановив ухвалу про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Суд звертає увагу на те, що в обґрунтуваннях клопотання представника позивача взагалі не зазначено, які саме обставини та докази, з приводу яких між сторонами виник спір, не можуть бути встановлені у спрощеному позовному провадженні без повідомлення сторін.

За наведених обставин, на підставі пункту 2 частини шостої статті 262 КАС України, суд прийшов до висновку про відмову в задоволенні клопотання позивача про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст. 248, 256, 257, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання позивача про розгляд адміністративної справи №480/3/24 в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Осіпова

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.01.2024
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу116548898
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо проходження служби

Судовий реєстр по справі —480/3/24

Ухвала від 24.01.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

Ухвала від 24.01.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні