Ухвала
від 25.01.2024 по справі 235/3237/23
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 235/3237/23

Провадження №2/235/284/24

У Х В А Л А

про призначення справи до судового розгляду

25 січня 2024 рокуКрасноармійський міськрайонний суд Донецької області

у складі: головуючого суддіВеличко О.В.

при секретаріГришай О.В.

розглянувши у підготовчому засіданнів залі суду м.Покровська цивільну справу за позовом ТДВ «Шахта «Білозерська» до Східного МУ Держслужби України з питань праці, КНП « Родинська міська лікарня», ГУ ПФУ в Донецькій області, ДП ВК « Краснолиманська», третя особа: ОСОБА_1 про скасування акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання ,-

ВСТАНОВИВ:

По справі за позовом ТДВ «Шахта «Білозерська» до Східного МУ Держслужби України з питань праці, КНП « Родинська міська лікарня», ГУ ПФУ в Донецькій області, ДП ВК « Краснолиманська», третя особа: ОСОБА_1 про скасування акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання проведено підготовку до судового розгляду, визначено коло осіб, які беруть участь у справі, витребувані документи та письмові докази.

Сторони у підготовче судове засідання не з`явилися, про день і час слухання справи повідомлялись належним чином.

Суд розглянув справу за відсутності учасників справи, які належним чином повідомлені про день і час слухання справи, що відповідає положенням ст. ст. 128, 223 ЦПК України, з урахуванням поданих клопотань про розгляд справи за відсутності сторони, що , в свою чергу, не порушує прав та обов`язків учасників судової справи.

У відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального засобу не здійснюється.

В підготовче судове засідання від ТДВ « Шахта « Білозерська» надійшло клопотання про зобов`язання Східне міжрегіональне управління ДСУ з питань праці надати до суду для огляду та ознайомлення матеріали розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання ОСОБА_1

-інформаційну довідку про умови праці ОСОБА_1

-виписку з амбулаторної карти ОСОБА_1

-припису/запиту адресованого на адресу ТДВ « Шахта «Білозерська» для отримання інформації про умови праці, необхідної для складання інформаційної довідки.

-протоколу засідання комісії з розслідування.

Вивчивши дане клопотання, керуючись ст.84 ЦПК України, суд вважає за можливим його задовольнити.

Від відповідача ГУ ПФУ в Донецькій області надійшло клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

З приводу зазначеного клопотання суд зазначає наступне.

01.01.2019 набрали чинності норми ч.5 ст.27 КПК України щодо застосування під час судового розгляду відеозаписувальних технічних засобів.

Зважаючи на обмежену кількість залів судового засідання, де розташовані такі відеозаписувальні технічні засоби та технічні пристрої для проведення судового засідання в режимі відеоконференції та чималу кількість судових засідань з розгляду кримінальних проваджень, що проводяться упродовж робочого дня, обумовлює перевищення максимальної кількості користувачів підключення до серверів відповідної програми, що технічно унеможливлює проведення розгляду справи за участю сторони в режимі відеоконференції.

Враховуючи викладене, зважаючи на відсутність технічної можливості проводити розгляд справи в режимі відеоконференції, беручи до уваги таку засаду цивільного судочинства як розумність строків розгляду справи судом, суд приходить до висновку про відсутність можливості у суду розглядати справу в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст.196-198, 200 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ТДВ «Шахта «Білозерська» до Східного МУ Держслужби України з питань праці, КНП « Родинська міська лікарня», ГУ ПФУ в Донецькій області, ДП ВК « Краснолиманська», третя особа: ОСОБА_1 про скасування акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання та призначити справу до судового розгляду по суті на 09-00 годину 08.02.2024 рік.

Зобов`язання Східне міжрегіональне управління ДСУ з питань праці надати до суду для огляду та ознайомлення матеріали розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання ОСОБА_1

-інформаційну довідку про умови праці ОСОБА_1

-виписку з амбулаторної карти ОСОБА_1

-припису/запиту адресованого на адресу ТДВ « Шахта «Білозерська» для отримання інформації про умови праці, необхідної для складання інформаційної довідки.

-протоколу засідання комісії з розслідування.

Попередити Східне міжрегіональне управління ДСУ з питань праці про застосування заходів процесуального примусу, передбачених ст. ст.143, 144 ЦПК України в разі невиконання ухвали про витребування доказів.

В задоволенні клопотання ГУ ПФУ в Донецькій області про проведення судового засідання в режимі відеоконференції відмовити.

Про час та місце судового засідання повідомити сторони у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення25.01.2024
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу116556098
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання

Судовий реєстр по справі —235/3237/23

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Величко О. В.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Величко О. В.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Величко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні