Ухвала
від 24.01.2024 по справі 480/3/24
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

24 січня 2024 року Справа № 480/3/24

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Осіпова О.О., розглянувши в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Старобільської районної державної адміністрації Луганської області, про визнання протиправним та скасування розпорядження, зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Сумського окружного адміністративного суду знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 до Старобільська районна державна адміністрація Луганської області , в якому просить:

1. Визнати протиправною бездіяльність Старобільської районної державної адміністрації Луганської областіщодо невидання розпоряджень про встановлення премії та надбавки у вересні та жовтні 2023 року начальнику Управління соціального захисту населення Старобільської районної державної адміністрації Луганської області та стягнути з Управління соціального захисту населення Старобільської районної державної адміністрації Луганської області на користь ОСОБА_1 розмір недоотриманої заробітної плати у розмірі 24360,00 гривень за вересень 2023 року та 28710,00 гривень за жовтень 2023 року, 8843,55 гривень недоотриманої грошової допомоги на оздоровлення, 4060,00 гривень недоотриманих відпускних виплат за грудень 2023 року та 6090,00 гривень недоотриманої компенсації за невикористану частину щорічної основної та додаткової відпустки при звільненні.

2. Визнати протиправним та скасувати розпорядження Старобільської районної державної адміністрації Луганської області від 22.11.2023 року № 132-к «Про скасування розпорядження від 22.11.2023 № 131-к «Про надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань» та стягнути з Управління соціального захисту населення Старобільської районної державної адміністрації Луганської області на користь ОСОБА_1 43268,37 гривень матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань.

3. Стягнути зУправління соціальногозахисту населення Старобільської районної державної адміністрації Луганської області на користь ОСОБА_1 суму вихідної допомоги при звільненні у розмірі 40 085,00 гривень та середній заробіток за весь час затримки розрахунку по день фактичного розрахунку.

4. Допуститидо негайного виконання рішення суду в частині стягнення на користь ОСОБА_1 середнього заробітку у межах суми стягнення за один місяць.

Ухвалою Сумського окружного адміністративного суду відкрито спрощене позовне провадження в адміністративній справі без виклику сторін та встановлено строк відповідачу для подання відзиву та доказів, які наявні у відповідача, а також встановлено строк позивачу для подання відповіді на відзив, а відповідачу заперечення.

До суду від представника позивача надійшла заява про зміну предмету позову, в якій просить залучити співвідповідача голову Старобільської районної державної адміністрації Луганської області - начальника Старобільської районної військової адміністрації Луганської області ОСОБА_2 та здійснювати розгляд даної справи з урахуванням наступних позовних вимог:

1. Визнати протиправною бездіяльність голови Старобільської районної державної адміністрації Луганської області - начальника Старобільської районної військової адміністрації Луганської області Череватого Володимира Олександровича щодо невидання розпоряджень про встановлення премії та надбавки у вересні та жовтні 2023 року начальнику Управління соціального захисту населення Старобільської районної державної адміністрації Луганської області ОСОБА_1 та стягнути з Управління соціального захисту населення Старобільської районної державної адміністрації Луганської області на користь ОСОБА_1 розмір недоотриманої заробітної плати у розмірі 24360,00 гривень за вересень 2023 року та 28710,00 гривень за жовтень 2023 року, 8843,55 гривень недоотриманої грошової допомоги на оздоровлення, 4060,00 гривень недоотриманих відпускних виплат за грудень 2023 року та 6090,00 гривень недоотриманої компенсації за невикористану частину щорічної основної та додаткової відпустки при звільненні.

2. Визнати протиправним та скасувати розпорядження голови Старобільської районної державної адміністрації Луганської області - начальника Старобільської районної військової адміністрації Луганської області Череватого Володимира Олександровича від 22.11.2023 року № 132-к «Про скасування розпорядження від 22.11.2023 №131-к «Про надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань» та стягнути з Управління соціального захисту населення Старобільської районної державної адміністрації Луганської області на користь ОСОБА_1 43268,37 гривень недоотриманої матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань.

3. Стягнути з Управління соціального захисту населення Старобільської районної державноїадміністрації Луганської області на користь ОСОБА_1 суму вихідної допомоги при звільненні у розмірі 40 085,00 гривень та середній заробіток за весь час затримки розрахунку по день фактичного розрахунку.

4.Допустити до негайного виконання рішення суду в частині стягнення на користь ОСОБА_1 середнього заробітку у межах суми стягнення за один місяць.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає необхідним залучити до участі у справі голову Старобільської районної державної адміністрації Луганської області - начальника Старобільської районної військової адміністрації Луганської області ОСОБА_2 в якості співвідповідача, враховуючи наступне.

Частиною 3 статті 48 КАС України передбачено, що якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

З матеріалів справи суд вбачає, що предметом позову є визнання протиправним та скасування розпорядження від 22 листопада № 132-к "Про скасування розпорядження від 22.11.2023 №131-к "Про надання матеріального допомоги для вирішення соціально-побутових питань", яке підписане начальником Володимиром Череватим Старобільської районної державної адміністарації Луганської області-Старобільської районної військвої адміністарації Луганської області.

А відтак суд вважає за необхідне залучити голову Старобільської районної державної адміністрації Луганської області - начальника Старобільської районної військової адміністрації Луганської області ОСОБА_2 до участі у справі в якості співвідповідача.

Щодо вимог представника позивача про про зміну предмету позову, суд зазначає наступне.

Відповідно до ст. 47 КАС України позивач має право змінити предмет або підстави позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання або не пізніше ніж за п`ять днів до першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ст. 262 КАС України якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів, а у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу, - протягом п`ятнадцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Суд зазначає, що право позивача на зміну предмету позову є його розпорядчим правом, яке реалізоване з урахуванням строків, визначених у статті 47 Кодексу адміністративного судочинства України.

Враховуючи наведене, суд вважає, що існують достатні правові підстави для прийняття до провадження заяви позивача про зміну предмету позову від 11.01.2024.

Керуючись ст. ст. 48, 80, 121, 248, 256, 262, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі у справі № 480/3/24 голову Старобільської районної державної адміністрації Луганської області - начальника Старобільської районної військової адміністрації Луганської області Череватого Володимира Олександровича ( АДРЕСА_1 ) в якості співвідповідача.

2. Встановити голові Старобільської районної державної адміністрації Луганської області - начальнику Старобільської районної військової адміністрації Луганської області Череватому Володимиру Олександровичу 15-денний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують обставини, на яких грунтуються заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

3. Попередити голову Старобільської районної державної адміністрації Луганської області - начальника Старобільської районної військової адміністрації Луганської області Череватого Володимира Олександровича, що неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову (ч. 4 ст. 159 КАС України).

4. Прийняти до провадження заяву позивача про зміну предмету позову від 11.01.2024.

Відповідачам встановити 15-денний строк для подання відзиву до суду з дня вручення ухвали про прийняття до провадження заяви про зміну предмету позову, який повинен відповідати вимогам статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України.

5. Копію ухвали направити учасникам справи.

6. Роз`яснити учасникам справи, що інформацію у справі, що розглядається, можна отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на веб-сторінці http://adm.su.court.gov.ua/sud1870/.

7. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Осіпова

Дата ухвалення рішення24.01.2024
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу116548908
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо проходження служби

Судовий реєстр по справі —480/3/24

Ухвала від 24.01.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

Ухвала від 24.01.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.О. Осіпова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні